Teknologisk Institut

Funktionssagkyndige skal kontrollere nybyggeri

Del
Ny uddannelse fra Teknologisk Institut sætter fokus på kvaliteten af de tekniske installationer i nybyggeriet

Teknologisk Institut har med sin seneste uddannelse, til Funktionssagkyndig, sat fokus på de udfordringer der typisk kan være med at dokumentere, at nye installationer i byggeriet efterlever Bygningsreglementets krav. Derfor har Teknologisk Institut udviklet et nyt kursusforløb, som skal ruste teknikere til at kunne foretage funktionsafprøvning af bygningers tekniske installationer.

- Hvert byggeri er unikt, så der skal lægges en ny plan hver gang, for at bygherre kan få sin ibrugtagningstilladelse til tiden og uden unødige omkostninger. Ved kurset får deltagerne kørekort til at tage ansvar for funktionsafprøvning i en større bygning. Det er en tværfaglig disciplin, der handler meget om roller og ansvarsfordeling, tilrettelæggelse og konkret viden om hvilke krav, der skal opfyldes, siger forretningsleder Kristian Vielwerth, Teknologisk Institut.

Funktionsafprøvning er - udover det gældende krav i Bygningsreglementet - også en forudsætning for at sikre en effektiv og energioptimal drift af bygninger. Det har med den nuværende energikrise fået et naturligt øget fokus.

Målgruppen for den nye uddannelse er blandt andet for VVS-installatører, el-installatører, ventilationsinstallatører, entreprenører, bygherrerådgivere, kommunale sagsbehandlere, bygherrer og driftspersonale. Der er på nuværende tidspunkt uddannet mere end 50 teknikere, som har gennemført uddannelsen og bestået den afsluttende prøve på Teknologisk Institut. Listen med uddannede teknikere opdateres løbende, efterhånden som flere teknikere får gennemført uddannelsen.

Udover selve uddannelsen er der, for at gøre det enkelt for bygningsejere og entreprenører at finde en tekniker med relevant faglig viden, etableret en ny hjemmeside funktionssagkyndig.dk, hvor det er enkelt at finde en uddannet tekniker.

Desuden er der på hjemmesiden også yderligere information om uddannelsen samt beskrivelse af kompetencekrav og kursusterminer.

Nøgleord

Kontakter

Forretningsleder Kristian Vielwerth, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2007, mail: kvh@teknologisk.dk

Billeder

Download
Måling på ventilationsanlæg
Måling på ventilationsanlæg
Download

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye