Københavns Kommune Socialforvaltningen

Budgetaftale for 2023: Sagsbehandlere får færre sager på en række områder

Del
Med årets budgetaftale er socialborgmester Karina Vestergård Madsen lykkedes med at holde hånden under de mest udsatte og give et lille løft til området.

Budgettet for Københavns Kommune for 2023 er på plads. Og socialområdet har også fået plads i den. Der er blandt andet afsat midler til at forkorte ventetiden til en bolig for mennesker med handicap og mennesker med sindslidelse, ligesom mange sagsbehandlere fremover får mere tid til hver sag.

”Vi ved, at færre sager på sagsbehandlernes bord vil gøre, at vi kan hjælpe udsatte mennesker hurtigere og bedre. Med tiltaget får vi mulighed for at hjælpe den enkelte godt videre ved at give vores medarbejdere mere tid til hver sag. Det er en win-win for både udsatte københavnere, som har brug for hjælp, og for vores medarbejdere, ” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen.

Der kommer også en pulje til nye initiativer til at fastholde medarbejdere og rekruttere nye. De skal sikre, at flere ufaglærte inden for socialområdet kan få efteruddannelse, og at nyansatte får en god start på arbejdspladsen ved hjælp af mentorer.

”Fastholdelse og rekruttering er en af vores helt store udfordringer. Det er helt afgørende, at de medarbejdere, som har valgt København til, har lyst til at blive her. Og at vi sikrer en ordentlig start for nye medarbejdere, så de er klædt godt på til opgaven. Det er en stor opgave og foreløbigt et mindre beløb, men det er et vigtigt skridt i den rigtige retning,” siger Karina Vestergård Madsen.

Herudover har alle partier bag aftalen forpligtet sig til, at der i næste års budget skal afsættes midler, så der ikke i de kommende år skal spares på for eksempel det forebyggende arbejde. De forpligter sig også på at indføre en såkaldt demografimodel, som sikrer, at budgettet på det udsatte børne- og ungeområde følger befolkningsudviklingen.

”Det er så vigtigt, at vi får stoppet besparelserne og de konstante bevillingsudløb på socialområdet og får sikret kontinuitet i, hvordan vi hjælper udsatte børn og unge. Det er jeg glad for, at vi har forpligtet os på,” siger Karina Vestergård Madsen.

Herudover er der afsat en større pulje til at sikre, at flere københavnere med sindslidelser, handicap eller andre udsatte, som venter på en botilbudsplads, hurtigere kan få en. De skal blandt andet gå til køb af nye botilbudspladser, nedbringelse af venteliste og andre indsatser, som kan hjælpe borgerne i en periode, indtil de får en plads.

Fakta:

  • Der afsættes 114,6 mio. kroner over en fireårig periode til at nedbringe antallet af sager pr. sagsbehandler på en række områder. Det er på sager med borgere med sindslidelse, udsatte børn og unge, børn med autisme og unge med handicap.
  • I første omgang iværksættes det nye tiltag med færre sager per sagsbehandler på fire områder i Socialforvaltningen. Erfaringen fra Socialforvaltningen har vist, at færre sager per sagsbehandler har hjulpet udsatte borgere hurtigere.
  • Herudover afsættes der 15,6 mio. kroner årligt i fire år til initiativer til fastholdelse og rekruttering på socialområdet.
  • Der afsættes 205,6 mio. kroner mio. kroner over en fireårig periode til at overholde forsyningsforpligtelsen for borgere med sindslidende, borgere med handicap og udsatte voksne.
  • Partier bag aftale har indgået en hensigtserklæring om, at der fra 2025 indføres en demografimodel på børne- og ungeområdet, og at der skal afsættes varige midler til at opretholde serviceniveauet for udsatte børn og unge er fra 2024.

Kontakter

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen kan kontaktes via pressechef i socialforvaltningen, Malene Kristensen, på tlf. 2325 6653 eller w78h@kk.dk.

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye