Budgetaftale for 2023: Sagsbehandlere får færre sager på en række områder
Budgettet for Københavns Kommune for 2023 er på plads. Og socialområdet har også fået plads i den. Der er blandt andet afsat midler til at forkorte ventetiden til en bolig for mennesker med handicap og mennesker med sindslidelse, ligesom mange sagsbehandlere fremover får mere tid til hver sag.
”Vi ved, at færre sager på sagsbehandlernes bord vil gøre, at vi kan hjælpe udsatte mennesker hurtigere og bedre. Med tiltaget får vi mulighed for at hjælpe den enkelte godt videre ved at give vores medarbejdere mere tid til hver sag. Det er en win-win for både udsatte københavnere, som har brug for hjælp, og for vores medarbejdere, ” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen.
Der kommer også en pulje til nye initiativer til at fastholde medarbejdere og rekruttere nye. De skal sikre, at flere ufaglærte inden for socialområdet kan få efteruddannelse, og at nyansatte får en god start på arbejdspladsen ved hjælp af mentorer.
”Fastholdelse og rekruttering er en af vores helt store udfordringer. Det er helt afgørende, at de medarbejdere, som har valgt København til, har lyst til at blive her. Og at vi sikrer en ordentlig start for nye medarbejdere, så de er klædt godt på til opgaven. Det er en stor opgave og foreløbigt et mindre beløb, men det er et vigtigt skridt i den rigtige retning,” siger Karina Vestergård Madsen.
Herudover har alle partier bag aftalen forpligtet sig til, at der i næste års budget skal afsættes midler, så der ikke i de kommende år skal spares på for eksempel det forebyggende arbejde. De forpligter sig også på at indføre en såkaldt demografimodel, som sikrer, at budgettet på det udsatte børne- og ungeområde følger befolkningsudviklingen.
”Det er så vigtigt, at vi får stoppet besparelserne og de konstante bevillingsudløb på socialområdet og får sikret kontinuitet i, hvordan vi hjælper udsatte børn og unge. Det er jeg glad for, at vi har forpligtet os på,” siger Karina Vestergård Madsen.
Herudover er der afsat en større pulje til at sikre, at flere københavnere med sindslidelser, handicap eller andre udsatte, som venter på en botilbudsplads, hurtigere kan få en. De skal blandt andet gå til køb af nye botilbudspladser, nedbringelse af venteliste og andre indsatser, som kan hjælpe borgerne i en periode, indtil de får en plads.
Fakta:
- Der afsættes 114,6 mio. kroner over en fireårig periode til at nedbringe antallet af sager pr. sagsbehandler på en række områder. Det er på sager med borgere med sindslidelse, udsatte børn og unge, børn med autisme og unge med handicap.
- I første omgang iværksættes det nye tiltag med færre sager per sagsbehandler på fire områder i Socialforvaltningen. Erfaringen fra Socialforvaltningen har vist, at færre sager per sagsbehandler har hjulpet udsatte borgere hurtigere.
- Herudover afsættes der 15,6 mio. kroner årligt i fire år til initiativer til fastholdelse og rekruttering på socialområdet.
- Der afsættes 205,6 mio. kroner mio. kroner over en fireårig periode til at overholde forsyningsforpligtelsen for borgere med sindslidende, borgere med handicap og udsatte voksne.
- Partier bag aftale har indgået en hensigtserklæring om, at der fra 2025 indføres en demografimodel på børne- og ungeområdet, og at der skal afsættes varige midler til at opretholde serviceniveauet for udsatte børn og unge er fra 2024.
Kontakter
Socialborgmester Karina Vestergård Madsen kan kontaktes via pressechef i socialforvaltningen, Malene Kristensen, på tlf. 2325 6653 eller w78h@kk.dk.
Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Bernstoffsgade 17
1592 København V
33 66 33 66https://www.kk.dk/sof
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Karina Vestergård Madsen: Vi har sikret flere penge til Grace Kbh og Basar under Buen25.3.2025 15:05:25 CET | Pressemeddelelse
Den netop indgåede aftale om Overførselssagen 2024-2025 sikrer i alt 39,3 millioner kr. til Socialforvaltningens drift og vigtige initiativer og indsatser for udsatte københavnere. To projekter, som det var en topprioritet for socialborgmesteren at skaffe midler til, er Grace Kbh og Basar under Buen på Nørrebro.
Søg om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde og julearrangementer for udsatte borgere21.3.2025 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer og frivillige foreninger kan nu søge om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde for københavnerne. Det sker gennem § 18-puljen og økonomisk støtte til julearrangementer for Socialforvaltningens målgrupper. Der er åbent for ansøgninger fra i dag og frem til fredag den 2. maj 2025.
Stadigt flere børn lever i fattigdom i København26.2.2025 08:02:36 CET | Pressemeddelelse
Andelen af fattige børn i København er steget fra ca. 4.800 børn i 2022 til ca. 5.100 børn i 2023. Det fremgår af den seneste opgørelse over børnefattigdom i hovedstaden, som bygger på tal fra Københavns Kommune.
Ny direktør til Socialforvaltningen i Københavns Kommune30.1.2025 10:15:00 CET | Pressemeddelelse
Fra den 1. marts 2025 tiltræder Jacob Hess, der kommer med solid erfaring fra Ankestyrelsen, som ny direktør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune.
Socialforvaltningen i København får ny administrerende direktør13.12.2024 11:54:34 CET | Pressemeddelelse
Det bliver Katrine Ring, der i dag er fagdirektør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, som fra den 1. januar er ny administrerende direktør i forvaltningen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum