Niras A/S

NIRAS vinder kontrakt på Nordhavnstunnel i København

Del
NIRAS har netop skrevet under på en kontakt med Vejdirektoratet for den 1,4 km lange Nordhavnstunnel sammen med joint venture partnerne MT Højgaard Danmark og belgiske N.V. BESIW S.A. Den samlede værdi for kontrakten er 2.6 mia. DKK, og projektet forventes færdiggjort i 2027.
Den nye Nordhavnstunnel vil blive opført under Svanemøllen Havn (Foto: Vejdirektoratet)
Den nye Nordhavnstunnel vil blive opført under Svanemøllen Havn (Foto: Vejdirektoratet)

NIRAS har fået tilføjet endnu et stort projekt til sin voksende portefølje for tunneler med kontrakten for Nordhavnstunnelen i København, der er opnået i fællesskab med MT Højgaard Danmark, N.V. BESIX S.A., Bravida Danmark A/S og Jacobs.

”Det her er endnu et kapitel i den Askepot fortælling, som NIRAS har oplevet de seneste år inden for tunnelområdet. Vi har gennemgået en kolossal stor udvikling, og vi har formået at vinde en række højt profilerede tunnelprojekter i Danmark og Norge, som har slået NIRAS’ navn fast som en seriøs aktør inden for dette område,” udtaler Christoffer Truelsen, Vice President i NIRAS.

Den 1.4 km lange tunnel vil blive opført under Svanemøllen Havn i København, og projektet vil blandt andet omfatte en ny midlertidig marina til 750 sejlbåde. Den nye tunnel vil forberede infrastruktur og trafikal adgangsforhold til byudviklingsområderne i ydre og indre Nordhavn, ligesom projektet også vil lette dele af den tunge trafik på Østerbro. Det forventes, at den nye tunnel vil have en trafik på ca. 8.200 biler i døgnet i åbningsåret.

Det seneste tunnelprojekt i en lang række for NIRAS

Nordhavnstunnelen er det seneste i en imponerende række af tunnelprojekter i NIRAS regi de seneste år.

“Gennem årene har vi fået styrket vores ekspertiser og vores position i markedet, og Nordhavnstunnelen er endnu et eksempel på, at vores strategi er lykkedes. Jeg tror godt, at man kan sige, at vi tidligere har kæmpet over vores vægtklasse inden for tunneler, men de seneste år har vi fået placeret os selv blandt de absolutte sværvægtere inden for branchen,” siger Marios Dimitriadis, der er afdelingsleder i NIRAS.

De seneste år NIRAS således arbejdet tæt sammen med HOFOR for at kunne levere Valby og Kalvebod Brygge skybrodstunnelerne i København, og med VASYD i Sverige for at skabe et dybt spildevandssystem i Källby – Sjölunda. Dertil kommer deltagelsen i et joint venture på en 5 km tunnel i forbindelse med jernbanen mellem Sandbukta - Moss - Såstad (SMS 2A) i Norge. Endelig har NIRAS også indgået en otteårig rammeaftale med Metroselskabet i København.

Kontakter

Billeder

Den nye Nordhavnstunnel vil blive opført under Svanemøllen Havn (Foto: Vejdirektoratet)
Den nye Nordhavnstunnel vil blive opført under Svanemøllen Havn (Foto: Vejdirektoratet)
Download
Den nye Nordhavnstunnel vil blive opført under Svanemøllen Havn (Foto: Vejdirektoratet)
Den nye Nordhavnstunnel vil blive opført under Svanemøllen Havn (Foto: Vejdirektoratet)
Download

Information om Niras A/S

Niras A/S
Niras A/S
Sortemosevej 19
3450 Allerød

+45 4810 4200https://www.niras.dk

NIRAS er blandt Skandinaviens førende, rådgivende ingeniørvirksomheder.

Med et bredt felt af ekspertiser inden for procesanlæg, industri og byggeri over energi, miljø, vand & forsyning til infrastruktur, udviklingsbistand og byplanlægning bidrager NIRAS til løsninger på en lang række af de største samfundsudfordringer.

Læs mere om NIRAS her.

Følg pressemeddelelser fra Niras A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Niras A/S

NIRAS byder velkommen til Lorien Engineering Solutions som en del af deres voksende ingeniørrådgivningsforretning3.1.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Ingeniørrådgivningsvirksomheden NIRAS har d. 2. januar afsluttet opkøbet af Lorien Engineering Solutions fra GP Strategies Corporation. Med overgangen til NIRAS Gruppen bliver Lorien Engineering Solutions og dens medarbejdere del af en global virksomhed i vækst, som rådgiver de globale fødevare-, life science og advanced manufacturing-industrier.

NIRAS overtager Lorien Engineering Solutions og styrker sin procesindustriforretning4.12.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

NIRAS overtager Lorien Engineering Solutions, og sætter ekstra fart på vækstambitionerne inden for deres globale fødevare- og life science-forretning. Opkøbet styrker NIRAS’ markedsposition på det engelske marked med en bredere portefølje af ydelser til procesindustrien. Etableringen på det polske marked vil skabe et vækstcenter for kompetencer og ydelser til NIRAS’ europæiske procesindustrikunder.

NIRAS ansætter Søren Hvilshøj som ny Senior Market Director4.9.2023 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Søren Hvilshøj startede 1. september hos NIRAS som Senior Market Director. Her skal han arbejde med rådgivning til procesindustrien, hvor optimering af rent vand, vandgenbrug og avanceret spildevandsrensning er et stærkt stigende behov. Han kommer fra en stilling som global divisionsdirektør i Rambøll, hvor han har stået i spidsen for arbejdet med vandressourcer og rent vand, samt innovation og udvikling. Søren har igennem de seneste ti år været en af drivkræfterne i at få sat øget eksport af vandteknologi på dagsordenen i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye