UNICEF Danmark

UNICEF CUP: Danske stjerner er igen klar til velgørende fodboldfest i Aarhus

Del
Efter tre års corona-pause er Danmarks mest velgørende fodboldturnering tilbage, når Ceres Arena åbner dørene til UNICEF Cup lørdag den 17. september. Her kæmper nogle af landets bedste skuespillere, komikere, sportsværter, tidligere fodboldstjerner og AGF-legender om æren og den prestigefyldte pokal. Hele overskuddet fra turneringen går til UNICEF’s arbejde med at hjælpe børn verden over.
UNICEF CUP blev senest afholdt i 2019. I år vender den velgørende turnering atter tilbage. Det løber af stablen den 17. september i Ceres Arena.
UNICEF CUP blev senest afholdt i 2019. I år vender den velgørende turnering atter tilbage. Det løber af stablen den 17. september i Ceres Arena.

Stig Tøfting forventer at løfte pokalen på hjemmebane i Ceres Arena. Men hvad nu hvis den kommende Vild med Dans-vært Martin Johannes Larsen tørrer 'Plæneklipperen', eller skuespiller Cyron Melville ender med at hamre det afgørende mål i kassen i finalens sidste minut?

Hvordan det skal gå, kan du finde ud af lørdag den 17. september, når Danmarks mest velgørende fodboldturnering, UNICEF Cup, er tilbage i Aarhus. Her indtager en perlerække af aktuelle kendisser og tidligere fodboldstjerner Ceres Arena, der åbner dørene til gratis fodboldfest i den gode sags tjeneste. Turningen er desuden den perfekte opvarming til det jyske derby mellem AGF og AaB, der løber af stablen på Aarhus Stadion samme eftermiddag. 

I år kæmper seks hold om den eftertragtede pokal, mens de samtidig samler penge ind til UNICEFs indsats for at levere 1 million stivkrampevacciner til verdens børn.

TV-værternes landshold har tidligere vundet UNICEF Cup, men tabte den seneste finale i 2019. I år stiller TV-værterne med Lars Christiansen som anfører, og de vil uden tvivl gøre alt for at genvinde trofæet. Til at hjælpe sig har den tidligere håndholdstjerne blandt andre Stig Tøfting, Thomas Gravesen, Niclas og Daniel Jensen, Thomas Helveg og Signe Vadgaard med på holdet.

Stig Tøfting forventer både sejr og god stemning på lægterne:

”Selvfølgelig vinder TV-værterne pokalen tilbage. Nu har vi jo haft god tid til at træne, og jeg tror, hverken musikere eller komikere synes, at det er sjovt at blive kørt rundt med hæl og tå. Til gengæld elsker tilskuerne hæl og tå. Så jeg håber at se rigtig mange tilskuere på lægterne til en sjov og hyggelig fodboldfest til fordel for UNICEF og børnene ”.

Men der bliver kamp til stregen fra komikerne, der ledes af Carsten Bang og har Geo, Lasse Madsen samt Martin Johannes Larsen blandt holdets bærende kræfter. Sidstnævnte har i hvert fald allerede bevist, at han kan begejstre Fodbold-Danmark som den ene halvdel af ”Lidt til Lægterne” og er i øvrigt kommende ”Vild med dans” vært.

Det nystiftede Skuespillerlandshold stiller med Cyron Melville som anfører, og de kommer naturligvis også til Aarhus med en ambition om at vinde. Melville, der tidligere har gjort det som Brian Laudrup i ’Sommeren 92’, har blandt andet Lucas Lynggaard Tønnesen, Marco Ilsø og Roland Møller med på holdet.

AGF Legends & Friends stiller med flere af de største helte fra AGF og Aarhus. 'De Hviie' er forsvarende UNICEF Cup-mestre og blandt profilerne kan blandt andre nævnes Martin Jørgensen, Peter Graulund, Steffen Rasmussen og journalist Rasmus Tantholdt. Sidst men ikke mindst stiller en af de helt store AGF-legender Lars Lundkvist også op.

Den tidligere AGF’er og landsholdsspiller Martin Jørgensen er sikker på, at pokalen bliver i Aarhus:

”Jeg forventer naturligvis, at pokalen bliver her i Aarhus hos AGF Legends & Friends. Men det kræver fuldt fokus fra alle mand. Vi håber selvfølgelig på stor opbakning fra hjemmepublikummet. Og mon ikke vi har en fordel af, at vi i år spiller indendørs, hvor vi nok skal få typer som Tøfting og Gravesen på glatis”.

Herudover stiller Dansk Ingeniør Service, der har støttet UNICEF i mange år, med Ingeniørlandsholdet, mens arrangørerne Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold naturligvis stiller op i eget navn.

UNICEF Cup er fodbold og underholdning for både børn og voksne, hvor samarbejdspartnere, deltagere og tilskuere samtidig samler penge ind til UNICEF. Hele overskuddet går ubeskåret til stivkrampevacciner, der kan hjælpe med at redde børns liv i nogle af verdens mest udsatte områder. Der er gratis entre for både børn og voksne, og til de første 300 børn uddeles mini-fodbolde og billetter til Flying Superkids (gavekort værdi 300 kr.).

UNICEF Danmarks generalsekretær, Susanne Dahl, er naturligvis glad for, at UNICEF Cup er tilbage:

”Hvert år dør omkring 1,5 millioner børn under fem år af sygdomme, som kan forebygges ved hjælp af almindelige børnevacciner. For blot 10 kroner er det muligt at hjælpe UNICEF med at vaccinere flere end 10 børn mod stivkrampe. Vi kan gøre en utrolig forskel med de penge, der samles ind, så jeg håber på en helt fantastisk dag i Ceres Arena, hvor rigtig mange forhåbentlig møder op til en sjov og underholdende fodboldoplevelse”.

Praktisk information

Ceres Arena åbner dørene kl. 12:00. Officiel velkomst og holdpræsentation kl. 12.30, første kamp starter straks efter og finalen spilles ca. 15:45. Gratis entre for både børn og voksne.

I årets UNICEF Cup møder alle hold hinanden i kampe af 9 minutter, så der bliver masser af mulighed for at se både tidligere fodboldstjerner og kendisser lave lækkerier på banen i Ceres Arena. I speakerboksen sidder Thomas Kristensen og Claus Elming, der holder styr på detaljerne og sørger for underholdning og højt humør.  

UNICEF Cup arrangeres af århusianerne fra Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold, der i mange år har brugt fodbold som løftestang til velgørende aktiviteter. Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold arrangerede UNICEF Cup for første gang i Danmark i 2013, og i år afholdes turneringen for syvende gang.

Fakta om Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold 

Siden Simon Schiølin stiftede Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold i 2009, har de spillet velgørende showkampe mod Celtic FC, Ajax Amsterdam, Tottenham Hotspur, Arsenal FC, RCD Espanyol og FC Barcelona - oftest med nederlag til følge. Til gengæld har holdet doneret sportsudstyr for 16 millioner kroner til børn i Afrika via Røde Kors, bygget 50 huse i Burundi sammen med ADRA Danmark og sendt 50 millioner liter rent vand og snart 1 mio. vacciner til verdens børn via UNICEF.

Om UNICEF

UNICEF er dén organisation, alle verdens lande har sat i spidsen for at sørge for, at børn klarer sig i livet. Rammen er FN’s Børnekonvention, og hele indsatsen er afhængig af frivillige bidrag. UNICEF er der for alle verdens børn - både på regeringskontorerne, i den mindste hytte og med nødhjælp under katastrofer. UNICEF bygger bro mellem akut og langsigtet bæredygtig hjælp. Gennem 75 år har UNICEF vist resultater, så flere børn i dag overlever, får en uddannelse og vokser op i sikkerhed i 190 lande og territorier.

Kontakter

Kontakt:


Simon Schiølin, arrangør og stifter af Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold & UNICEF Cup: 29 99 28 01

Billeder

UNICEF CUP blev senest afholdt i 2019. I år vender den velgørende turnering atter tilbage. Det løber af stablen den 17. september i Ceres Arena.
UNICEF CUP blev senest afholdt i 2019. I år vender den velgørende turnering atter tilbage. Det løber af stablen den 17. september i Ceres Arena.
Download

Links

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye