Erhvervsvenligheden er fortsat faldende i Allerød Kommune
Årets lave placering skyldes blandt andet, at virksomhederne har rangeret den overordnede erhvervsvenlighed markant lavere end sidste år. Målingen viser dog samtidig, at flere virksomheder vil anbefale Allerød Kommune til andre i år sammenholdt med sidste år.
-Tallene i dette års måling taler jo for sig selv, og der er for mig at se ingen tvivl om, at Allerød skal prioritere erhvervslivet højere. Jeg bider dog samtidig mærke i en lille fremgang af virksomheder, der vil anbefale kommunen til andre. Det kan måske virke paradoksalt, men det kan også indikere, at der er en positiv udvikling i gang. Jeg noterer mig blandt andet, at Allerød i år klarer sig bedre i forhold til at sikre erhvervsgrunde med plads til udvikling og er dygtige til at få ledige borgere tilbage på arbejdsmarkedet, siger formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen.
Sagsbehandlingen er igen i år en akilleshæl i Allerød Kommunes erhvervsvenlighed. Med landets næstlaveste placering har netop sagsbehandlingen sat sit præg på årets måling. Særlig alvorligt ser det ud for byggesagsbehandlingen, hvor kommunen samtidig har nogle af landets højeste timepriser.
- Vi ved, at Allerød har sat ind for at få nedbragt sagsbehandlingstiderne, men vi må konstatere, at kommunens anstrengelser ikke er slået igennem i dette års undersøgelse. Det er ærgerligt, at kommunen endnu ikke kan høste frugterne af deres anstrengelser, men jeg håber da, at Allerød fastholder deres ambition om at få nedbragt ventetiderne på især byggesagsbehandling, siger Peter Lanng Nielsen.
I Allerød har de unge generelt blikket rettet mod de gymnasiale ungdomsuddannelser. Derfor er der blandt de lokale virksomheder en høj efterspørgsel på kommunale indsatser, der kan åbne de unges øjne for erhvervsuddannelsernes mange muligheder.
- I Allerød søger kun 8 procent af de unge mod en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Det er langt fra nok, hvis vi skal mætte efterspørgslen på faglært arbejdskraft og have både hænder og hoveder nok til at gennemføre den grønne omstilling. Vi skal samle kræfterne, hvis vi skal vende udviklingen, så jeg håber virkelig, at kommunen vil være med til at øge de unges interesse, så flere uddanner sig som murer, industritekniker, kok eller kontoruddannet”, udtaler Jørgen Simonsen, formand for DI Byggeri Nordsjælland.
Spørger man virksomhederne i Allerød er der derudover et stort behov for at styrke dialogen mellem det lokale erhvervsliv, kommunens politikere og embedsmænd. Og det er der kun gode grunde til.
- Det kan siges meget kort, god dialog betaler sig. Vi ser ofte at kommuner, der har en god dialog med deres lokale virksomheder, også klarer sig godt i vores måling. Allerød Kommune har tidligere haft fokus på dialogen med erhvervslivet, men vi ved også, at mange af kommunes dialogaktiviteter har været indstillet under Corona-nedlukningerne. Virksomhederne kommer i undersøgelsen med en ret kraftig opfordring til kommunen om at få dialogen tilbage på skinner. Det synes jeg, kommunen skal tage ad notam, siger Peter Lanng Nielsen.
FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022
- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
- 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
- Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
- Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
- 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.
KORT OM HOVEDSTADEN
Analysen fra DI måler erhvervsvenligheden i danske kommuner. Som i de foregående år, klarer hovedstadskommunerne generelt ikke så godt, når man sammenligner med resten af landet. Ud af de 93 kommuner, der indgår i undersøgelser, er gennemsnitsplaceringen for hovedstadskommunerne 67.
Den mest erhvervsvenlige kommune i regionen er Ballerup med en samlet 21. plads, mens den mindst erhvervsvenlige er Gribskov på 92. pladsen.
Følg Dansk Industri på:
Kontakter
Kontakt
Ditte Rieland, presserådgiver i DI tlf. 2246 7822
Morten M. Larsen, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2328
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 40464790
Jørgen Simonsen, formand i DI Byggeri Nordsjælland, tlf. 4050 2640
Information om DI Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden
DI: Hvor skal de ældre i Storkøbenhavn bo?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Tårnby, Rødovre, Herlev og Gladsaxe kommuner steget med mindst 40 procent, viser nye tal. I Ishøj og København er stigningen helt oppe på over henholdsvis 50 og 60 procent. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne i hovedstadsområdet allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI Hovedstaden.
DI: Hvor skal de ældre i Nordsjælland bo?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Hillerød, Gribskov, Frederikssund, Halsnæs og Fredensborg kommuner steget med over 50 procent, viser nye tal. I Halsnæs er stigningen helt oppe på over 60 procent. Det kræver flere plejehjem og ældreboliger, som de nordsjællandske kommuner allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI Hovedstaden.
Ny vicebestyrelsesleder i DI Hovedstaden2.6.2025 16:00:00 CEST | Pressemeddelelse
DI Hovedstaden er den regionalforening, der samler erhvervslivet i Hovedstadsområdet. Ved generalforsamlingen den 2. juni 2025 og det efterfølgende bestyrelsesmøde blev direktør Lotte Berth, Termonova A/S, valgt som ny vicebestyrelsesleder i stedet for Mads Søndergaard fra NIRAS, der har valgt at træde ud af bestyrelsen.
Postnummeret afgør hvor ofte bussen kører i Nordsjælland17.2.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens der er sat flere busser ind på vejene i f.eks. Halsnæs, Helsingør og Fredensborg, så kører busserne mindre i Rudersdal, Gribskov og Hørsholm, hvor over 25 procent af familierne ikke har bil. Busdriften er afgørende for virksomhedernes mulighed for at finde medarbejdere og lærlinge, lyder det fra DI Hovedstaden.
Nødvendigt med flere busser i fremtiden17.2.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens der er sat flere busser ind på vejene i f.eks. Gladsaxe, Dragør, Ishøj og Hvidovre, så kører der færre busser i Ballerup, i København og på Frederiksberg, selvom mellem 25 og 70 procent af familierne ikke har bil. Busforbindelser er afgørende for virksomhedernes mulighed for at finde medarbejdere og lærlinge, lyder det fra DI Hovedstaden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum