Ny ekspertgruppe skal forhindre drukneulykker i havnene
I takt med, at de danske havne bliver åbnet for rekreative formål, bliver det tydeligt, at der er brug for nye veje til at sikre brugerne.
Kajkanterne kan ikke hegnes ind, og i mørket er det let at snuble og flade i vandet. Ofte med døden til følge. Transportministeren har derfor nedsat en ekspertgruppe, der skel se på, hvordan gæsterne ledes sikkert hjem fra havnen, hvordan kanten sikres bedre og ikke mindst hvad man kan gøre for, at det er lettere at komme op, hvis uheldet sker
- Min forhåbning er, at vi sammen kan nedbringe antallet af drukneulykker. Vi kan ikke bare se til, at liv hvert år mistes, når det kunne være undgået. Nu samler vi eksperter og praktikere omkring vores havne. Målet er, at vi sammen kan udvikle løsninger, der kan forhindre, at folk falder i havnen, siger transportminister Trine Bramsen.
Ekspertgruppen udspringer af en konference om sikkerhed i de danske havne, som blev afholdt den 23. juni 2022 på initiativ af transportministeren i samarbejde med Danske Havne. Det første af en række ekspertgruppemøder afholdes efter planen den 26. september 2022.
Ekspertgruppen vil løbende blive inviteret til møder med henblik på at udveksle erfaringer og forslag til, hvordan drukneulykker i danske havne kan forebygges.
Foruden Transportministeriet deltager blandt andet Danske Havne, Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, Trygfonden, Danske Beredskaber, Kommunernes Landsforening og Rådet for Større Bade- og Vandsikkerhed i arbejdet.
Nøgleord
Information om Transportministeriet
Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet
EU støtter udrulning af nyt signalsystem på Fyn med 176 millioner kroner4.7.2025 11:01:23 CEST | Pressemeddelelse
Europa-Kommissionen har besluttet at støtte det nye signalsystem mellem Middelfart og Korsør med penge fra EU’s infrastrukturfond. Udover signalprogrammet kommer der også støtte til blandt andet Vejdirektoratet. Danmark modtager støtte for i alt 191 millioner kroner.
83 millioner til ladeinfrastruktur til Østbanen1.7.2025 12:13:29 CEST | Pressemeddelelse
Som led i indførelsen af batteritog i Region Sjælland skal der etableres ladeinfrastruktur til de nye tog.
Nu må 17-årige køre bil uden ledsager1.7.2025 09:17:01 CEST | Pressemeddelelse
Fra i dag kan 17-årige bruge deres kørekort uden ledsager i bilen mellem klokken 05 og 20. Samtidig bliver der indført nultolerance for alkohol for alle nye bilister de første tre år.
Færre grænsehindringer skal lette den tunge transport1.7.2025 07:05:25 CEST | Pressemeddelelse
En dansk-svensk arbejdsgruppe har undersøgt mulighederne for at gøre det nemmere at fragte gods på tværs af grænsen mellem Danmark og Sverige. Den danske transportminister og den svenske infrastruktur- og boligminister har som fælles mål at fjerne grænsehindringer til glæde for den grønne omstilling og transporterhvervet.
114,1 millioner kroner til statslige cykelstier27.6.2025 07:05:59 CEST | Pressemeddelelse
Den statslige cykelpulje har fokus på cykelpendling og supercykelstier, og nu udmøntes der midler til fire cykelprojekter fra den statslige cykelpulje.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum