Dansk Metal

Regeringen smider vand på inflationsbålet

Del
Det er fornuftigt, at regeringen nu strammer dansk økonomi. Det svarer til, at regeringen smider vand på det flammende inflationsbål, der æder af danskernes lønninger. Dansk Metal savner investeringer i erhvervsuddannelserne – det er helt nødvendigt, hvis vi skal kunne gennemføre den grønne omstilling.

”Inflationen er historisk høj. Vi har ikke set så høje prisstigninger siden 1980’erne. Derfor er det fornuftigt, at regeringen nu smider lidt vand på inflationsbålet, som jo æder en voldsom stor del af danskernes lønninger. Den nuværende situation er alarmerende,” siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

Regeringen har fundet 2 mia. kr. inden for de stramme økonomiske rammer til at mildne konsekvenserne af de stigende priser på energi og fødevarer, og det er helt afgørende, at det er finansieret og målrettet.

”De stigende priser gør ondt på danskerne – især på dem med de laveste indkomster. Den skævhed skal vi selvfølgelig forsøge at rette op på. Men det er helt afgørende, at hjælpen bliver målrettet og finansieret, som regeringen foreslår. Og det er vigtigt, at politikerne holder fast i det ved de kommende forhandlinger – for ellers vil det svare til, at der bliver hældt benzin på inflationsbålet,” siger Claus Jensen.

Regeringen foreslår, at der over årene 2023-2026 afsættes 1,3 mia. kr. til at styrke arbejdsmiljøindsatsen. Det er Claus Jensen overordentlig tilfreds med, da det vil gøre op med tidligere tiders slingrekurs på området.

Dansk Metal efterlyser investeringer i erhvervsuddannelserne, som er nødvendige for den grønne omstilling.

”Det er meget simpelt: Hvis vi ikke får mange flere faglærte i Danmark, så bliver den grønne omstilling ved snakken. Der er så mange gode politiske aftaler og planer, men det kan ikke lade sig gøre at gennemføre dem, hvis vi fortsætter som nu. Alene i industrien kommer der til at mangle 116.000 faglærte i 2030, hvis Danmark skal reducere CO2-udledningen med 70 procent. Det er tidens største udfordring, og derfor er det skuffende, at regeringen ikke har investeringer til et massivt løft af erhvervsuddannelserne med i deres forslag,” siger Claus Jensen.

Han opfordrer til et bredt politisk samarbejde i Folketinget om finansloven.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye