NEXT Uddannelse København

Forsvaret og erhvervsskoler går sammen om ny erhvervsrettet konstabeluddannelse

Del
Konstabeluddannelsen skal være en formaliseret kompetencegivende erhvervsrettet uddannelse med afsluttende fagbevis. Et nyt samarbejde mellem Forsvaret og et konsortium af uddannelsesorganisationer gør det muligt.

Fremover skal de danske soldater være faglærte med uddannelsesbevis, og den opgave skal en række erhvervsskoler med NEXT Uddannelse København i spidsen bidrage til som ny uddannelsespartner for Forsvaret.

I Erhvervsrettet Konstabeluddannelse fagintegreres grundfag som dansk, engelsk, matematik m.v. i de militære fag, øvelser og den daglige uddannelse. Uddannelsen vil være studie- og erhvervskompetencegivende, og den afsluttes med en fagprøve og et uddannelsesbevis. Konstabeluddannelsen har den militære faglighed og den professionelle soldat i centrum.

Den nye uddannelsen skal stille soldaterne bedre i konstablens individuelle karrierevalg.

En attraktiv uddannelse

”Jeg er glad for, at vi nu er nået til et punkt i oprettelsen af pilotprojektet for Erhvervsrettet Konstabeluddannelse, hvor vi kan indgå kontrakt med kompetente samarbejdspartnere som NEXT og konsortiets medlemmer. Jeg forventer mig meget af samarbejdet,” siger generalmajor Gunner Arpe Nielsen, der er chef for Hærkommandoen.

Det er en milepæl i arbejdet med Erhvervsrettet Konstabeluddannelse, at kontrakten mellem Hærkommandoen og NEXT er indgået, så Hærens konstabler i pilotprojektet kan opnå en faglært uddannelse, der er studie- og erhvervskompetencegivende.

”Med samarbejdet med NEXT og konsortiet vil vi nu på længere sigt være i stand til at give vores konstabler i pilotprojektet for Erhvervsrettet Konstabeluddannelse et uddannelsesbevis, som kan bruges både i Forsvaret og på det civile uddannelses- og arbejdsmarked. Vi ser frem til på sigt forhåbentlig at kunne udvide pilotprojektet, så det kommer til at omfatte alle konstabler i Hæren,” siger Gunner Arpe Nielsen.

NEXT glæder sig til at løfte opgaven i samarbejde med Forsvaret og de øvrige uddannelsespartnere, fortæller Ole Heinager, adm. direktør i NEXT.

“Der har været et ønske fra Forsvarsministeriet om, at uddannelsen bliver mere kompetencegivende og rettes mod det civile arbejdsmarked og uddannelsessystem, så Forsvaret kan rekruttere bredere og fastholde flere. At den militære uddannelse nu kombineres med grundfag og et uddannelsesbevis, så de danske soldater bliver faglærte, vil gøre uddannelsen mere attraktiv. Det kan og vil vi gerne hjælpe med i NEXT sammen med vores partnere,” siger Ole Heinager.

Uddannelsen foregår lokalt på kasernerne

Det er et konsortium bestående af NEXT Uddannelse København, TEC, Herningsholm Erhvervsskole og Campus Bornholm, der har vundet Forsvarets udbud af EKU - Erhvervsrettet Konstabeluddannelse, og som tilsammen dækker hele Danmark.

Uddannelsen foregår lokalt på fem af Forsvarets kaserner: Gardehusarkasernen i Slagelse, Garderkasernen i Høvelte, Opklaringsbataljonen på Bornholm, Dragonkasernen i Holstebro og hos Slesvigske Fodregiment i Haderslev.

I første omgang bliver uddannelsen rullet ud hos Hærens kamptropper, hvilket svarer til cirka 500-700 konstabler i løbet af perioden for pilotprojektet, men på sigt skal alle konstabler kunne tage uddannelsen.

Fakta:

  • Den Erhvervsrettede Konstabeluddannelse, der gør danske soldater faglærte, blev lanceret af Forsvarsministeriet i september 2021.
  • Uddannelsen afsluttes med en fagprøve, hvor konstablerne får tildelt et uddannelsesbevis.
  • Erhvervsrettet Konstabeluddannelse udbydes som et pilotprojekt for Hærens Kamptropper frem til og med 2025.
  • Uddannelsen varer 3 år og 9 måneder.

Kontakter

Pressevagt hos ForsvarskommandoenForsvarskommandoen

Tlf:70200440

Cathrine Saltbæk TverskovPresse- og Kommunikationskonsulent hos NEXT Uddannelse København

Tlf:23285322cst@nextkbh.dk

Billeder

Information om NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København
NEXT Uddannelse København
Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

http://nextkbh.dk

Følg pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye