Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen

Per Sjøgren udnævnt til medlem af Sankt Lukas Stiftelsens Advisory Board

Del
En af Danmarks førende specialister inden for det palliative felt, professor Per Sjøgren, er udnævnt til medlem af Sankt Lukas Stiftelsens Advisory Board. Udnævnelsen skal ses i sammenhæng med Stiftelsens arbejde for at styrke palliationsområdet i Danmark og skabe bedre vilkår for alvorligt syge og døende.
Per Sjøgren (privatfoto)
Per Sjøgren (privatfoto)

I en beretning fra 2020 fastslog Rigsrevisionen, at mange patienter i dag ikke får det tilbud om lindring og aflastning, de har behov for – et problem som kun forventes at stige i takt med, at befolkningen ældes. For at imødekomme dette behov planlægger Sankt Lukas Stiftelsen at opføre et nyt, moderne hospice samt et akademi, der skal være med til at løfte det palliative fagområde i Danmark gennem forskning, uddannelse og formidling.

”Sankt Lukas Stiftelsen har spillet en historisk vigtig rolle inden for det palliative område, bl.a. med etableringen af Danmarks første hospice i 1992 og det første børn- og ungehospice i 2015. Jeg ser frem til at deltage i Stiftelsens fremadrettede arbejde for at styrke udvikling af faglig viden og nye tilbud inden for det palliative felt,” siger Per Sjøgren.

Et fagligt fyrtårn

Per Sjøgren var, indtil han gik på pension i februar 2022, professor ved Københavns Universitet og overlæge på Rigshospitalets palliative afsnit, som han var med til at etablere i 2012. Han var desuden en af de drivende kræfter bag Danmarks første palliative afdeling ved Bispebjerg Hospital i 1997 og blev i 2012 Danmarks første professor i palliativ medicin. Sjøgren er i dag tilknyttet den palliative forskningsgruppe på Rigshospitalet.

”Vi er meget glade for at byde Per Sjøgren velkommen til vores Advisory Board. Per Sjøgren er et fagligt fyrtårn, der har været med til at sætte palliation på den politiske dagsorden både i Danmark og i europæisk regi. Han bliver del af et meget kompetent hold, der skal bidrage til at sætte retning for Stiftelsens strategiske arbejde,” siger Henrik Nedergaard, administrerende direktør for Sankt Lukas Stiftelsen.

Udover Per Sjøgren omfatter Sankt Lukas Stiftelsens Advisory Board bl.a. også dr. med. Jannik Hilsted, speciallæge og tidligere lægelig direktør på Rigshospitalet, dr. med. Thorsten Lauritzen, professor emeritus ved Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet og Andrew Boulton, professor i medicin ved Manchester University.

Læs mere om Sankt Lukas Stiftelsen på www.sanktlukas.dk

Kontakter

Billeder

Per Sjøgren (privatfoto)
Per Sjøgren (privatfoto)
Download

Information om Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen

Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen
Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen39455202http://www.sanktlukas.dk

Følg pressemeddelelser fra Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye