TDC NET

Fremtidssikring af Danmarks bedste mobilnet: TDC NET udfaser 3G og øger mobilnettets hastighed og kapacitet

Del
Forbruget af mobildata stiger år for år. Det stiller krav til mobilnetværket, der skal blive hurtigere for at kunne imødekomme danske forbrugere og virksomheders behov. For at kunne tilbyde det bedst mulige mobilnet i hele landet øger TDC NET nu pladsen til de hurtigere teknologier 4G og 5G ved at udfase 3G i starten af 2023.
3G-teknologien blev introduceret i 2003. Siden da er 4G og senest 5G blevet udbredt af TDC NET over hele Danmark.
3G-teknologien blev introduceret i 2003. Siden da er 4G og senest 5G blevet udbredt af TDC NET over hele Danmark.

Streaming, møder over digitale tjenester og nyhedsopdateringer er blot nogle af de mange mobile aktiviteter, der gør, at mobiltelefonerne ikke ligger stille i danskernes lommer. Gennem de seneste år er danske forbrugere og virksomheders behov for højhastighedsmobilnetværk vokset stødt, og bare i 2021 steg danskernes dataforbrug med 30 procent.

For at imødekomme det stigende mobildatabehov annoncerede TDC NET derfor i december 2020, at selskabet ville udfase 3G-netværket ved udgangen af 2022 for at give plads til hurtigere mobilteknologier. Forberedelserne er i gang, og i starten af 2023 slukker TDC NET for 3G-netværket.

”For TDC NET er det helt centralt, at vi kan tilbyde det bedst mulige mobilnet i Danmark. Der er brug for en stærk mobil infrastruktur, der kan håndtere det stigende forbrug af mobildata. Derfor investerer og optimerer vi løbende mobilnetværket for at kunne imødekomme det behov. Som led i det udfaser vi nu 3G for at øge mobilnettets hastighed og skabe mere kapacitet via de hurtigere 4G- og 5G-netværk. Vi har de seneste år rullet 5G ud i hele landet og har i dag det bedst dækkende 5G-netværk i Danmark,” siger kommerciel direktør i TDC NET Robert Dogonowski.

For TDC NET udgør 3G data i dag under en procent af den samlede mængde datatrafik. På samme vis er tale over 3G-netværket faldet markant de seneste år. I en række lande har man allerede udfaset 3G-teknologien, og herhjemme har flere teleoperatører planer om det samme. Skulle man eje en ældre mobiltelefon, vil det dog fortsat være muligt at gøre brug af TDC NET’s landsdækkende 2G-netværk til tale og basale datatjenester.

Kontakter

Billeder

3G-teknologien blev introduceret i 2003. Siden da er 4G og senest 5G blevet udbredt af TDC NET over hele Danmark.
3G-teknologien blev introduceret i 2003. Siden da er 4G og senest 5G blevet udbredt af TDC NET over hele Danmark.
Download

Information om TDC NET

TDC NET
TDC NET
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcnet.dk/

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. Gennem mere end et århundrede har TDC NET været med til at binde Danmark tættere sammen. Siden den visionære C.F. Tietgen i 1882 etablerede Kjøbenhavns Telefon-Selskab - og foretog sine første opkald. Til i dag, hvor vi døgnet rundt sikrer, at hele landet er forbundet. Med sikre og lynhurtige netværk binder vi virksomheder, hospitaler, skoler - du og jeg - endnu bedre sammen. Med hinanden. Og med resten af verden.

Følg pressemeddelelser fra TDC NET

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC NET

TDC NET ansætter ny CFO fra Vestas12.12.2022 14:59:28 CET | Pressemeddelelse

Med virkning fra 1. januar 2023 tiltræder Henrik Brandt som ny CFO i TDC NET. Han kommer senest fra en stilling som Senior Vice President og regional CFO i Vestas. Henrik Brandt medbringer mere end 15 års erfaring fra finansfunktioner og arbejde med transformation. Gennem karrieren har han, fra et finansielt perspektiv, haft et skarpt fokus på processer og optimering af organisationer på tværs af værdikæder. Han har en Master i Management Accounting and Information Technology. ”Jeg ser frem til at byde Henrik velkommen ombord til den næste vigtige fase af vores strategi,” siger CEO i TDC NET, Michel Jumeau. Henrik Brandt afløser Ulrik Laudrup Bølling, som de seneste godt tre år som CFO, og før det tre år som CFO i TDC Operations, har drevet finansfunktionen gennem den vigtige overgangsfase, hvor TDC NET er blevet etableret som et selvstændigt selskab. ”Jeg vil gerne takke Ulrik for hans store og loyale indsats for at bringe TDC NET sikkert gennem en svær overgangsfase. Ulrik bliver hos

Michel Jumeau udnævnt til ny administrerende direktør for TDC NET8.9.2022 13:30:09 CEST | Pressemeddelelse

Den 1. november tager Michel Jumeau over efter Andreas Pfisterer som administrerende direktør for TDC NET. Michel kommer fra en stilling som viceadministrerende direktør og chef for Consumer Division i det franske teleselskab Orange. Michel har tilbragt mere end to årtier i telebranchen og har haft flere operationelle og ledende stillinger i både Frankrig, Storbritannien og Sverige. "Jeg glæder mig til at vende tilbage til Skandinavien og starte i denne spændende rolle," siger Michel og fortsætter: "TDC NET er det første 'fuldt udbyggede' netværksselskab i Europa med et omfattende udvalg af fastnetprodukter og mobile teknologier – fra kobber, coax og fiber til 5G, og som yderligere omfatter hele spektret af netværkstjenester. Det er virkelig unikt, og samtidig rummer TDC NET fortsat et stort potentiale." Bestyrelsesformand for TDC NET Henrik Clausen glæder sig til at byde Michel velkommen i november. "Michel er en meget erfaren telco-direktør med et globalt mindset, som i øjeblikket ha

CEO Andreas Pfisterer forlader TDC NET inden for de næste 12 måneder16.5.2022 10:15:29 CEST | Pressemeddelelse

Bestyrelsen i TDC NET informerer om, at der er indgået en aftale med CEO Andreas Pfisterer om, at han forlader TDC NET inden for de næste 12 måneder. Indtil da vil han – i samarbejde med bestyrelsesformand Henrik Clausen – fortsat fokusere på at forbedre selskabets finansielle og operationelle resultater yderligere og på at sikre en god overgang til en ny CEO. Henrik Clausen, bestyrelsesformand i TDC NET, siger: “Ved udgangen af 2021 blev TDC NET et selvstændigt selskab efter splittet fra TDC Group. TDC NET viser solide finansielle resultater og har en klar forretningsplan for de kommende år. CEO Andreas Pfisterer har været i selskabet siden 2017 og har spillet en afgørende rolle i at nå et stabilt kommercielt niveau og i at sikre kontinuitet i transformationen af TDC NET. På baggrund af den stabile situation har bestyrelsen og Andreas Pfisterer haft en løbende og åben dialog og er enige om, at det nu er naturligt at starte en god proces om at finde en ny CEO og sætte personen ind i fo

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye