Balletsæsonen åbner med en evig relevant klassiker

Forestil dig, at dét du elskede allermest i hele verden, også var det, der ville slå dig ihjel. Sådan er det for Giselle. Hun elsker at danse, men hendes hjerte er for skrøbeligt til at gøre det. Så vi ved, at hun er dødsdømt, da hun forelsker sig porøst i den unge Albrecht. De hvirvler rundt i eufori, indtil hun lærer, at han faktisk allerede er forlovet og lige glemte at sige det. I sammenstødet med virkeligheden dør Giselle i vanvid og svæver ind i skovmørket til de andre afviste nymfer, der danser døden ind i unge mænd.
Giselle åbner balletsæsonen på Det Kongelige Teater og har repremiere på Gamle Scene den 3. september. I titelrollen ses blandt andre solodanserinden Holly Dorger, der har et helt særligt forhold til den berømte ballet, fordi den, ifølge hende, passer til alle tider.
”Giselle er stadig relevant i 2022, fordi der altid vil være fortællinger om svigt. Svigt kommer i mange forskellige former, men hjertesorgen, erkendelsen af løgne, naiviteten i at blive bedraget, flovheden ved at føle sig narret… dén smerte er en følelse, som vi alle kender og deler. Giselle er evig relevant, fordi den rører vores følelser.” Holly Dorger, solodanser ved Den Kongelige Ballet.
Giselle er desuden kendetegnet ved at være en hyldest til de kvindelige dansere ved Den Kongelige Ballet. Det er kvinderne, som har magten over mændene i denne fortælling. Og rollen som Giselle er en af de mest krævende og højdramatiske i ballethistorien.
”Giselle er en ikonisk rolle for ballerinaen, fordi man både portrætterer den naive, uskyldige pige, der bryder sammen i en dramatisk udfordrende vanvidsscene. Efterfulgt af den hvide anden akt, der er teknisk krævende for danserne. Det er en drømmerolle. Den har det hele.” Holly Dorger.
Da værket første gang blev opført i Paris i 1841, ændrede det dansens historie. Modsat tidens andre balletter mødte man nemlig her en titelrolle, man bedre kunne identificere sig med, og publikum strømmede til for at give sig hen til en verden af mystik, erotik, skønhed og død.
Koreografi: Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe efter Jean Coralli og Jules Perrot
Musik: Adolphe Adam
Scenografi: Maja Ziska
Kostumer: Mia Stensgaard
Lysdesign: Åsa Frankenberg
Repremiere: 3. september 2022 på Det Kongelige Teater, Gamle Scene
Førsteopførelse: 28. juni 1841 på Pariseroperaen, Paris
Kontakter
Nana LanghoffPR- og presseansvarlig, ballet (barselsvikar)
Tlf:+45 25 51 79 24nala@kglteater.dkBilleder











Information om Det Kongelige Teater
Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Det er i Dyrehaven, det sner25.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dyrehaven bliver til sommer forvandlet til et magisk vinterlandskab, når Kim Fupz Aakeson gendigter H.C. Andersens eventyr Snedronningen til en spektakulær fortælling om venskab og at gå gennem ild og vand for den, man elsker. I front står Mille Hoffmeyer Lehfeldt som den iskølige snedronning.
Vivaldi får operadebut på Det Kongelige Teater (ny med rettelse)14.4.2025 08:15:25 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde opfører Det Kongelige Teater en opera af Vivaldi. På scenen til operaen Griselda står stærke, internationale baroksolister ledsaget af barokensemblet Concerto Copenhagen. Operaen opføres på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.
Barrison-feberen smitter igen i nyskrevet, dansk musical11.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I 1890'erne forførte og forargede fem danske søstre Europa med tvetydige sange, vovet dans og høj cigarføring – og blev symboler for en ny, kvindefrigørende tid. Nu vækker Det Kongelige Teater de skandaløse Barrison Sisters til live igen i et festfyrværkeri af en musical baseret på den virkelige historie om de banebrydende varietéstjerner, der brød grænserne for, hvad kvinder må.
Publikumsfavoritten Den glade enke 2.0 vender tilbage1.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kasper Holten og Adam Prices anmelderroste gendigtning af Lehárs operette er en morsom og musikalsk kommentar til kulturlivets udfordringer – og nu kan den igen opleves i Operaen.
Solodanser med "varme, charme og værdighed"30.3.2025 00:14:31 CET | Pressemeddelelse
Silvia Selvini blev i aftes udnævnt til solodanser i Den kongelige Ballet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum