DI - Dansk Industri

Virksomheder kårer Skive til Danmarks grønneste kommune

Del
Mange grønne indkøb og gode betingelser for erhvervslivets grønne udvikling skaffer Skive Kommune førstepladsen som erhvervslivets grønne kommune 2022. 7.900 virksomheder fra hele landet er blevet spurgt om den grønne udvikling i deres kommune.

DI beder hvert år virksomheder i landets kommuner, om at vurdere deres hjemkommunes grønne indsats. I år løb Skive Kommune med erhvervslivets grønne palmer. Især indsatsen på grønne og bæredygtige indkøb og gode betingelser for grønne initiativer i virksomhederne skaffer Skive titlen som Danmarks grønneste kommune 2022.

Skive er en fortjent vinder af prisen som årets grønne kommune. Erhvervslivet i Skive vurderer klart, at deres kommune køber grønt ind og skaber gode betingelser for en grøn erhvervsudvikling. Og det er en vigtig anerkendelse til Skive. Erhvervslivet spiller en vigtig rolle ved at udvikle nødvendige løsninger til den grønne omstilling, og gode rammebetingelser fra kommunen er helt nødvendige, siger Claus Arberg, formand for DI MidtVest.

Borgmester i Skive Kommune Peder Christian Kirkegaard (V) glæder over anerkendelsen.

- Vi er meget stolte af denne placering. Det er en flot anerkendelse af den politiske satsning, skiftende byrådi mere end fire årtier har arbejdet med. Den grønne omstilling er for længst blevet en del af skiveegnens DNA. Det er et udtryk for, at erhvervslivet på skiveegnen og kommunen sammen når nye højder inden for den grønne omstilling og nu i fællesskab har banet vejen helt til den grønne top. Det er en vigtig anerkendelse for både virksomheder og kommune – og naturligvis noget, der er med til at motivere os til at arbejde endnu mere i samme retning, siger borgmester i Skive Kommune, Peder Christian Kirkegaard (V).

Skive Kommune er vurderet op imod landets andre kommuner på seks parametre. Tre statistiske og tre spørgsmål til virksomhederne. På spørgsmålet om grønne indkøb får Skive den bedste vurdering i landet og på spørgsmålet om at skabe gode betingelser for at virksomhederne kan udvikle sig grønt bliver Skive nummer 3. I kåringen tages der i øvrigt hensyn til energimærkningen af kommunale bygninger, genanvendelse af affald, grøn transport og andelen af grøn bilflåde i kommunerne.

Der ligger nødvendigvis en kæmpe indsats bag Skives arbejde med grøn omstilling, som nu har resulteret i at de er kåret som den grønneste kommune. En kombination af det gode samarbejde med virksomhederne samt konkrete grønne initiativer rettet mod kommunens egen drift gør en stor forskel på årets rangliste, siger chef for DI Klima, Grøn Omstilling og Energi, Anne Højer Simonsen.

Skive har taget et ordentligt hop op ad den grønne rangstige i år. Sidste år blev Skive nummer 28. Og den grønne udfordring for alle kommuner vokser fremover, understreger Anne Højer Simonsen.

I dag må Skive kippe med flaget, når den kåres af Danmarks erhvervsliv som grøn kommune. Men ingen kommuner kan hvile på de grønne laurbær. Danmark har et ambitiøst mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, derfor skal alle i arbejdstøjet i dag for at komme i mål.

Tilløbet tilat gøre Skive til frontløber på klima- og energiområdet har en længere historik. Allerede i 70’erne blev verdens første lavenergihuse opført i Skive. I 00’er blev Skive udnævnt til Energiby og ’Årets CO2-kommune’, og kommunen har i 2008 implementeret ’Energibyen Skive’, som indeholder en energi og bæredygtighedsstrategi frem mod 2029. I dag er ’Greenlab Skive’ verdens første grønne og bæredygtige industripark.

Forslag til cases:

Quantafuel Aps

Greenlab 19, Kåstrup, 7860 Spøttrup

v. direktør Rasmus Kærsgaard

mobil: 2448 2132

mail: rasmus.kaersgaard@quantafuel.dk

www.quantafuel.dk

SKOV A/S
Hedelund 4, Glyngøre, 7870 Roslev
CEO direktør Leo Østergaard

mobil: 5213 5520

mail: leo@skov.dk

www.skov.com

Følg os på:

    

Kontakter

Borgmester i Skive Peder Christian Kirkegaard, 9753 8040
Formand for DI MidtVest Claus Arberg, 4014 1185
Vicedirektør i DI Anne Højer Simonsen, 4014 0603


Forslag til cases:


Quantafuel ApS
Greenlab 19, Kåstrup, 7860 Spøttrup
v. direktør Rasmus Kærsgaard
mobil: 2448 2132
mail: rasmus.kaersgaard@quantafuel.dk
www.quantafuel.dk


SKOV A/S
Hedelund 4, Glyngøre, 7870 Roslev
CEO direktør Leo Østergaard
mobil: 5213 5520
mail: leo@skov.dk
www.skov.com

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Nyt udvalg skal sætte fokus på energieffektivisering28.9.2023 14:41:29 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har brug for ny lovgivning, der fremmer energieffektivisering. Derfor har DI's generalforsamling besluttet at nedsætte et nyt udvalg, der skal give konkrete forslag og rådgivning til, hvordan Danmark skal fremme energieffektivitet. Energieffektivitet er sammen med grøn energi en af de vigtigste byggesten til at nå de ambitiøse klima- og energimål hurtigt og billigt samtidig med, at området byder på betydelige nationale og internationale forretningsmuligheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum