3byggetilbud.dk

Danskerne går solcelleamok: 979 procent flere solcelleopgaver

Del
Der er nyt under solen, når det kommer til efterspørgslen på solceller. Og med rekordhøje varmetemperaturer og stigende energipriser er der god grund til, at flere og flere danskere ønsker at være selvforsynende i deres strømforbrug. Antallet af forespørgsler på solceller hos 3byggetilbud.dk taler for sig selv. Portalen har nemlig formidlet 979 procent flere solcelleopgaver de seneste fem måneder sammenlignet med samme periode sidste år.
Opgavetal fra 3byggetilbud.dk viser en stigning i solcelleforespørgsler på 979 procent de seneste 5 måneder.
Opgavetal fra 3byggetilbud.dk viser en stigning i solcelleforespørgsler på 979 procent de seneste 5 måneder.

Næsten 1000 procent flere solcelleforespørgelser

I kølvandet på krisetider og med stigende inflation ruster danskerne sig mod prisstigninger. Det betyder, at solceller hitter som aldrig før hos boligejerne. 3byggetilbud.dk har de seneste fem måneder oplevet en stigning på 979 procent i antallet af formidlede solcelleopgaver sammenlignet med samme periode sidste år.

”Krigen i Ukraine har sat skub i danskernes ønske om at være selvforsynende. Opgavetallene viser, at efterspørgslen på solceller for alvor blev kickstarten den 24. februar 2022. Høje priser på energi er blevet en ny hverdag for boligejerne, og det betyder en helt uset høj efterspørgsel på solceller,” siger Nynne Groth Hallander, projektleder hos 3byggetilbud.dk.

Solcellefirmaerne løber stærkt

Efter to rekordår i håndværkerbranchen har efterspørgslen på håndværkere taget et naturligt dyk – men ikke, når vi taler om solceller.

”Vores solcellefirmaer har glohede ordrebøger for tiden, og vi søger flere firmaer til at løfte de mange opgaver, vi modtager. Derfor arbejder vi hårdt for, at opgaverne ikke ender i en flaskehals hos vores samarbejdspartnere," siger Nynne Groth Hallander og tilføjer:

"Det er kun positivt, at danskerne ruster sig mod de uforudsigelige energipriser og samtidig også tager klimakrisen alvorligt. Vi har netop slået varmerekord for juli måned, hvilket understreger vigtigheden i vedvarende energi, der belaster kloden mindre."

Tre gode råd til boligejere, der ønsker solceller:

 1. Hav tålmodighed
  Du skal forvente en ventetid på 2-4 måneder på at få etableret solcellerne. Det skyldes særligt materialemangel i branchen.
 2. Tag højde for dit forbrug nu – og i fremtiden
  Der findes mange typer af solceller. Derfor er det vigtigt at få afdækket dit behov for strøm og overvej om, der i fremtiden sker ændringer, som du allerede nu kan tænke ind. Det kan være familieforøgelse, etablering af en varmepumpe eller ønsket om en el-bil.
 3. Overvej en batteribank til solcelleanlægget
  De fleste boligejere er væk i de timer, hvor solcelleanlægget absorberer mest af solens stråler. Med en batteribank vil strømmen blive lagret og kan dermed anvendes, når behovet er der.

Fakta om 3byggetilbud.dk og solceller:

 • 3byggetilbud.dk oplever en stigning på 979 procent i antallet af formidlede solcelleopgaver fra Ruslands invasion i Ukraine til i dag sammenlignet med samme periode sidste år.
 • Sammenligner vi efterspørgslen med samme periode før corona, er væksten i solcelleopgaver på mere end 1.540 procent.
 • Tallene 3byggetilbud.dk fremlægger, er formidlede opgaver – altså opgaver, hvor en bygherre er blevet sat i dialog med et solcellefirma, der har mulighed for at varetage opgaven.
 • 3byggetilbud.dk er Danmarks største formidler af bygge- og renoveringsopgaver og formidlede i 2021 mere end 70.000 opgaver.Nøgleord

Kontakter

Nynne Groth HallanderKommunikationsansvarlig

Kommunikationsansvarlig for 3bygetilbud.dk, der også driver Energihjem.dk og Andelsportal.dk.

Tlf:53391791npg@3byggetilbud.dk

Billeder

Opgavetal fra 3byggetilbud.dk viser en stigning i solcelleforespørgsler på 979 procent de seneste 5 måneder.
Opgavetal fra 3byggetilbud.dk viser en stigning i solcelleforespørgsler på 979 procent de seneste 5 måneder.
Download
Udvikling i solcelleopgaver
Udvikling i solcelleopgaver
Download

Information om 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk
3byggetilbud.dk
Antonigade 4
1106 København K

+45 7733 4000https://www.3byggetilbud.dk/

3byggetilbud.dk A/S er stiftet i år 2000 og står bag portalerne 3byggetilbud.dk, Energihjem.dk og Andelsportal.dk. 3byggetilbud.dk A/S er i dag Danmarks største formidler af byggeopgaver. Via 3byggetilbud.dk formidles mere end 70.000 bygge- og renoveringsopgaver årligt til et landsdækkende netværk af 1.700 håndværkerfirmaer. 

Følg pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum