Haveselskabet

Havefestival i 200 private haver: Her er det helt i orden at gå ind i en fremmed have

Del
Haven gør godt for både krop og sjæl – det ved de fleste haveejere. Når Haveselskabet igen holder sin årlige havefestival i weekenden 13.-14. august, er der rig mulighed for at tanke godt op på haveglæden og hente inspiration til haven. Her sætter ikke mindre end 200 Haveselskabs-medlemmer nemlig ”Åben have”-skiltet op ved havelågen. Det betyder, at du er velkommen til at kigge indenfor.
Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.

Havefestivalen med de åbne haver er en fast tradition i Haveselskabet. En tradition, som lever i bedste velgående. Måske fordi den banker i takt med Haveselskabets hjerte: At skabe fællesskab mellem haveejere, at formidle viden om haven og at give så mange som muligt haveglæde og gode oplevelser i haven.

Haveglæden gror endnu hurtigere, når vi deler den

”Det her med at dele haveglæden med hinanden er jo hjertet i vores forening. Vi ved alle sammen, hvor rart det er, når andre interesserer sig for dét, vi selv brænder for. Så både for dem, der åbner deres have, og for dem, som kommer på besøg, er Havefestivalen med til at få haveglæden til at vokse,” fortæller direktør i Haveselskabet, Charlotte Garby. Selv har hun planer om at skulle besøge tre udvalgte haver under havefestivalen.

De åbne haver er med til at bryde isen

En del af Haveselskabets medlemmer har åbne haver året rundt. Èn gang om året har ekstra mange haver åbent, nemlig under Havefestivalen. Festivalen flytter til en ny weekend hvert år, og det er der en særlig grund til. For haverne ser ikke ens ud hele året. I foråret vil det mange steder være tulipaner, syrener og blomstrende æbletræer, der stjæler billedet, mens sensommeren byder på blandt andet roser, georginer og sommerfuglebuske. 

I år har 200 medlemmer valgt at være med, og der er åbne haver i hele landet. Den store tilslutning er noget, som varmer, fortæller Charlotte Garby.

”I dagligdagen har vi ikke tradition for at gå på besøg i hinandens haver. Måske kan Havefestivalen være med til at puffe lidt til os og bryde isen. Når vi besøger hinandens haver, kan vi se, hvordan andre indretter og bruger deres have, måske på måder vi aldrig selv havde tænkt på. Når vi mødes med hinanden ude i haven, får vi også rig lejlighed til udveksle erfaringer. For selv om man kan få inspiration og viden i bøger og på nettet, er det bare noget helt andet at komme ud og se de forskellige haver og især at møde menneskerne bag de forskellige haver,” siger hun.

Charlotte Garby opfordrer til, at man planlægger sine havebesøg grundigt hjemmefra, og at man sætter god tid af til hver have, så der er tid til at fordybe sig.

Sådan får du den bedste havefestival-oplevelse

På oversigten Haveselskabet.dk/aabne-haver-liste, kan du se, hvor de åbne haver ligger, og om der er særlige ting, du skal være opmærksom på. For eksempel om du kan have hunden med, om haven er tilgængelig for kørestol, om der er salg af planter, eller om du kan købe kaffe/te og kage. 

Du kan besøge Havefestivalens åbne haver, selv om du ikke er medlem af Haveselskabet. Årets åbne haver kan ses i Haveselskabets app eller på www.haveselskabet.dk/havefestival.

Kontakter

Billeder

Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.
Download
Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.
Download
Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.
Download
Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.
Download
Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.
Download
Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.
Download

Information om Haveselskabet

Haveselskabet
Haveselskabet
Tobaksvejen 23A
2860 Søborg

45 93 60 00https://haveselskabet.dk/

Haveselskabet er en almennyttig, non-profit forening, hvor over 30.000 entusiastiske og haveglade medlemmer inspirerer hinanden til at få endnu større glæde af haven. 

Haveselskabet udgiver Danmarks bedste havemagasin "HAVEN", som vores medlemmer modtager 10 gange om året. "Haven" kan ikke købes i løssalg i butikkerne.
 
Gennem Haveselskabets Rådgivning har medlemmerne gratis adgang til landets dygtigste haveeksperter.
 
Haveselskabets lokale afdelinger arrangerer hvert år over 1.000 havearrangementer og Åbne Haver i hele landet.

Læs mere på https://haveselskabet.dk

Følg pressemeddelelser fra Haveselskabet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haveselskabet

Havefestival i private haver: ”Interessen for at dele planter med hinanden er vokset enormt”5.6.2023 11:59:09 CEST | Pressemeddelelse

Hundredvis af private haveejere åbner i weekenden den 10.-11. juni havelågen for alle med haveinteresse, når Haveselskabets årlige havefestival løber af stablen. Mange steder vil der også være små boder med frø, stiklinger og overskydende planter, for interessen for at dele planter med hinanden vokser helt enormt i disse år, lyder det fra Haveselskabets direktør.

Haveselskabet: Her er de fem største tendenser fra Chelsea Flower Show17.5.2023 10:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Haveselskabet: Her er de fem største tendenser fra Chelsea Flower Show Det traditionsrige og toneangivende Chelsea Flower Show blev afviklet i sidste uge. Showet arrangeres af det engelske Haveselskab, Royal Horticulturel Society, og er havelivets svar på modeverdenens catwalks i Milano og Paris – her gav førende havedesignere deres bud på fremtidens haveliv. Og der er masser af inspiration at hente, uanset om man har en stor villahave, en mindre altan eller en delehave med naboerne, påpeger Haveselskabets fagredaktør Louise Møller, der var i London for at spotte de nyeste havetendenser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum