De høje temperaturer kommer: Hver tredje dansker er blevet syg af varmen

Med temperaturer på over 30 grader tager mange danskere ud i landet, på stranden, i haven eller lignende for at nyde solen og de varme temperaturer. Men selv om det er dejligt med sol og varme, så er det vigtigt, at man er forsigtig, så man ikke ender med at blive fysisk utilpas eller få hedeslag, da det potentielt kan være livsfarligt.
En ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige, viser desværre, at hver tredje dansker har oplevet, at varmen har gjort dem syge. Derfor er der god grund til at være forsigtig i disse dage.
”Varmen spreder sig i Europa, og selv om det heldigvis ikke ser ud til at blive lige så slemt med rekordtemperaturer herhjemme, så er det vigtigt, man er opmærksom på, at når temperaturen nærmer sig 30 grader, så skal man være meget opmærksom på at passe på sig selv i varmen. Vores undersøgelse viser desværre, at mange har oplevet at få det dårligt pga. varmen, og derfor håber jeg, at danskerne passer godt på sig selv og hinanden i denne uge,” siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige.
Kombinationen af skyfri himmel, høj sol, lav luftfugtighed og høje temperaturer kan nemlig hurtigt føre til deciderede hedeslag, og det kan man undgå ved at følge nogle forholdsregler samt reagere hurtigt, hvis man begynder at få det skidt, lyder det fra Henrik Sagild.
”Vi ser eksempler på danskere, der bliver utilpasse og syge pga. varmen hver sommer, og i mange tilfælde kunne problemerne være undgået, hvis personen havde fået rigeligt med vand og mad samt skygge og nedkøling. Det er især børn og ældre samt andre med udsat helbred, vi skal passe på disse dage. Så husk selv at drikke rigeligt med vand, og sørg for, at dem omkring dig også får nok,” siger Henrik Sagild.
Sådan undgår du hedeslag:
- Begræns fysisk aktivitet når det er varmest
- Bliver du utilpas og svimmel, skal du gå ind i skyggen og blive afkølet
- Drik rigeligt med væske
- Hold kroppen nedkølet med let tøj, kold væske mv.
Symptomer på hedeslag:
- Høj kropstemperatur
- Kvalme, svimmelhed og hovedpine
- Forvirring
- Kramper og besvimelse
- Varm og tør hud
Hvis hedeslaget rammer:
- Bring personen ind i skyggen eller i et afkølet område
- Giv personen noget at drikke
- Afkøl personen med en våd klud, kold flaske eller is
- Læg våde klude på ben, arme og hoved
- Ring 112 eller bring personen til skadestuen hurtigst muligt
- Er personen bevidstløs og trækker ikke vejret normalt, skal der gives hjertemassage og kunstigt åndedræt
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i maj og juni 2022 blandt 1528 repræsentativt udvalgte danskere.
Har du inden for de seneste 3 år oplevet at få det fysisk dårligt på grund af varme eller sol? |
|
Ja, har fået det dårligt pga. varmen |
21% |
Ja, har været dehydreret og fik det skidt |
10% |
Ja, har været dehydreret og besvimede |
1% |
Ja, har været dehydreret og måtte til læge/på hospital |
0% |
Ja, har fået det dårligt på en anden måde (notér) |
1% |
Nej, det har jeg ikke oplevet |
67% |
Ved ikke/ønsker ikke at svare |
1% |
Nøgleord
Kontakter
Søren Moth FrederiksenKommunikationskonsulent
Tlf:41 77 50 18smf@gjensidige.dkBilleder
Information om Gjensidige
Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Hver tredje glemmer vigtigt tjek efter ophold udendørs16.5.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Selvom flåtsæsonen er over os, glemmer hver tredje dansker at tjekke for flåter efter ophold udendørs. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige.
Nye tal: Tre lovovertrædelser fylder, når danskerne får klip i kørekortet14.5.2025 07:42:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere end 220 gange om dagen bliver en bilist herhjemme sigtet for en forseelse i trafikken, der fører til et klip i kørekortet. Samlet set løb det op i 81.000 klip i 2024, og særligt tre overtrædelser fylder i statistikken. Det viser nye tal, som Anklagemyndigheden har udleveret til Gjensidige.
Mange danskere bekymrede for el-ladcykler8.5.2025 07:36:00 CEST | Pressemeddelelse
El-ladcykler fylder stadig mere på cykelstierne herhjemme, men selvom de generelt set bliver opfattet positivt, så er mange danskere bekymrede for, at der ofte bliver kørt hasarderet på dem, og at de er til fare for trafiksikkerheden. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige.
Til fare for medtrafikanter: Så mange biler kører rundt med glasskader i forruden6.5.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver femte danske bilist har indenfor de seneste to år kørt rundt med en glasskade i bilen i længere end en uge. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige.
Flere vil rejse i Europa: Global usikkerhed påvirker danskernes ferieplaner1.5.2025 07:34:00 CEST | Pressemeddelelse
Global usikkerhed er blevet en del af danskernes hverdag, og det får en betydning, når ferieglade danskere om kort tid rejser ud i verden på sommerferie. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring viser, at hver anden dansker ændrer rejsemønster på grund af den geopolitiske situation.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum