Liftup

Liftup A/S øger fokus på tilgængelighed med ny teknologi og sælger sin sundhedsteknologiske forretning

Del
Nordjyske Liftup, der har udviklet og siden 2014 solgt den prisbelønnede løftestol Raizer, har solgt rettighederne til produktet til det engelske selskab Direct Healthcare Group (DHG). Salget sker for at fokusere og styrke Liftups indsats inden for løsninger for tilgængelighed i form af personlifte. Liftup lancerede det nye produkt – elevatorliften EleNor - i foråret 2022 og forventer at levere de første elevatorlifte til det danske marked i løbet af efteråret 2022. EleNor introduceres på de internationale markeder i løbet af efteråret.
Liftups helt nye innovative og moderne elevatorlift EleNor er udsprunget af nordisk design og nordisk kvalitet. EleNor er designet til at indgå naturligt i den omkringværende arkitektur.
Liftups helt nye innovative og moderne elevatorlift EleNor er udsprunget af nordisk design og nordisk kvalitet. EleNor er designet til at indgå naturligt i den omkringværende arkitektur.

Køberen af Raizer produkterne er den paneuropæiske producent af medicinsk udstyr, DHG, der overtager produktion, salg og service af Raizer II og Raizer M med udgangen af oktober i år. Raizer II og Raizer M sælges i mere end 30 lande verden over og er begge videreudviklinger af en prisbelønnet løftestol, som Liftup siden 2012 har stået bag.

“Raizer-produktet passer naturligt til DHG, som vi har arbejdet tæt sammen med på det svenske marked i mange år,” siger Søren Elisiussen, CEO hos Liftup A/S, og uddyber:

”Vi er stolte af den udbredelse, Raizer-produkterne allerede har opnået inden for ældrepleje, i sundhedssektoren og i redningstjenester verden over. DHG har med deres fokus på klinisk uddannelse og med deres store salgsnetværk, mulighed for at gøre Raizer tilgængelig for endnu flere fremtidige brugere. Med salget skaber vi derfor de bedst mulige udviklingsmuligheder for både Raizer og Liftups tilgængelighedsprodukter.”

En danskudviklet eksportsucces

Raizer-produkterne er et dansk velfærdsteknologisk hjælpemiddel og udviklet af Liftup siden 2012. Den oprindelige Raizer blev kåret som en af de fem bedste danske opfindelser i 2015 og vandt hurtigt indpas inden for ældrepleje, i sundhedssektoren og i redningstjenester. Raizer er en mobil løftestol, der kan hjælpe en person op fra gulvet til næsten stående stilling på få minutter. Vel at mærke uden at hjælpere skal foretage tunge løft. I dag produceres og sælges den batteridrevne Raizer II og den manuelle Raizer M i mere end 30 lande.

Fokus på tilgængelighed

Søren Elisiussen glæder sig over, at salget frigør ressourcer til at fokusere og videreudvikle på Liftups løsninger inden for tilgængelighed. Salget vil desuden påvirke Liftups bruttofortjeneste og overskud positivt i 2022.

”Vi har ønsket at fokusere forretningen på det, som var Liftups oprindelige mission. Nemlig at udvikle værdige og veldesignede løsninger på tilgængelighed. Salget af Raizer-forretningen skal ses i det lys,” siger Søren Elisiussen. Fabriksareal og medarbejdere, som tidligere har været gearet til både Raizer-produktion og produktion af tilgængelighedsprodukter, vil således blive omstillet til at arbejde udelukkende med tilgængelighedsløsningerne.

FlexStep, lifte, elevatorer – og nu EleNor

Liftup har udviklet en række teknologier med fokus på øget tilgængelighed. Det drejer sig bl.a. om den elegante FlexStep, som virksomheden selv producerer. Det er en trappe, der med et tryk på en knap, omstilles til en kørestolslift og bliver til en trappe igen, når kørestolsbrugeren er færdig med at anvende liften.

Derudover producerer og forhandler man løfteplatformene EasyLift og HDN. Liftup forhandler desuden en række elevatorer og stolelifte til trapper. EleNor er første skud på stammen af Liftups banebrydende koncept for, hvordan en stærk og simpel konstruktion giver utallige muligheder for individuel tilpasning af elevatorliften, som løser en bred vifte af løftebehov i markedet. EleNor løfter helt nede fra de små løft og, på sigt, op i flere etagers højde. Fremover kan Liftups pallette af innovative lifte servicere behovet for langt de fleste.

”Vores nye EleNor elevatorlift blev, med sit nyskabende design, taget rigtig godt imod på verdens største elevatormesse, Interlift tidligere på året. Vi glæder os til at skulle levere de første installationer i Danmark sidst på året. Det er starten på en ny og spændende satsning for Liftup. EleNor er planlagt til, over de kommende år, at skulle videreudvikles i mange flere varianter. Det marked, vi tager hul på med EleNor elevatorliften, er enormt,” understreger Søren Elisiussen.

Liftups tilgængelighedsløsninger findes – som Raizer-produkterne – i hele verden. I 2021 gik 89 procent af virksomhedens omsætning til eksport.

Nøgleord

Kontakter

Administrerende direktør hos Liftup A/S Søren Elisiussen, mail@liftup.dk eller +45 96 86 30 20


Kommunikationsrådgiver Susanne Lindø Grønbech, sl@groenbech.com eller +45 40 33 05 55

Billeder

Liftups helt nye innovative og moderne elevatorlift EleNor er udsprunget af nordisk design og nordisk kvalitet. EleNor er designet til at indgå naturligt i den omkringværende arkitektur.
Liftups helt nye innovative og moderne elevatorlift EleNor er udsprunget af nordisk design og nordisk kvalitet. EleNor er designet til at indgå naturligt i den omkringværende arkitektur.
Download
CEO Søren Elisiussen
CEO Søren Elisiussen
Download
Raizer M by Liftup – Løftestolen med drejehåndtag til privatsegmentet.
Raizer M by Liftup – Løftestolen med drejehåndtag til privatsegmentet.
Download
Raizer by Liftup – Løftestolen, der samles under en faldet borger.
Raizer by Liftup – Løftestolen, der samles under en faldet borger.
Download

Information om Liftup

Liftup
Liftup
Hagensvej 21
9530 Støvring

+45 9686 3020http://www.liftup.dk

Fakta om Raizer II og Raizer M

Raizer II er en batteridreven mobil løftestol, mens Raizer M er mekanisk. Begge bruges til at hjælpe en liggende person op til næsten stående stilling på få minutter. Raizer betjenes af kun én hjælper og kræver ingen stor fysisk indsats fra hjælperen udover en støttende hånd – og med Raizer M, at man drejer et håndtag.

Raizer er en dansk opfindelse, der har været på markedet siden december 2014.

I 2015 blev Raizer kåret af Opfinderrådgivningen til at være blandt årets fem bedste opfindelser. I 2017 var Raizer også finalist i kategorien ”better work” ved Danish Design Award.

I Danmark benyttes Raizer II inden for hjemmeplejen, på plejehjem, af redningstjenester, på social- og sundhedsskoler, hospitaler og Raizer M primært i private hjem.

Både Raizer II og Raizer M sælges desuden i mere end 30 lande.

www.raizer.dk

 

Fakta om Liftup A/S

Liftup blev etableret i 2003 ud fra idéen om FlexStep: Tanken om trappe og kørestolslift i samme produkt. Liftup blev dannet med NOVI Innovation i Aalborg som medinvestor og partner. Siden har virksomheden arbejdet med innovation, udvikling og salg af produkter inden for tilgængelighed og velfærdsteknologi. Virksomheden har i flere omgange været Børsen Gazellevirksomhed.

Vision: Vi vil opleves som virksomheden, der til stadighed skaber de MEST innovative velfærdsløsninger, der løfter mennesker, og hvor kvalitet, æstetik og funktionalitet samtidig er i højsædet.

Mission: Liftup løfter mennesker ved til stadighed at udvikle og markedsføre nye og banebrydende produkter inden for tilgængelighed og velfærdsteknologi med fokus på øget sikkerhed, tryghed og livskvalitet.

Liftup er en 100 procent privat danskejet virksomhed beliggende i Støvring i Nordjylland med et globalt distributørnet samt datterselskaber i flere lande. Ca. 89 procent af virksomhedens omsætning i 2021 gik til eksport.

Virksomheden beskæftiger omkring 75 medarbejdere. Liftup har modtaget Dansk Industris nationale Initiativpris 2017 og modtog også Handicapprisen 2018 i Rebild Kommune.

www.liftup.dk

Følg pressemeddelelser fra Liftup

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Liftup

Kommuners input gør løftestol bedre og sikrer praktisk brug i Herning15.1.2020 11:58:25 CET | Pressemeddelelse

Et flertal af de danske kommuner mener i høj grad, at velfærdsteknologi er vigtigt for at fastholde velfærdsniveauet. Kommunerne mener samtidigt, at den praktiske brug af velfærdsteknologi er den største barriere for at indfri potentialerne. Det viser en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut. Liftup har samarbejdet med brugere, borgere og eksperter i sundhedsdesign om at videreudvikle virksomhedens prisvindende løftestol Raizer. Formålet er at skabe en lettere hverdag og et bedre fysisk arbejdsmiljø i sundheds- og plejesektoren ved at sikre, at personalet rent faktisk kan finde ud af at bruge hjælpemidlet. Den nye løftestol hilses velkommen af både personalet og borgerne i Herning Kommune.

Kommuners input og assistance fra MTIC i Aarhus gør løftestol bedre15.1.2020 11:57:14 CET | Pressemeddelelse

Et flertal af de danske kommuner mener i høj grad, at velfærdsteknologi er vigtigt for at fastholde velfærdsniveauet. Kommunerne mener samtidigt, at den praktiske brug af velfærdsteknologi er den største barriere for at indfri potentialerne. Det viser en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut. Liftup har samarbejdet med brugere, borgere og MedTech Innovation Consortium i Aarhus om at videreudvikle virksomhedens prisvindende løftestol Raizer. Formålet er at skabe en lettere hverdag og et bedre fysisk arbejdsmiljø i sundheds- og plejesektoren ved at sikre, at personalet rent faktisk kan finde ud af at bruge hjælpemidlet.

Kommuners input gør løftestol bedre og sikrer praktisk brug15.1.2020 11:55:33 CET | Pressemeddelelse

Et flertal af de danske kommuner mener i høj grad, at velfærdsteknologi er vigtigt for at fastholde velfærdsniveauet. Kommunerne mener samtidigt, at den praktiske brug af velfærdsteknologi er den største barriere for at indfri potentialerne. Det viser en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut. Liftup har samarbejdet med brugere, borgere og eksperter i sundhedsdesign om at videreudvikle virksomhedens prisvindende løftestol Raizer. Formålet er at skabe en lettere hverdag og et bedre fysisk arbejdsmiljø i sundheds- og plejesektoren ved at sikre, at personalet rent faktisk kan finde ud af at bruge hjælpemidlet.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye