Stor forskel på timeprisen på Fyn
Når familien skal bygge et nyt parcelhus eller virksomheden en ny lagerhal på Langeland, i Odense eller Svendborg, koster det henholdsvis 700 og 690 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle byggetilladelsen. I Kerteminde klarer kommunen papirarbejdet til 420 kroner i timen.
Det viser en ny opgørelse fra DI Byggeri over de timepriser, som kommunerne opkræver, når en virksomhed eller en borger søger om en byggetilladelse til enfamiliehuse, landbrugsbygninger, fabriksbygninger og etagebyggeri.
- En timepris på omkring 700 kroner er i den høje ende, men hvis sagsbehandlingen er effektiv, så ventetiden er kort, er der sådan set ikke noget i vejen med timeprisen. Men når ventetiden er over to måneder i Odense og på Langeland, og lidt over en måned i Svendborg, så hænger pris og kvalitet ikke sammen. Selvom Kerteminde har en lavere timepris, så kan det aldrig kompensere for, at de har en gennemsnitlig ventetid på byggetilladelser på næsten tre måneder. Her er plads til forbedringer, siger næstformand for DI Byggeri Fyn Claus Larsen og uddyber:
- Kommunerne må ikke tjene penge på sagsbehandlingen men højst opkræve et beløb, der svarer til deres faktiske udgifter. Vi betaler gerne prisen mod at få en effektiv sagsbehandling med korte ventetider.
I Middelfart er prisen på 600 kroner per time for sagsbehandling af byggetilladelser til boligbyggeri, mens byggetilladelser til erhvervsbyggeri er gratis. I Assens, Faaborg-Midtfyn, Nordfyns, Nyborg og på Ærø er alle byggetilladelser gratis.
- Det er en fin gestus fra kommunens side at sige til både familier og virksomheder, at hvis I bygger og dermed investerer i vores kommune, så klarer vi papirarbejdet uden beregning. Men selvom byggetilladelsen er gratis, skal sagsbehandlingen stadig være effektiv og ventetiden kort. Derfor håber jeg meget, at fx Nyborg og alle de andre kommuner på Fyn med lang ventetid gør en indsats for at få ventetiden ned på et mere acceptabelt niveau, lyder opfordringen fra Claus Larsen.
Kontakter
Regionalkonsulent for DI Byggeri Fyn Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Presserådgiver i DI Lars Bøgeskov, telefon 22 36 31 38
Information om DI - Dansk Industri
DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.
Læs mere her: DI Byggeri
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
DI: Stort løft af erhvervsuddannelserne bekræfter, at flere faglærte er topprioritet6.5.2025 21:02:01 CEST | Pressemeddelelse
Det permanente løft af erhvervsuddannelserne bør være et vendepunkt. Derfor vil Dansk Industri også holde øje med om fremtidens faglærte møder moderne udstyr, dygtige undervisere og kvalitet, der matcher erhvervslivets behov.
MAN Energy Solutions og ReDI School of Digital Integration er blandt vinderne ved Danish Diversity Awards 20256.5.2025 19:00:55 CEST | Pressemeddelelse
Gratis uddannelse til flygtninge og en bred indsats for at styrke mangfoldigheden på arbejdspladsen med årshjul og guidebog hædres nu med diversitetspriser.
Presseinvitation til Danish Diversity Awards 202530.4.2025 13:39:57 CEST | Pressemeddelelse
Rufus Gifford, Magnus Heunicke og Poornima Luthra er på programmet, når Dansk Industri og Goodtalks fejrer mangfoldigheden den 6. maj i Industriens Hus.
NIS2 står for døren – er Danmark og erhvervslivet klar?30.4.2025 13:33:04 CEST | Presseinvitation
Nogle af verdens skrappeste krav til cybersikkerhed træder inden længe i kraft, og så skal vi, som samfund, være klar til at efterleve reglerne. Er vi det? Og hvordan bliver vi cybersikre i en tid med historisk stor usikkerhed i verden? De spørgsmål drøfter ministeren for samfundssikkerhed og beredskab, førende eksperter og erhvervsledere på NIS2-konference.
DI: Vejen til 2030-klimamålet er klar - nu skal ambitioner blive til handling30.4.2025 12:04:24 CEST | Pressemeddelelse
Danmark er godt på vej til at indfri 70 procents reduktionsmålet i 2030. Nu afhænger det af implementeringen, så de politiske aftaler bliver omsat til konkret handling. Samtidig viser årets fremskrivning for første gang nogensinde den forventede udvikling af danske CO₂-emissioner helt frem til 2050. For at komme i mål er der brug for, at vi allerede nu kigger frem mod klimaneutralitet i 2045 og sikrer klare rammer for erhvervslivet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum