P+, Pensionskassen for Akademikere

Investering i verdensmål gør en forskel

Del
1.000 megawatt vedvarende energi, hospitaler og mikrofinansiering i udviklingslande. Det er nogle af de foreløbige resultater af Verdensmålsfondens investeringer, hvor P+ er medinvestor.
Vindmøller, Indien. Foto: IFU
Vindmøller, Indien. Foto: IFU

For fire år siden investerede P+ i Verdensmålsfonden, the Danish SDG Investment Fund, der er sat i verden for at fremme FN’s verdensmål ved at tilbyde risikovillig kapital til kommercielle bæredygtige projekter i udviklingslande og vækstmarkeder.

Verdensmålsfonden er drevet af den selvejende statslig fond Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), der netop har udgivet sin første rapport om de foreløbige effekter fra investeringerne.

Vedvarende energi, hospitaler og mikrofinansiering
Rapporten viser, at investeringerne i Verdensmålsfonden blandt andet har bidraget til tæt på 1.000 megawatt vedvarende energi fra sol, vind og vand, der vil føre til en estimeret CO2-reduktion på 1,2 mio. tons årligt. Investeringerne er også gået til hospitaler i fem afrikanske lande og dialyseklinikker i Indien, der tilsammen behandler over en mio. mennesker om året. Et tredje område er mikrofinansiering i Bolivia, hvor en stor del af befolkningen ikke har adgang til finansielle tjenester.

Det største geografiske investeringsområde for fonden er Afrika, der udgør godt 40 pct. af fondens investeringer, mens investeringer i Asien udgør knap 30 pct. Opdelt på sektorer er omkring 750 mio. kr. af fondes midler investeret i vedvarende energi, mens cirka 425 mio. kr. er investeret indenfor sundhed og omkring 235 mio. kr. i landbrug og fødevarer.

”I P+ har vi fokus på investeringer, der også understøtter FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Derfor er vi glade for, at Verdensmålsfonden nu kan løfte sløret for de resultater, vi har bidraget til med vores investering. Som det fremgår af rapporten, har fonden indtil videre kun investeret omkring halvdelen af den samlede kapital på knap fem mia. kr., så vi forventer, at de positive effekter fra endnu flere investeringer i udviklingslandene vil blive større i de kommende år,” siger chef for ansvarlige investeringer i P+, Kirstine Lund Christiansen.

Du kan læse mere om investeringerne og fondens foreløbige resultater i IFU’s rapport her: https://www.ifu.dk/wp-content/uploads/2022/06/Final-Danish-SDG-Investment-Fund-Impact-Report-2021.pdf


Billeder

Vindmøller, Indien. Foto: IFU
Vindmøller, Indien. Foto: IFU
Download

Information om P+, Pensionskassen for Akademikere

P+, Pensionskassen for Akademikere
P+, Pensionskassen for Akademikere
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg

https://www.pplus.dk

P+ er pensionskasse for akademikere. Vi er over 110.000 medlemmer, der ejer P+, og vi har tilsammen 140 mia. kr. Det gør os til et af Danmarks 10 største pensionsselskaber.

Følg pressemeddelelser fra P+, Pensionskassen for Akademikere

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra P+, Pensionskassen for Akademikere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye