Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Udtalelse fra Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen om tragedien i Fields

Del

Søndag var en sorgens dag for København.

Tre mennesker blev dræbt i Fields på Amager i København. En voksen midt i livet. To teenagere med hele livet foran sig. Kun med det til fælles, at de var helt tilfældige og uskyldige ofre. Yderligere fire personer er hårdt sårede. Mine tanker og dybeste medfølelse går til ofrene og deres pårørende.  

Rigtig mange københavnere og gæster i vores by er personligt berørte. De mange, som var til stede i Fields. Dem, som var på plads til den store popkoncert med Harry Styles, der skulle have fundet sted i Royal Arena lige ved siden af Fields. Dem skal vi passe ekstra meget på. 

Siden i går har flere borgmesterkolleger skrevet til mig med tanker og kondolence. Bl.a. fra Malmø, Helsingborg og Oslo. Også den danske regering og ministre udefra har sendt varme følelser og kondolencer til København. 

Jeg også talt med københavnere og flere har skrevet til mig. Med tragedien kommer også tanken: ”hvad nu hvis det var mine børn?” Ja, hvad nu hvis. Jeg er selv mor til to teenagere og bærer præcis de samme følelser og tanker.

De har brug for at gøre noget. For at genvinde den tryghed, som er noget af det fineste, vi har med hinanden i København og i Danmark. Også det kan jeg genkende.

Vi bor en fantastisk by, og vi vil ikke finde os i, at der bliver skudt i vores gader.

Vores København bygger på frihed, tillid og respekt. Vi skal vise, at vi er klar til at forsvare vores værdier. Alle skal føle sig trygge i vores by. I dag, i morgen og i fremtiden.

Det grusomme skyderi giver ingen mening. Men hvis det alligevel skal give mening, skal vi stå sammen og i flok vise hinanden og alle, der ser med, at vi fortsat insisterer på retten til vores åbne samfund.

Lige nu arbejder vi på højtryk for at arrangere en mindehøjtidelig for ofrene. Vi offentliggør mere, så snart det er på plads.

Stor tak til politiet, beredskabet og hospitalerne for en meget kompetent indsats. Og til de organisationer og borgere, som har tilbudt hjælp og som har åbnet deres hjem for berørte.

Kontakter

Pressekontakt:
Pressechef Thomas Søie Hansen: 2052 9786

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Ny erhvervsstrategi skal sikre bedre virksomhedsservice, internationalt fokus og et mere klimavenligt København19.4.2024 07:22:57 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommunes nye erhvervsstrategi er netop vedtaget af Borgerrepræsentationen. Strategien skal fastholde Københavns position som en stærk og international erhvervsby i udvikling og med god service til byens virksomheder. København skal sammen med byens virksomheder fortsat skabe vækst, understøtte den grønne omstilling og styrke den internationale konkurrenceevne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye