Bryggeriforeningen

Frygt for bryggeri-lukninger ulmer

Del
Kun halvdelen af Bryggeriforeningens medlemmer udelukker risiko for at måtte lukke

Blot 16 ud af 31 bryggerier og tapperier i en undersøgelse blandt Bryggeriforeningens medlemmer afviser helt risikoen for at blive nødt til at lukke.

Under corona-krisen stillede Bryggeriforeningen et lignende spørgsmål til sine medlemmer, og selv om corona-krisen var alvorlig for mange danske bryggerier og tapperier, så er der nu en større andel medlemmer, som er bekymrede for deres overlevelse.

”Heldigvis er det de færreste af vores medlemmer, som vurderer risikoen for at lukke som høj. Men det er foruroligende, at næsten hvert andet medlem ikke kan udelukke, at de må dreje nøglen om”, siger Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup.

Han vurderer, at den lurende frygt for lukninger skyldes en kombination af, at især de mindre bryggerier og tapperier skubber gæld fra corona-nedlukningen foran sig, samtidig med at priserne på energi, råvarer og emballager er steget markant i år. Eksempelvis er prisen på forædling af hovedingrediensen i øl, nemlig maltbyg, næsten seksdoblet på få måneder, hvilket forventes at hæve salgsprisen på maltbyg væsentligt.

”Især mikrobryggerierne sætter deres lid til et godt salg i det danske sommerland, så de kan modstå de øgede udgifter”, siger Nick Hækkerup.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Bryggeriforeningen

Bryggeriforeningen
Bryggeriforeningen
Faxehus, Gamle Carlsbergvej 16
1799 København V

7216 2424https://www.bryggeriforeningen.dk/

Bryggeriforeningen er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark. Vi varetager og formidler medlemmernes interesser over for Folketinget, myndighederne, medierne og den øvrige offentlighed. Blandt andet når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik.

Følg pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye