DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Simon Fendinge Olsen vinder DM i Debat 2022

Del
Simon Fendinge Olsen fra Liberal Alliances Ungdom løb med sejren som Danmarks dygtigste unge debattør, da Politiken og DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd lørdag afholdt finalen i DM i debat på Folkemødet på Bornholm.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Politiken og DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd har netop kåret vinderen af DM i Debat. Det blev 24-årige Simon Fendinge Olsen fra Liberal Alliances Ungdom, der løb med sejren og kan nu stolt kalde sig Danmarks bedste debattør. Dommerne valgte Simon efter to omgange af indledende runder med knockoutkampe, en semifinale med den politiske tale og personlige mærkesager samt en afgørende finale med dommervalgte emner. 

I en finale, hvor Simon Fendinge Olsen var oppe imod Jakob Bonde fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, blev det udslagsgivende argument fra dommerpanelets Simon Fendinge Olsen's karakteristiske debatstil.

"Simon er en politisk rockstjerne, som ejer debatten og formår at få publikum med sig - selv når de er lodret uenige med ham. Han har styr på argumenterne og evner at krydse dem med den rette mængde af humor, autencitet og ikke mindst retoriske sprogblomster. Det er så fortjent, at Simon tager den her sejr," siger Camilla Schwalbe, Chef for Kommunikation og Public Affairs hos fonden Novavi og tidligere formand for DSU - Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

I en hektisk finale på Politikens scene på Folkemødet på Bornholm skulle de fire finalister debattere med udgangspunkt i emner hentet fra Folketingets Borgerforslag for at få deltagerne til netop at diskutere nogle af de politiske emner, som optager rigtig mange danskere.

Simon Fendinge Olsen, der har trådt sine politiske sko i Liberal Alliances Ungdom, kan nu kalde sig Danmarksmester i debat frem til næste års Folkemøde og indskriver sig dermed i rækken af tidligere vindere som blandt andet tæller Alex Vanopslagh (Liberal Alliances Ungdom), Sofie Lippert Troelsen (Socialistisk Folkepartis Ungdom), Morten Ryom (Erhvervsskolernes Elev-Organisation), Lawand Hiwa Namo, meningsdanner og tidligere elev på Politikens Debattør- og kritikerskole og Peter Hummelgaard Thomsen (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom).

Fakta om DM i Debat:

  • DUF og Politiken har siden 2011 afholdt DM i Debat med det formål at give unge en platform til at udbrede deres holdninger, værdier og ideologiske grundlag.
  • Blandt tidligere vindere af DM i Debat finder man blandt andre Peter Hummelgaard Thomsen (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom), Gry Möger Poulsen (fhv. Socialistisk Folkepartis Ungdom), Morten Dahlin (Venstres Ungdom), Morten Ryom (Erhvervsskolernes Elev-Organisation), Lawand Hiwa Namo, meningsdanner og tidligere elev på Politikens Debattør- og kritikerskole, og Alex Vanopslagh (Liberal Alliances Ungdom).
  • Deltagerne bliver indstillet af og kommer primært fra det danske foreningsliv, herunder DUFs medlemsorganisationer, eller de bliver indstillet via Politikens Debattør- og Kritikerskole.
 

Kontakter

DUFs pressetelefon

Henvendelser pr. SMS læses ikke. Send en mail til presse@duf.dk

Tlf:22109005presse@duf.dk

Billeder

Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Download

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye