Brentford-træner Thomas Frank gav fodboldglæde til hjertebørn
Thomas Frank, der er fodboldtræner for Brentford, lagde vejen forbi Hjerteforeningens fodboldskole for hjertebørn, der i weekenden blev afholdt på FCK’s træningsbaner på Frederiksberg. På fodboldskolen fik hjertebørn mulighed for at sparke bold og opleve glæden ved motion, selvom de har brug for flere pauser end andre børn
Fodbold er også for børn, der er født med en hjertefejl. Hjerteforeningen, DGI Fodbold, Rigshospitalet og FCK er gået sammen om at afholde en fodboldskole for hjertebørn på FCK’s træningsanlæg i København. Lørdag og søndag 11.-12. juni var mere end 30 hjertebørn sammen med deres forældre samlet til leg med bold, skud på mål og sjovt samvær med andre børn med hjertefejl og deres forældre.
Brentford-træner Thomas Frank besøgte lørdag fodboldskolen til stor glæde for børnene. Thomas Frank skrev autografer og lavede træningsøvelser med børnene. Senere lørdag blev hjertebørnene inviteret med ombord i FCK’s spillerbus og kørt en tur i Parken til en rundvisning.
På fodboldskolen mødte børnene andre børn, der også har et ar på brystet, og som også kan have brug for en pause i boldspillet.
- Børn med medfødt hjertesygdom har ligesom andre børn gavn af at bevæge sig, men det er ikke sikkert, at hjertebørn kan løbe lige så hurtigt eller længe som børn, der er født med et rask hjerte. Det er baggrunden for, at vi i Hjerteforeningen i samarbejde med FCK, DGI Fodbold, Rigshospitalet og tidligere elitefodboldspiller Sara Juhl havde inviteret til en fodboldskole, der var tilpasset hjertebørn, og hvor der var god plads til at tage et hvil undervejs, hvis behovet opstod. Vi ved, at sunde vaner grundlægges allerede i barndommen. Derfor er det vigtigt, at også hjertebørn får gode oplevelser og glæde ved at være fysisk aktive, siger Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft.
Initiativet til fodboldskolen er kommet fra Sara Juhl, der er tidligere elitefodboldspiller. Hun er selv født med en hjertefejl, da hendes ene hjerteklap er todelt i stedet for tredelt, og hun har i mange år stået i spidsen for fodboldskoler arrangeret af DGI Fodbold.
- Jeg har altid kunnet mærke på mit hjerte, hvor godt det har været for mig at dyrke idræt igennem livet. Jeg synes, at det er vigtigt at vise, at selvom en hjertefejl kan give nogle fysiske begrænsninger, så skal det ikke hindre den enkelte i at dyrke denne vidunderlige sport. Fodbolden har en helt unik evne til at skabe sammenhold, herunder venskaber, siger Sara Juhl og fortsætter:
- Jeg håber, at legen med bolden blandt ligesindede har givet dem glæde, tryghed og mod på at starte til fodbold i en forening. Hjertebørn kan meget mere, end de selv tror på trods af deres hjertefejl, siger Sara Juhl.
Hos FCK, der stillede træningsanlæg til rådighed og sørgede for spillertøj til alle børnene, er der glæde over at kunne danne gode rammer for arrangementet.
- Vi er stolte og glade for, at vi igen i år har været en del af det her projekt. Det er vigtigt for os at være med til at give de her børn positive oplevelser, og vi ved, at fodbold kan være en drivende positiv faktor hos hjertesyge børn. Vi har glædet os til at se en masse børn have nogle fede dage her, siger FCK’s kommercielle direktør, Jacob Lauesen.
Bag fodboldskolen har også stået DGI Fodbold, der har som mål at få danskerne ud i naturen og ind på banerne.
- Det er fantastisk, at vi sammen med Hjerteforeningen, Rigshospitalets dygtige hjertelæger og FCK kan give endnu flere børn mulighed for at spille fodbold i trygge rammer blandt ligesindede med fokus på bevægelsen og glæden i spillet. Det har givet deltagerne erfaringer og succesoplevelser, som de kan tage med videre, og forhåbentlig giver det flere mod til at blive en del af fællesskabet i en lokal forening, siger Lars Møller, som er landsformand for DGI Fodbold.
Fakta om fodboldskolen:
Fodboldskolen er arrangeret af Hjerteforeningen, Rigshospitalet, DGI Fodbold og FCK og fandt sted hos FCK på Jens Jessens Vej på Frederiksberg. Godt 30 børn deltog, og de havde følgeskab af enten deres far eller mor. Fodboldskolen var organiseret og drevet af et frivilligt trænerteam.
Fakta om hjertebørn:
Der fødes cirka 500 børn om året med hjertesygdom/hjertefejl, hvilket svarer til 0,8 procent af alle fødsler. Det gør hjertesygdom til den hyppigste af alle medfødte misdannelser. Takket være forskning, bedre behandling og opsporing overlever cirka 85 procent af alle hjertebørnene til voksenalderen i dag. Det har medført, at fokus har ændret sig fra, om børnene overlever, til hvordan børnene overlever, og Hjerteforeningen ønsker derfor at højne livskvaliteten for de ramte familier.
Nøgleord
Kontakter
Hjerteforeningens pressetelefon: 33669930
Billeder
Information om Hjerteforeningen
Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med mere end 116.000 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.
Besøg os på hjerteforeningen.dk
Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen
Hjerteforeningen skifter fokus10.5.2025 16:55:31 CEST | Pressemeddelelse
På Hjerteforeningens årlige repræsentantskabsmøde og frivilligdag i Odense lørdag blev der ud over et nyt logo præsenteret en ny strategi, der flytter foreningens fokus fra at være en patientforening til at være en sundhedsorganisation.
Hjerteforeningens Forskningspris gives til stort studie af nyfødtes hjerter13.3.2025 13:05:39 CET | Pressemeddelelse
Ved Hjerteforeningens store arrangement ’Sammen om hjertet’ blev Hjerteforeningens Forskningspris uddelt. Prisen gik i år til Copenhagen Baby Heart, som er en stor befolkningsundersøgelse med fokus på det nyfødte barns hjerte.
Birthe Kjær uddelte Hjerteprisen til børnehjerteambulatorier12.3.2025 17:17:01 CET | Pressemeddelelse
Sangerinden Birthe Kjær, som er ambassadør for Hjerteforeningen, stod for uddelingen af Hjerteprisen til repræsentanter fra Danmarks tre største børnehjerteambulatorier, da eventet ’Sammen om hjertet’ i dag fandt sted.
Forskningsprojekt med hjertestartere når stort mål23.2.2025 07:35:00 CET | Pressemeddelelse
Forskningsprojektet NordStart, som blev lanceret for knap to år siden, når i disse dage sit første store mål. 280 nye hjertestartere – placeret efter en avanceret algoritme – er nu sat op i Region Nordjylland.
Kender du Årets Hjerteredder 2025?22.1.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Hjerteforeningen kårer i samarbejde med Østifterne hvert år Årets Hjerteredder. Nu er tiden inde til at indstille kandidater til årets pris.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum