Sex & Samfund

Majbrit Berlau er ny generalsekretær for Sex & Samfund

Del
Det bliver Majbrit Berlau (45 år), der efter sommerferien tiltræder som generalsekretær for Sex & Samfund og dermed skal arbejde for at sætte køn, krop og seksualitet på den politiske og samfundsmæssige dagsorden
Majbrit Berlau er ny generalsekretær for Sex & Samfund. Fotograf: Taini Stieper.
Majbrit Berlau er ny generalsekretær for Sex & Samfund. Fotograf: Taini Stieper.

Majbrit Berlau overtager posten som generalsekretær for Sex & Samfund fra Bjarne B. Christensen, der går på pension efter 24 år i organisationen.

Majbrit er nuværende næstformand i FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og tidligere formand for Dansk Socialrådgiverforening.

”Jeg glæder mig til at påbegynde arbejdet for fortsat at udvikle og styrke Sex & Samfunds alliancer og synlighed som organisation. Kampen for seksuelle og reproduktive rettigheder og sundhed er højaktuel globalt – bl.a. er vi desværre vidner til et historisk tilbageskridt, når rettigheder som den fri abort forringes. Der er brug at slutte ring om de rettigheder,” siger Majbrit Berlau.

Sex & Samfund har i mere end 60 år kæmpet for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

”Også nationalt er der behov for en stærk organisation, der fortsat styrker seksualoplysning, så det seksuelle i vores liv er både godt og sundt. Derfor er det også vigtigt, at Sex og Samfund er med til at finde løsninger på, hvordan vi gør op med seksuelle overgreb og chikane. Det kræver en kulturforandring, hvor vi bliver bedre til at respektere hinandens grænser, krop og seksualitet. Kulturforandringen skal forankres bredt blandt både unge og ældre i de fællesskaber, hvor vi færdes,” siger Majbrit Berlau.

Med valget af Majbrit blandt et meget kvalificeret ansøgerfelt får Sex & Samfund både en ny og erfaren profil som topleder.

”Majbrit er det helt perfekte match til at forstærke vores organisation og samfundsmæssige gennemslagskraft. Hun kommer med en bred pallette af kompetencer inden for strategi, ledelse og fortalervirksomhed. Vi glæder os meget til samarbejdet,” siger Else Smith, bestyrelsesleder for Sex & Samfund. 

Kontakter

Billeder

Majbrit Berlau er ny generalsekretær for Sex & Samfund. Fotograf: Taini Stieper.
Majbrit Berlau er ny generalsekretær for Sex & Samfund. Fotograf: Taini Stieper.
Download

Information om Sex & Samfund

Sex & Samfund
Sex & Samfund
Lergravsvej 63, 2. sal
2300 København S

33 93 10 10https://sexogsamfund.dk/

Sex & Samfund kæmper for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

Det har vi gjort i mere end 60 år. Men kampen fortsætter, fordi fordomme, diskrimination, sexsygdomme, uønskede graviditeter og mødredødelighed stadig ødelægger alt for mange liv både i Danmark og verden rundt.

Rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet er en holdningsmæssig og politisk kampplads. Sex & Samfund står som del af en stærk global bevægelse forrest i kampen for disse rettigheder og for at skabe opbakning i Danmark og i verden.

Følg pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Ny rapport: 9 ud af 10 har oplevet grænseoverskridende adfærd i det københavnske natteliv7.6.2023 04:30:00 CEST | Pressemeddelelse

9 ud af 10 af de adspurgte i ny rapport svarer, at de har oplevet grænseoverskridende adfærd i det københavnske natteliv. Rapporten er udviklet af Alliance for et tryggere natteliv, som består af Copenhagen Pride, Københavns Frie Promotere og Sex & Samfund og har til formål at undersøge københavnernes oplevelser med grænseoverskridelser og diskrimination i hovedstadens natteliv.

Sex & Samfund vil sætte samtalen om abort fri med ny bog og digital platform22.5.2023 04:30:00 CEST | Pressemeddelelse

På onsdag udkommer bogen ’Abortfortællinger’ i anledning af 50-årsdagen for den frie abort i Danmark. Bogen er skabt af Laura Kreutzfeldt Kristensen med støtte fra Sex & Samfund og indeholder 50 personlige fortællinger om abort. De indsamlede fortællinger er en del af et større fælles initiativ, der skal sætte samtalen om abort fri. I den forbindelse lancerer Sex & Samfund i dag en digital platform, hvor kvinder, som har valgt at få foretaget en abort, kan dele deres egne oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum