Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Ny Østergade 30 vinder publikumsprisen ved Bygningspræmiering 2021

Del
Københavnerne har stemt: Ny Østergade 30 er københavnernes favorit ved Københavns Kommune årlige bygningspræmiering.
Foto: Hampus Berndtson
Foto: Hampus Berndtson

Ny Østergade 30 vinder publikumsprisen ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering.

Den tidligere byggegrund på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade er i dag blevet til en bygning, der skaber et sammenhængende gaderum. Det har virket og københavnerne har nu kvitteret med publikumsprisen ved årets bygningspræmiering i Københavns Kommune.

”Den tomme byggegrund, der i årtier har været brugt som parkeringsplads, er i dag blevet til et byggeri, der glider helt naturligt ind i middelalderbyens gadebillede. Ny Østergade 30 er et tydeligt bevis på, at man sagtens kan tegne nye og moderne bygninger, der samtidig passer ind i historiske omgivelser. Det er blevet til en imponerende bygning, der formår at tale ind i vores historie og bidrage til bylivets kvalitet. Det er meget imponerende,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (B).

I alt blev 2860 stemmer afgivet til publikumsprisen. Ny Østergade 30 fik ca. en femtedel af stemmerne.

Samtidig med vinderen af publikumsprisen offentliggøres de præmierede byggerier ved årets bygningspræmiering i Københavns Kommune. Bedømmelsesudvalget har besluttet at præmiere seks byggerier: Byrum på Skoleholdervej, KAB’s nye hovedkvarter, Ny Østergade 30, Helhedsrenovering af Friluftsskolen, Remiseparken og Filmlageret.

Fakta

  • Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.
  • De præmierede byggerier er valgt blandt 36 indstillede byggerier med ibrugtagning mellem 1. januar 2020 og 1. juli 2021.
  • Publikumsprisen blev uddelt for første gang i 2018, hvor over 2.000 stemmer blev afgivet. Axel Towers var det første nybyggeri til at vinde prisen.
  • Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

Fakta om Ny Østergade 30

Bygherre: Boll+ Ejendomsudvikling

Projektteam:

o   Arkitekt: Praksis & Carsten Juel-Christiansen

o   Taglandskab: 1:1 Landskab

o   Ingeniør: Henry Jensen A/S

o   Entreprenør: HHM A/S

Kontakter

Kultur- og Fritidsforvaltningen via pressekonsulent Morten Vikær, 24 87 91 88

Billeder

Foto: Hampus Berndtson
Foto: Hampus Berndtson
Download
Foto: Hampus Berndtson
Foto: Hampus Berndtson
Download
Foto: Hampus Berndtson
Foto: Hampus Berndtson
Download

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye