Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed har aktiveret smitteopsporing af abekopper i Danmark

Del
Efter at første tilfælde af abekopper er diagnosticeret i Danmark, har Styrelsen for Patientsikkerhed igangsat smitteopsporing af nære kontakter til den smittede.

En overlæge fra Styrelsen for Patientsikkerheds beredskabsvagt har mandag morgen interviewet den første smittede med abekopper i Danmark. Den smittede mand udviste symptomer i forbindelse med rejseaktivitet til Spanien.

Styrelsen har nu indledt den egentlige smitteopsporing, der ved tilfælde af abekopper foretages for nære kontakter til personer, som har bekræftet infektion eller mistænkes for smitte.

For at være nær kontakt til en smittet med abekopper, skal man have været i kontakt med den smittede, efter den smittede har fået symptomer på sygdommen.

Som nær kontakt til en smittet med abekopper, behøver man ikke gå i isolation, så længe man ikke har symptomer. Udvikler man som nær kontakt symptomer på abekopper, skal man gå i selvisolation og kontakte den infektionsmedicinske afdeling, som styrelsen har anvist.

Definition af nær kontakt til smittede med abekopper:

  • Vedr. husstandskontakter, er det Styrelsen for Patientsikkerhed der vurderer, om vedkommende opfylder kriterierne for at være nær kontakt jf. nedenfor.
  • Tæt kontakt (< 1 meter) med en person, der har mistænkt eller bekræftet infektion.
  • Direkte kontakt med hud og kropsvæsker fra person med mistænkt eller bekræftet infektion.
  • Delt seng eller tøj med person med mistænkt eller bekræftet infektion.

Jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af abekopper i Danmark

Information om Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed
Islands Brygge 67
2300 København S

72 22 86 88https://stps.dk/da/

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Erfaringsopsamling fra tilsyn: Hver 4. tilsyn på ældreområdet viser større eller kritiske problemer21.9.2023 05:45:00 CEST | Pressemeddelelse

De seneste erfaringsopsamlinger fra Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn med ældreområdet ved hhv. ældretilsynet og det sundhedsfaglige tilsyn på plejeområdet viser udbredte problemer på ældreområdet i forhold til patientsikkerheden og den basale pleje. Ud af mere end 500 tilsyn på ældreområdet afdækkede hver 4. tilsyn større eller kritiske problemer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye