Styrelsen for Patientsikkerhed har aktiveret smitteopsporing af abekopper i Danmark
En overlæge fra Styrelsen for Patientsikkerheds beredskabsvagt har mandag morgen interviewet den første smittede med abekopper i Danmark. Den smittede mand udviste symptomer i forbindelse med rejseaktivitet til Spanien.
Styrelsen har nu indledt den egentlige smitteopsporing, der ved tilfælde af abekopper foretages for nære kontakter til personer, som har bekræftet infektion eller mistænkes for smitte.
For at være nær kontakt til en smittet med abekopper, skal man have været i kontakt med den smittede, efter den smittede har fået symptomer på sygdommen.
Som nær kontakt til en smittet med abekopper, behøver man ikke gå i isolation, så længe man ikke har symptomer. Udvikler man som nær kontakt symptomer på abekopper, skal man gå i selvisolation og kontakte den infektionsmedicinske afdeling, som styrelsen har anvist.
Definition af nær kontakt til smittede med abekopper:
- Vedr. husstandskontakter, er det Styrelsen for Patientsikkerhed der vurderer, om vedkommende opfylder kriterierne for at være nær kontakt jf. nedenfor.
- Tæt kontakt (< 1 meter) med en person, der har mistænkt eller bekræftet infektion.
- Direkte kontakt med hud og kropsvæsker fra person med mistænkt eller bekræftet infektion.
- Delt seng eller tøj med person med mistænkt eller bekræftet infektion.
Jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af abekopper i Danmark
Information om Styrelsen for Patientsikkerhed
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Erfaringsopsamling fra tilsyn på plejeområdet viser fortsat udfordringer med medicinhåndteringen30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I 2024 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed 191 sundhedsfaglige tilsyn på plejecentre, i hjemmepleje og hjemmesygepleje. Mere end halvdelen af tilsynene afdækkede problemer med håndteringen af borgernes medicin.
Samarbejde mellem læger og plejepersonale kan nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin til patienter med demens5.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Erfaringer fra tilsyn med brug af antipsykotisk medicin til patienter med demens på plejehjem viser, at et tæt samarbejde mellem læger og plejepersonale kan være med til at bringe forbruget ned.
Erfaringsopsamling om tilsyn med behandling med insulin3.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
I 2023 og 2024 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed i alt 245 sundhedsfaglige tilsyn med behandlingssteder i plejesektoren og på bosteder, hvor personalet håndterer insulin for borgere med diabetes. Resultater og observationer fra tilsynene er nu samlet i en erfaringsopsamling.
Bliv klædt på til fravalg af genoplivningsforsøg for borgere over 60 år15.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra i dag kan alle habile borgere over 60 år fravælge genoplivningsforsøg ved hjertestop på sundhed.dk. Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor lanceret en kampagne med information til sundhedspersoner om det nye fravalg.
Tilsyn stiller skarpt på psykiatrisk behandling af børn og unge27.11.2024 07:52:57 CET | Pressemeddelelse
I 2025 vil Styrelsen for Patientsikkerhed føre organisatorisk tilsyn med offentlige og private sygehusafdelinger og speciallægepraksis, der udfører ambulant psykiatrisk behandling af børn og unge.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum