Øjenfonden uddeler 2 millioner kroner til dansk øjenforskning
En vigtig del af Dansk Blindesamfunds arbejde er at passe på danskernes syn. Nye behandlingsmuligheder opstår dog ikke af sig selv, men er derimod resultatet af årelang forskning. Derfor har Dansk Blindesamfunds Øjenfond i næsten 40 år bidraget med økonomisk støtte til øjenforskning, der er medvirkende til at forebygge blindhed og afhjælpe synsnedsættelse.
Uddelingen finder sted i Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i København, hvor otte førende øjenforskere modtager støtte. Fælles for årets modtagere er ambitionen om at kommet et skridt nærmere nye og mere effektive behandlinger af øjensygdomme eller forbedret livskvalitet for mennesker med synshandicap. To millioner kroner lyder donationen på i år.
”Det er så utroligt vigtigt, at der bliver forsket endnu mere i øjensygdomme og behandling, så færre bliver blinde eller svagsynede. Vi ved, hvor indgribende det er at få et synshandicap, så derfor støtter Dansk Blindesamfund øjenforskning”, siger Ask Abildgaard, landsformand i Dansk Blindesamfund og medlem af bestyrelsen i Øjenfonden.
Grøn og grå stær i barndommen
Et af de forskningsprojekter, som i år får støtte fra Øjenfonden, har til formål at undersøge, hvordan børn undgår alvorlige og synstruende komplikationer efter operation for grøn stær og grå stær.
”Børn, som er opereret for grå stær, har øget risiko for at få grøn stær de første 10 år efter operationen. Dette projekt skal undersøge livstidsrisikoen og andre årsager for udvikling af grøn stær efter operation for grå stær i barndommen. Børn har også risiko for at udvikle binyrebarkhormon-mangel efter øjenoperation, hvilket kan være livstruende. Vi ønsker derfor at undersøge forekomsten og risikofaktorer til binyrebarkhormon-mangel hos børn efter øjenoperation”, siger klinisk assistent Diana Chabané Schmidt, som sammen med et forskningshold på Rigshospitalet-Glostrup modtager støtte til at gennemføre forskningen.
Uddelingen finder sted i dag den 16. maj kl. 15 i Foredragssalen 7.15.92, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3, 2200 København N. Pressen er velkommen til at deltage i Øjenfondsuddelingen.
Program:
15.00:Velkomst ved landsformand Ask Abildgaard, Dansk Blindesamfund
15.15: Introduktion til Toke Bek, overlæge, dr.med., ved Aarhus Universitetshospital og Daniella Bach-Holm, overlæge Ph.D. ved Rigshospitalets Glaukomklinik. Herefter overrækkelse af legater.
15.30: Oplæg af Niklas Telinius, Dr.med., klinisk lektor, Institut for Klinisk medicin ved Aarhus Universitetshospital Skejby og Mette Kjøbæk Gundestrup Andersen, afdelingslæge og klinisk assistent, afdeling for øjensygdomme, Rigshospitalet Glostrup.
15.50: Spørgsmål fra salen
15.55: Fællesfoto af legatmodtagere og Øjenfondens bestyrelse
16.00: Forfriskninger
16.50: Afslutning ved landsformand Ask Abildgaard, Dansk Blindesamfund
Fakta om Øjenfonden
- Øjenfonden blev stiftet på initiativ af Dansk Blindesamfund i 1983 med det formål at forebygge blindhed gennem forskning.
- Vi giver direkte støtte både til forskning i øjensygdomme og til forskning i, hvordan man afhjælper synsnedsættelse. Desuden står vi bag uddannelse og oplysningskampagner. Øjenfondens midler er primært rejst gennem bevillinger fra Dansk Blindesamfund samt donationer fra personer, der ønsker at støtte Øjenfondens arbejde. Alle administrationsomkostninger dækkes af Dansk Blindesamfund
- I 2022 uddeler Øjenfonden 2 millioner kroner til otte forskningsprojekter
For mere information, fremsendelse af pressebilleder fra dette års uddeling:
Caroline Larsen, journalist, Dansk Blindesamfund, cal@blind.dk eller tlf. 30 73 73 69.
Nøgleord
Kontakter
Ask AbildgaardLandsformandDansk Blindesamfund
Tlf:21716794ask.abildgaard@blind.dkCaroline LarsenJournalist
Tlf:30 73 73 69cal@blind.dkBilleder
Information om Dansk Blindesamfund
Over 1.000 sygdomme kan føre til blindhed. Derfor er det vigtigt at forske i øjensygdomme, så de med tiden kan forebygges. Øjenfonden blev stiftet på initiativ af Dansk Blindesamfund i 1983 med det formål at forebygge blindhed gennem støtte og fremme af øjenforskning.
Dansk Blindesamfund støtter og hjælper mennesker med synshandicap. Vi kæmper for at skabe lige muligheder i samfundet. Og vi bidrager til at forebygge synshandicap. Følg os på Facebook og Twitter. Støt vores arbejde på www.blind.dk/stoet-os.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund
Hold ledelinjen fri10.10.2024 13:09:17 CEST | Pressemeddelelse
Cykler, skilte, tøjstativer og udemøbler placeret hen over ledelinjer gør færdslen for mennesker med synshandicap både udfordrende og farlig. På den internationale mærkedag – Den hvide stoks dag, tirsdag den 15. oktober, søsætter Dansk Blindesamfund en oplysningskampagne, så flere forstår ledelinjernes vigtige funktion og behovet for at holde dem fri
15 synshandicappede får legater til at dyrke det aktive liv15.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Synshandicappedes Motionsfond uddeler i år 123.000 kroner fordelt på 15 legater, der blandt andet går til tandemcykler, romaskine, træningsudstyr og vandretur
Vanvittig tur i systemlabyrinten blev hædret ved Prix Audio30.10.2023 08:21:43 CET | Pressemeddelelse
Dansk Blindesamfunds podcast Alt det som ingen ser – Stokkeeksperimentet blev fredag aften kåret som årets nicheprogram ved Prix Audio.
Overset skriftsprog bliver vigtigt punkt på Kulturmødet22.8.2023 12:34:19 CEST | Pressemeddelelse
På Kulturmødet på Mors sætter Dansk Blindesamfund fokus på punktskrift, der er synshandicappedes skriftsprog.
Børn med synsnedsættelse bryder grænser på Sommerskole22.6.2023 12:26:25 CEST | Pressemeddelelse
”Krop og bevægelse” er årets tema, og der er stor tilslutning til årets Sommerskole på Synscenter Refsnæs.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum