Region Hovedstaden

Byggeriet af Favrholm Station går i gang

Del
Nu går byggeriet af Favrholm Station i gang syd for Hillerød. Stationen forventes at give et markant løft af den kollektive transport mellem København og Nordsjælland. Efter planen åbner stationen december 2023.

Den nye station skal ligge syd for Hillerød ved siden af det kommende hospital i Region Hovedstaden, Nyt Hospital Nordsjælland. Stationen bliver et trafikalt knudepunkt for rejsende, der benytter Frederiksværkbanen, og for pendlere fra den sydlige del af Hillerød.

Det bliver godt at få sat gang byggeriet, så den nye station kan stå klar sammen med Hospital Nordsjælland. Den nye station gør det nemt for ansatte og borgere at komme til og fra hospitalet. Og samlet set giver det et stort løft til alle pendlerne i den vestlige del af Nordsjælland, hvor de nemt kan tage både med lokaltog og S-tog uden at skulle forbi Hillerød bymidte”, siger Lars Gaardhøj, regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Regionsrådsformanden tager sammen med Hillerøds borgmester de første spadestik til den nye station 11. maj 2022 kl. 14.00.

Favrholm Station er et meget vigtigt skridt for udviklingen af Nordsjælland. Vi er mange borgere og mange medarbejdere, og nu får vi forbedret muligheden for at vælge grøn, effektiv transport. Alene i Hillerød vil vi blive mange flere borgere frem mod år 2028. Dertil kommer vækst i arbejdspladser ikke mindst på grund det nye hospital i den nye bydel Favrholm”, siger Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød.

Udover selve stationsbyggeriet skal der etableres en stor parkeringsplads, der skal gøre stationen attraktiv for pendlere i Hillerød og omegn. Det skal mindske biltrafikken i den centrale del af Hillerød i myldretiden, da oplandet så ikke længere behøver benytte Hillerød Station som pendlerstation.

Bedre kollektive forbindelser i Nordsjælland – og til København
Hos Banedanmark ser man frem til, at stationen vil skabe bedre sammenhængskraft i den kollektive transport i Nordsjælland.

"Vi bygger en ny og moderne station, som bliver et trafikalt centrum for pendlere, øvrige rejsende og ikke mindst til de mange passagerer, der skal til eller fra det kommende regionshospital. Samtidig understøtter stationen den grønne omstilling ved at gøre den kollektive trafik endnu mere attraktiv”, siger Peter Jonasson, viceadministrerende direktør i Banedanmark.

Det er forventningen, at der vil køre S-tog fra stationen hvert 10. minut i begge retninger, mens Frederiksværkbanen vil stoppe tre gange i timen i hver retning. 

Lokaltog A/S, som driver lokalbanerne på Sjælland, glæder sig til kunne betjene endnu flere kunder med den nye station.

Stationen vil være tilpasset moderne pendlingsforhold og tilgodese gode og effektive skift mellem S-tog og lokaltog. Vi håber meget, at nordsjællænderne vil tage den nye station til sig og i højere grad vælge at tage toget i stedet for at sidde i bilkøen på vejene”, siger Lars Wrist-Elkjær, direktør i Lokaltog A/S.

Den nye Favrholm Station er planlagt til at åbne i december 2023. Undervejs vil der blive taget hensyn til stationens naboer, så der er så få gener som muligt, lyder det fra Aarsleff Rail, der står for byggeriet af den nye station.

”Vi har bygget nye stationer flere steder i Danmark og ser nu frem til at komme i gang med Favrholm Station. Som på alle vores projekter arbejder vi for at levere konstruktivt samarbejde med både kunder og naboer, projektledelse på højeste niveau og solid teknisk kvalitet”, siger Thomas Mollerup, administrerende direktør i Aarsleff Rail A/S.

FAKTA

  • Det samlede stationsprojekt finansieres af Staten og DSB med Banedanmark som bygherre på S-tog-delen af stationen.
  • Det er Region Hovedstaden, som finansierer Lokaltog-delen af stationen, hvor Lokaltog A/S er bygherre.
  • Hillerød Kommune finansierer og er bygherre for den vestlige forplads til stationen, med cykelparkering, P-pladser og mødested for samkørsel mv.

Sporspærringer kan ikke undgås

  • Det vil i en periode af anlægsfasen være nødvendigt at lukke dele af Frederiksværkbanen. Driften erstattes i perioden af togbusser til Hillerød Station. Lokaltog A/S forventer sporspærring i ca. 10-12 uger fordelt over anden halvdel af 2022. Dette vil blive varslet i god tid ligesom Rejseplanen naturligvis vil være opdateret.
  • Allerede her i maj fra d. 20. til d. 23. planlægges der en weekendspærring af hele Frederiksværkbanen, da det er nødvendigt at omlægge sikringskabler til signaler (når de ikke er tilsluttede, kan togene ikke køre).
  • Der planlægges yderligere spærringer af lokalbanen i løbet af sommeren og efteråret 2022. Rejseplanen bliver opdateret, der kommer opslag lokalt og på www.lokaltog.dk

Kontaktoplysninger
Lars Gaardhøj via Region Hovedstadens pressevagt 70209588
Hillerød Kommune, presseansvarlig Vibe Reetz, 72 32 00 23, vire@hillerod.dk
Lokaltog A/S, pressetelefon 23 30 79 10 eller post@lokaltog.dk

PRESSEN er velkommen til første spadestik 11. maj 2022 kl. 14.00 med mulighed for foto og interview.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden ophæver kontrakt med totalentreprenør på byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital15.3.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter gentagne forsinkelser og usikkerhed om økonomien har Region Hovedstaden i dag ophævet kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher. Totalentreprenøren har været tilknyttet byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital. Regionen går nu i gang med at undersøge, hvordan byggeriet kommer hurtigst muligt tilbage på sporet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye