Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Energiministre skal fasttømre klimaambitioner ved historisk Nordsøtopmøde i Esbjerg

Del
For at sætte fart på Europas grønne omstilling, skal der udbygges massivt med havvind i Nordsøen. Derfor mødes både regeringsledere og energiministre fra Tyskland, Holland og Belgien med Europa-Kommissionens top til Nordsøtopmøde i Esbjerg 18. maj. På topmødet bliver der fremlagt ambitiøse tiltag, der vil forsyne Europa med grøn strøm.

Efter Ruslands invasion af Ukraine står det klart, at Danmark og Europa skal være fri for fossil gas hurtigst muligt. Den grønne omstilling væk fra sort energi er akut nødvendig, og derfor vil klima- og energiminister Dan Jørgensen, sammen med sine europæiske ministerkolleger fra Tyskland, Belgien og Holland samt EU’s energikommissær, adressere den globale energikrise ved Nordsøtopmødet i Esbjerg 18. maj. Ministrene skal især drøfte, hvordan havvind kan bidrage til at nå EU’s klimaneutralitetsmålet og få Europa fri fra russisk gas. Flere ambitiøse erklæringer om grønne energisamarbejder i Nordsøen vil blive indgået på topmødet.

"EU skal være uafhængig af Ruslands gas hurtigst muligt. Regeringen har taget et stort første skridt med udspillet Danmark kan mere II – der vil sende grøn strøm til vores europæiske venner. Vi står sammen om at accelerere den grønne omstilling fra sort til grøn energi. Topmødet præsenterer en række vigtige løsninger for, at EU når sit mål om klimaneutralitet. Jeg ser frem til at tage imod mine kolleger og tage de næste vigtige skridt mod et mere grønt og sikkert Europa," siger klimaminister Dan Jørgensen.

Europa-Kommissionen præsenterede i marts et mål om at blive uafhængig af russisk gas. Den konkrete plan for at realisere målene, kaldet RePowerEU, forventes præsenteret i anden halvdel af maj.

Energiministermødet finder sted, samtidig med at regeringscheferne fra Tyskland, Belgien og Holland mødes med statsminister Mette Frederiksen ved topmødet. Derudover deltager også Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

Læs mere om Nordsøtopmødet hos Statsministeriet via dette link.

PRESSEAKKREDITERING
Alle medier skal akkrediteres for at deltage i Nordsøtopmødets presseevents.

For anmodning om akkreditering se ipcd.dk fra onsdag 11. maj

FAKTA

  • Danmark har taget initiativ til Nordsøtopmødet, der finder sted i Esbjerg 18. maj
  • Ved topmødet deltager kommissionsformand, Ursula von der Leyen, Tysklands kansler, Olaf Scholz, Nederlandenes premierminister Mark Rutte og Belgiens premierminister Alexander De Croo
  • Derudover samles de samme landes energiministre til en drøftelse om, hvordan havvind og brint kan gøre Europa grønnere og fri for fossile brændsler
  • Der afholdes desuden en erhvervskonference med deltagelse af branchens største aktører

Nøgleord

Kontakter

Esther Margrethe Lynard, presserådgiver ved Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, esmal@kefm.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

KF24: Klimamålet for 2030 er rykket tættere på30.4.2024 12:00:01 CEST | Pressemeddelelse

Årets Klimastatus og -fremskrivning viser, at Danmarks udledning forventes reduceret med 68 procent i 2030, hvilket rykker 70-procentsmålet i 2030 tættere på opfyldelse. 2025-målet forventes opfyldt. Særligt landbrug og transport er de sektorer, der står for størstedelen af udledningerne i 2030. Derudover udestår et betydeligt implementeringsarbejde frem mod 2030. Klimastatus og -fremskrivning 2024 sendes nu i offentlig høring.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye