Bryggeriforeningen

Nick Hækkerup bliver ny direktør i Bryggeriforeningen

Del
Nick Hækkerup tiltræder d. 1. juni 2022 som direktør i Bryggeriforeningen.

Fremover bliver det Nick Hækkerup, der skal tale de danske bryggerier og tapperiers sag, når han tiltræder som ny direktør for Bryggeriforeningen. Med Nick Hækkerup får brancheforeningen en direktør med mere end 20 års erfaring fra dansk politik, og som kommer fra et job som justitsminister.

Nick Hækkerup tager over efter Niels Hald, der efter 26 år som direktør for Bryggeriforeningen har valgt at gå på pension. Bryggeriforeningens formand, Peter Haahr Nielsen glæder sig til at byde Nick Hækkerup velkommen, når han tiltræder d. 1. juni 2022.

”Vores branche er i en rivende udvikling, så det er den helt rette profil til at lede Bryggeriforeningen fremover. Med Nick Hækkerup får vi en direktør med stærke kompetencer og årelang erfaring med at navigere i både komplekse og politiske sammenhænge. Nok er Danmark et lille land, men vi er blandt de største, når det kommer til ølbrygning, og vi har en vigtig stemme i det internationale samarbejde. Derfor er jeg også glad for, at vi får en direktør med globalt udsyn, der har erfaring med internationalt samarbejde,” siger Peter Haahr Nielsen.

”Jeg glæder mig utroligt meget, for det er en fantastisk spændende branche, der altid har spillet en stor rolle i det danske samfund og som både favner international førende virksomheder, men også en stærk lokal forankring gennem mikrobryggerier i alle hjørner af Danmark. Det er virksomheder, der bygger på stolt håndværk og nyskabende innovation, og som skaber tusindvis af arbejdspladser i hele landet. Danske bryggerier har altid været på forkanten af udviklingen, og det gælder også på de mange nye dagsordner som f.eks. udviklingen af alkoholfrie øl og grøn innovation, hvor bryggeriforeningens medlemmer spiller en aktiv rolle i udviklingen af standarder for bæredygtighed på både dansk og europæisk niveau,” siger Nick Hækkerup.

Nøgleord

Billeder

Information om Bryggeriforeningen

Bryggeriforeningen
Bryggeriforeningen
Faxehus, Gamle Carlsbergvej 16
1799 København V

7216 2424https://www.bryggeriforeningen.dk/

Om Nick Hækkerup

  • Født 1968
  • Medlem af folketinget siden 2007
  • Adskillige ministerposter, herunder forsvarsminister, handels & europaminister, minister for sundhed & forebyggelse og justitsminister
  • Tidligere borgmester i Hillerød Kommune
  • Uddannet Ph.d-jura

Om Bryggeriforeningen

  • Bryggeriforeningen er en brancheorganisation og et fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark. Vi varetager og formidler medlemmernes interesser over for Folketinget, myndighederne, medierne og den øvrige offentlighed. Blandt andet når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik.
  • Bryggeriforeningen repræsenterer også medlemmerne i organisationer, som internationalt arbejder for at fremme øl- og læskedrikbranchens interesser.
  • Medlemsvirksomhederne er alt fra lokale virksomheder til globale spillere. Med en global omsætning på 70 mia. kr. og en eksportandel på 50% er danske bryggerier vigtige for dansk økonomi. Danske bryggeriers bidrag til det danske velfærdssamfund udgør over 10 mia. kr. om året.
  • Branchen beskæftiger 4600 medarbejdere på bryggerierne og tapperierne. For hvert job på bryggerier og tapperier bliver der skabt fire job på barer, caféer og restauranter og ét job inden for øvrige fag såsom landbrug og detailhandel. I alt beskæftiger øl- og læskedrik-verdenen således 25.000 danskere.

Følg pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye