Forsikring & Pension

F&P: Accelereret grøn omstilling kræver mobilisering af milliarder af investeringer

Del
Den nye ekstraordinære sikkerhedspolitiske situation kalder på nye ekstraordinære tiltag. Forsikrings- og pensionsbranchen hilser regeringens udspil om udbygning af grøn energi velkommen og peger på, at udspillet vil kræve mange milliarder for offentlige og private investeringer. Organisationen opfordrer derfor til, at der kommer en konkret investeringsplan, ligesom der bør sættes fart på Nordsøens energiø, der allerede er besluttet, men stadig kun er på tegnebrættet.

I marts opfordrede F&P Folketinget til at give rammerne for bl.a. vedvarende energi et forsyningssikkerhedseftersyn. Samtidigt pegede organisationen på at få mere fart under den grønne omstilling. Regeringen er nu kommet med sit udspil ”Danmark kan mere II”, der bl.a. byder på udbygning af vedvarende energi og en oprydning i forældet lovgivning, så den ikke spænder ben for den grønne omstilling.

- Det er glædeligt, at regeringen med en række nye konkrete tiltag viser, at man er parate til at sætte handling bag ord for at sikre, at udbygningen får det ekstra gear, der skal til for at accelerere den grønne omstilling og sikre uafhængighed af russisk energi. Vi står over for en kæmpe opgave som samfund, så det er vigtigt, at vi tænker privat erhvervsliv og investorer som pensionsselskaber ind i den accelererede grønne omstilling” udtaler adm. direktør Kent Damsgaard, F&P og fortsætter

- Vi deler regeringens ønske om, at vi får fremskyndet udbygningen af havvind. Vi vil opfordre til at være ambitiøse med udbygningen af energiøer og tilhørende PtX-anlæg, der skal omgøre strøm til grønne brændsler. På den måde kan Danmark også bedre tiltrække penge fra både danske pensionsselskaber, men også udenlandske investorer. Det sidste er vigtigt, hvis vi skal være grønt foregangsland, siger Kent Damsgaard.

National planlægning er nødvendigt – men der skal også tænkes på tværs – ikke bare på tværs af ministeriernes ressortområder, men også kommunerne er centrale. Ligeså skal der tænkes på tværs af energiformer; infrastruktur og landegrænser. Og sidst men ikke mindst skal vi tænke investeringer på tværs af offentlige og private aktører, så vi kan nå i mål med de her meget omfattende grønne udbygninger.

- Hos F&P har vi peget på behovet for samlet klimainvesteringsplan med konkrete projekter for at sikre rettidig planlægning af de massive offentlige og private investeringer. Jo mere klare rammer jo hurtigere kan forsikrings- og pensionsbranchen og resten af dansk erhvervsliv igangsætte grønne investeringer, siger Kent Damsgaard.

Kontakter

Nicolai Schacke, pressechef i Forsikring & Pension, 24 24 04 02

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring16.5.2024 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om ulykkesforsikringen dækker, hvis man kommer til skade under en vennetjeneste? Hvilken forsikring der skal dække, hvis skolens computer går i stykker? Og hvordan man bedst sikrer sig imod brand, når man oplader batteriet til sin elcykel?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye