
MiR og Telenor indgår samarbejde: Nu kan virksomheder koble robotter direkte på mobilnetværket

I dag annoncerer den danske robotvirksomhed MiR og teleselskabet Telenor et nyt samarbejde om en løsning, der lader robotter kommunikere via private 4G-forbindelser på Telenors makro-mobilnetværk i stedet for Wi-Fi.
MiR har gennem de seneste måneder udviklet og testet løsningen i tæt samarbejde med Telenor og en forhandler. Det er foregået på lageret hos en transportvirksomhed, hvor MiR1350-robotter koblet på et privat 4G-netværk gennem en periode har transporteret paller med gode resultater.
Helt konkret betyder samarbejdet, at MiR-kunder fremover får mulighed for at forbinde og overvåge deres robotter via en privat 4G-forbindelse via Telenors makro-netværk. Ved at gøre brug af Telenors mobilnetværk får kunderne adgang til hurtig installation og dækning uden at opsætte nye Wi-Fi-antenner. Med brugen af private netværk bliver robotternes kommunikation desuden sendt gennem en sikret datatunnel, som er helt adskilt fra virksomhedens øvrige trafik.
Stor efterspørgsel
I første omgang åbnes der nu op for, at andre industrielle slutkunder i Danmark kan få adgang til løsningen via MiR’s distributørnetværk. På lidt længere sigt bliver løsningen også tilgængelig for MiRs mange kunder i resten af Europa, hvor Telenor hjælper med at sikre forbindelserne for et tilsvarende setup hos MiRs europæiske partnere.
”Vi oplever en kraftigt stigende interesse for mobile netværksforbindelser hos vores kunder. 5G er meget hypet, men 5G til industrielt brug er stadig ikke fuldt udviklet til at realisere potentialet i en produktion baseret på Internet of Things og principperne i en Industri 4.0-produktion. Men 4G er her for længst, og takket været samarbejdet med Telenor kan 4G nemt og hurtigt integreres i vores robotter. Det forbedrer robotternes performance, og det minimerer risikoen for, at robotterne mister forbindelsen. Det er en løsning, rigtig mange kunder har efterspurgt,” fortæller Søren E. Nielsen, CEO i Mobile Industrial Robots, som tilføjer, at den nye løsning er meget simpel at opgradere til 5G, når tiden er inde til det.
Telenor har netop etableret private netværk som et selvstændigt forretningsområde i sin erhvervsdivision. Partnerskabet med MiR er det første konkrete initiativ i den satsning, som Telenor har store forventninger til:
”Med private netværk får kunderne en lang række fordele i form af en mere sikker og stabil forbindelse med minimal responstid, som er nemt at gå til. Derfor ser vi også et stort forretningspotentiale i samarbejdet med MiR, som med sin skalerbarhed har alle ingredienserne til at udvikle sig til et væksteventyr inden for få år,” siger Mikkel Kruse, erhvervsdirektør i Telenor.
MiR og Telenors pakke til virksomhederne består af et modem til hver mobil robot samt en komplet installationsguide. Hertil kommer opsætning og drift af netværk som håndteres af Telenor og partnere. Løsningen forhandles og installeres af MiRs distributører.
For at se denne video fra www.youtube.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.Sådan kan MiR-robotter optimere arbejdsgange og gennemløbstid i en produktion.Videokanal
Nøgleord
Kontakter
Mobile Industrial Robots: Group Marketing Manager Denise Innocenti: +45 20307447, din@mir-robots.com
Telenor: Kommunikationsrådgiver Mark Rossil: +45 60507808, mlro@telenor.dk
Billeder




Links
Information om Mobile Industrial Robots

Emil Neckelmanns Vej 15F
5220 Odense SØ
+45 20 377 577http://www.mobile-industrial-robots.com
Mobile Industrial Robots (MiR) udvikler og markedsfører branchens mest avancerede sortiment af kollaborative og sikre mobile autonome robotter (AMR'er), der hurtigt, nemt og omkostningseffektivt kan styre intern logistik, så medarbejdere frigøres og kan udføre aktiviteter med en højere værdi. Hundredvis af mellemstore og store multinationale virksomheder og logistikcentre, foruden flere hospitaler verden over, har installeret MiR’s innovative robotter. Som globalt markedsførende har MiR et globalt distributionsnetværk i over 60 lande og har regionskontorer i New York, San Diego, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo og Shanghai. MiR er vokset hurtigt siden starten i 2013, og omsætningen vokser betydeligt hvert år. MiR er grundlagt af erfarne fagfolk fra den danske robotindustri og har hovedkvarter i Odense. I 2018 blev MiR opkøbt af Teradyne, der er førende inden for levering af automatiseret testudstyr. Der er flere oplysninger på www.mobile-industrial-robots.com.
Følg pressemeddelelser fra Mobile Industrial Robots
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Mobile Industrial Robots
Mobile roboter er en viktig ingrediens i møbelfabrikkens vekstoppskrift19.12.2022 06:33:00 CET | Pressemeddelelse
En skandinavisk møbelprodusent kunne ikke lenger bare fortsette som de hadde gjort. Konkurransen på det internasjonale markedet ble bare hardere og hardere. Med store investeringer i digitalisering og automatisering mangedobler Haugstad Møbler nå omsetningen.
Mobile robotter er en vigtig ingrediens i møbelfabrikkens vækstopskrift19.12.2022 06:32:00 CET | Pressemeddelelse
En skandinavisk møbelproducent kunne ikke længere bare gøre, som de plejede. Konkurrencen på det internationale marked blev hårdere og hårdere. Med store investeringer i digitalisering og automatisering mangedobler Haugstad Møbel nu sin omsætning.
Seks danske MiR-robotter har nu gennemført 500.000 missioner i Texas14.12.2022 07:07:00 CET | Pressemeddelelse
Før brugte seks medarbejdere 60 % af deres arbejdsdag på at transportere vogne rundt manuelt, og de tilbagelagde op mod 20 km hver. Nu aflaster dansk robotteknologi fra MiR de ansatte, som har fået et sundere job med større variation. Deres arbejdsgiver er den multinationale producent af bildele DENSO, der nu bruger MiR-robotter på i alt otte af sine fabrikker i Europa og USA.
Turen går til robotland: En rejseguide for lager- og logistikansvarlige25.10.2022 05:03:00 CEST | Pressemeddelelse
At bevæge sig rundt og flytte ting fra sted til sted. At lede efter ting og papirer. Det er dyrt og besværligt. For tid er penge. I Danmark er tid endda rigtig mange penge på grund af vores relativt høje lønniveau. Derfor er det de mest digitaliserede og automatiserede, der placerer sig i overhalingsbanen. Der hvor man kan give konkurrenterne baghjul.
Danske MiR og amerikanske AutoGuide fusionerer for at udvikle verdens stærkeste AMR-flåde5.10.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det globale marked for intern logistik kalder på komplette løsninger, der kan automatisere transport af både små og store emner gennem hele værdikæden. Derfor bliver Mobile Industrial Robots og AutoGuide Mobile Robots nu samlet til én unik leverandør af autonome mobile robotter (AMR) som skal kunne styres af samme software. Selskaberne, der i dag begge er en del af koncernen Teradyne, får navnet Mobile Industrial Robots (MiR), og hovedkontoret placeres i Odense.