Coop Danmark A/S

Irma stopper salg af hurtigt voksende kyllinger

Del

Irma tager et nyt skridt i retning af mere dyrevelfærd. Det sker som en del af en samlet plan fra Coop, der øger dyrevelfærden for kyllinger på en række områder.

Det betyder, at Irma pr. 1. maj i år stopper salget af de hurtigt voksende kyllinger.

”Irmas kunder er mere kvalitetsbevidste og er vant til, at Irma går forrest. Og selv om vi står i en tid, hvor der bliver mere og mere fokus på pris, så kommer vi kunderne i møde og stopper salget af de kyllinger, der har det korteste liv. Dermed skriver vi et nyt kapitel i en lang række af afgørende forbedringer af dyrevelfærden i Danmark, som Irma har stået for,” siger kædedirektør Jan Larsen, Irma.

Derudover  vil kyllingerne i alle Coops butikker fremover blive mærket med enten ”Langsommere voksende” eller ”Hurtigt voksende.”

Samtidig har Coop besluttet at udfase de hurtigt voksende kyllinger i det faste sortiment fra 2025.

”Det er en naturlig fortsættelse af vores arbejde gennem mange år med at løfte dyrevelfærden i et tempo, hvor kunderne følger med. Derfor tager vi nu dette skridt, så man kan se direkte på pakken, om der er tale om en hurtigt eller langsommere voksende kylling,” siger CSR-chef i Coop, Thomas Roland.

Informationen vil være at finde på fersk kylling i Coops egne varemærker i alle Coops kæder i løbet af de kommende måneder.

Irma består af 67 supermarkeder, der primært er i Storkøbenhavn.

 

Yderligere information:

Kædedirektør Jan Larsen, Irma, 5219 7683

CSR-chef Thomas Roland, Coop, 3091 9242

 Foto til fri brug: Kædedirektør Jan Larsen, Irma

Irma og Coops indsats på dyrevelfærd:

  • 1930 Danmarks første dyrevelfærdsregler indføres af FDB og omhandler æglæggende høns
  • 1994 Stop for salg af buræg i Irma
  • 2013 Stop for salg af ål, da den er truet
  • 2016 Indfører Dyrevelfærdshjertet, en mærkningsordning som på tværs af kødtyper angiver graden af dyrevelfærd
  • 2017 Irma fjerner buræg som ingrediens i egne varer
  • 2018 Coop fjerner buræg fra alle butikker
  • 2021 Samarbejde med Dueholm om øget dyrevelfærd for æglæggere
  • 2022: Irma stopper salg af hurtigt voksende kyllinger

Billeder

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop og DFDS går sammen om mere klimavenlig transport27.11.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

10 elektriske lastbiler skal I fremtiden bringe varer ud til 365discount, Kvickly/SuperBrugsen og Brugsen I Jylland efter at Coop og DFDS har indgået et nyt strategisk samarbejde. DFDS skal fra 1. februar 2024 stå for distribution af dagligvarer fra Coops lager i Aalborg, Aalborg Distributionscenter, og en stor del af kød, frugt & grønt og andre frisk-varer fra lageret ved Aarhus, Hasselager Ferskvarecenter. ”I Coop har vi en meget ambitiøs klima-plan, hvor vi i 2025 skal have reduceret CO2-udledningen fra vores driftsaktiviteter med 75 procent i forhold til 2018. Vi skal også have reduceret CO2 udledningerne fra vores transport-leverandører. Derfor er vi glade for, at vi har indgået denne langsigtede aftale med DFDS, som en del af vores klima-strategi,” siger direktør Jakob Birk, Coop Logistik. "Hos DFDS stræber vi efter at minimere miljøpåvirkningen fra køletransport, og elektriske lastbiler er et vigtigt skridt frem mod at dekarbonisere vores kunders forsyningskæder. Ellastbilerne h

Coop i mål med sin største investering8.11.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Det har kostet over to milliarder kr., der er blevet brugt over en million arbejdstimer, og det har involveret ca. 600 medarbejdere, da der var flest involverede. I dag er den nye IT-platform, Coop One, i mål. ”Det er en milepæl i vores historie. Selvfølgelig på grund af projektets størrelse, men ikke mindst for dets betydning for Fremtidens Coop. For med den nye teknologi sikrer vi, at vores fem millioner ugentlige kunder får markant bedre oplevelser, når de besøger vores butikker,” siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop. Han var selv som Teknologidirektør med til at sætte projektet i gang i 2016. Nu er der etableret ét fælles datagrundlag på tværs af hele Coop inklusive de mange leverandører. Med Coop One er der skabt et fremtidssikret IT-fundament under hele Coop, der giver indsigt og et bedre datamæssigt beslutningsgrundlag i alt fra ordren hos leverandøren, til beslutningen om de rette varer på butikshylderne, både fysisk og digitalt til kunderne. For kunden i butikken b

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum