Rehaler A/S

Rehaler modtager bevilling på 2.18 mio. kr. fra Innovationsfonden til ny migræne-behandling

Del
Innovationsfonden har tildelt Rehaler en Innobooster- bevilling på 2.18 mio. kr. til det kliniske forsøg som skal dokumentere effekten af den danske medtech-virksomheds device til behandling af migræne. Forsøget gennemføres i samarbejde med hovedpinecentre i USA, Tyskland, Italien og Storbritannien. Et positivt resultat vil åbne for FDA-godkendelse og global kommercialisering af Rehaler-produktet
Rehaler-devicet til behandling af migræne med aura
Rehaler-devicet til behandling af migræne med aura

”Tildelingen fra Innovationsfonden er en vigtig støtte til vores teknologi, som udgør en banebrydende ny behandling for patienter med migræne. Bevillingen vil blive anvendt til at gennemføre et stort, randomiseret, kontrolleret studie sammen med en række anerkendte hovedpinecentre i USA og Europa.”, udtaler adm. direktør Troels Johansen.

Rehaler’s device er en lille, medicinfri inhaler som virker via en nøjagtig styring af de indåndede niveauer af CO2 og ilt.

”Det har været kendt siden 1950 at CO2/ilt-blandinger kan stoppe migræneanfald, men dette er det første device som er i stand til at levere den korrekte blanding på en måde som er både sikker og praktisk anvendelig”, siger Troels Johansen.

Det 10 gram tunge device er videreudviklingen af en prototype som i 2017 blev testet i et pilotstudie ved Aarhus Universitetshospital, hvis resultater blev publiceret i Cephalalgia som er det højest rangerede videnskabelige hovedpine-tidsskrift i verden.

Den første målgruppe for behandlingen er patienter med migræne med aura som har en udbredelse i befolkningen på omkring 4%.

Tre ud af fire migrænepatienter er ikke tilfredse med deres nuværende behandling, så der er i høj grad behov for nye, effektive behandlinger”, afslutter Troels Johansen.

Det kliniske studie begynder til oktober og forventes afsluttet i starten af 2024. Såfremt resultaterne er positive, vil dette åbne for FDA-godkendelse og global kommercialisering af behandlingen.

Kontakter

Troels Johansen, adm. dir. Telefon: +45 40 97 73 13. Email: tj@rehaler.com

Billeder

Rehaler-devicet til behandling af migræne med aura
Rehaler-devicet til behandling af migræne med aura
Download
Troels Johansen, adm. direktør og grundlægger af Rehaler ApS
Troels Johansen, adm. direktør og grundlægger af Rehaler ApS
Download

Information om Rehaler A/S

Rehaler A/S
Rehaler A/S
Absalonsgade 26
8000 Aarhus C

http://www.rehaler.com

Rehaler ApS er en dansk medtech-virksomhed som udvikler og kommercialiserer nye behandlinger baseret på styring af CO2 – og ilt-niveauerne i centralnervesystemet. Virksomheden har vist proof-of-concept for sit første produkt, Rehaler-devicet til behandling af migræne med aura. Rehaler ApS forbereder p.t. et klinisk registrerings-studie som vil indledes i 2022 med det mål at opnå markedsgodkendelse i USA og understøtte kommercialisering i USA og Europa. Virksomhedens teknologi-platform har anvendelser indenfor en række andre neurologiske lidelser som vil blive undersøgt sideløbende med registrerings-studiet. Læs mere på www.rehaler.com.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye