Haveselskabet

Haveselskabet bag branchetræf: ”At samles gør os alle sammen klogere og giver os indblik i hele den grønne verden”

Del
Den internationalt anerkendte havedesigner Noel Kingsbury er blandt talerne, når Haveselskabet i anledning af Cph Garden inviterer hele den grønne branche til en fælles branchedag.
Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.

Til sommer samler Haveselskabet for tredje gang havefolket til Cph Garden. Og det er ikke bare fire dages fornøjelig havefest. Det er også resultatet af, hvad der bliver muligt, når man samler hele havebranchen og lader alle gode kræfter komme i spil. For landskabsarkitekter, anlægsgartnere, gartnerier, forhandlere og mange andre specialister fra alle hjørner af den grønne branche er med til at skabe eventet og de stort anlagte og populære showhaver. 

– Cph Garden vil slet ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke hele branchen bakkede op. Alle er med til at løfte det. Cph Garden adskiller sig fra andre have-events ved både at vise trends, nyheder og nye metoder fra alle hjørner af havelivet og samtidig samle både haveejere og hele branchen til fire dages havefest. Det er meget specielt, siger Louise Møller, fagredaktør i Haveselskabet. 

Branchen skal have sin egen dag på Cph Garden

Det skal komme branchen til gode, mener Haveselskabet. Derfor samler man i anledning af Cph Garden den grønne fagverden til en branchedag. For det er sjældent, at hele branchen mødes på tværs af fagområder og landsdele og tilmed får besøg af førende havefolk fra udlandet.

– Det er vigtigt at samles, for det gør os alle sammen klogere og giver os indblik i hele den grønne verden. Landskabsarkitekten kan have ét syn på haven, mens anlægsgartneren måske har et andet og planteskoleejeren et tredje. Vi kan alle have forskellige indgange til samme emne, men når vi samles fra alle hjørner af branchen, kan vi sammen se en større helhed, som er vigtig for at vi kan blive ved med at udvikle os, forklarer Louise Møller. 

Noel Kingsbury på besøg fra England

Blandt oplægsholderne på branchedagen er Noel Kingsbury, den engelske, internationalt anerkendte havedesigner og plantespecialist, som har skrevet en lang række bøger, heriblandt ”Den naturlige have”, hvori han bringer naturen ind i haven og anbefaler mere end 300 specifikke planter. Han har i mange år arbejdet tæt sammen med den hollandske havedesigner Piet Oudolf og er kendt for sit arbejde med naturalistiske beplantninger. 

Oplægsholderne tæller også trendforsker Louise Byg Kongsholm fra Pej Gruppen, som fortæller om tidsånd og trends post-corona, og Mette Bue Lorentzen fra Byblomst, som fortæller om staudebeplantninger i det offentlige rum. 

Mød førende landskabsarkitekter og anlægsgartnere

Anlægsgartnere og designere bag Cph Gardens showhaver bliver også præsenteret i løbet af dagen. 

Blandt dem er landskabsarkitekt-duoen Louise Risør og Jacob Fischer, som står bag en af årets otte showhaver. Sammen har de for nyligt udgivet bogen ”Smuk køkkenhave”, men deres faglig baggrund spænder vidt. Louise Risør har som landskabsarkitekt og projektleder i Hillerød Kommune erfaring med planteanvendelse, konstruktion og drift og har tidligere været designansvarlig for udformningen af 17 nye byrum ved Metro Cityringen i København, mens Jacob Fischer som partner i tegnestuen LYTT Architecture designer og udvikler byrum og landskaber. 

Også anlægsgartnerne er uundværlige i arbejdet med Cph Garden otte showhaver, og derfor vil det på branchedagen også være muligt at møde flere af dem. En af dem er Kirkegaard Anlægsgartner, som gennem snart 50 år i branchen har erfaring med alt fra offentlige byrum til villahaver. De var også med på Cph Garden i 2019 som anlægsgartner på landskabsarkitekt Catrine Hanckes ”Fremtidens have”. I år er Kirkegaard Anlæg med til at anlægge showhave for den dansk-engelske kunstner og landskabsarkitekt Emilie Bausager, som sidste år vandt sølvmedalje for sin showhave på The Royal Horticultural Society Show i Tatton Park.

– At kunne samle så mange stærke og forskellige profiler på samme event viser, hvad havebranchen kan, når den slår kræfterne sammen. Derfor glæder vi os også helt vildt til at samle hele branchen til en dag under Cph Garden, hvor vi sammen kan få lov at fordybe os og ”nørde” i alle aspekter af havelivet, siger landskabsarkitekt og gartner Louise Møller

Om Branchedagen på Cph Garden

Haveselskabet inviterer i forbindelse med Cph Garden hele den grønne branche til en speciel event, hvor der vil være oplæg fra bl.a. den engelske havedesigner Noel Kingsbury, mulighed for at møde flere af de anlægsgartnere og landskabsarkitekter, som har bidraget til Cph Garden, og mulighed for networking med resten af branchen. 

Branchedagen foregår fredag den 1. juli kl. 9-14 med mulighed for at blive på Cph Garden frem til lukketid kl. 18. Der er kun 200 pladser – og billetten koster DKK 500,- incl. let morgenmad og sandwich samt adgang til Cph Garden.

Eventet foregår på Cph Garden på Marbæk Pladsen, ved Marbækstien i Ballerup.

Se mere på cphgarden.dk/invitation-til-branchedag - eller gå direkte til billetbestilling på https://link.haveselskabet.dk/branchedag22

Nøgleord

Billeder

Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.
Download
Foto: Byblomst.
Foto: Byblomst.
Download
Foto: Byblomst.
Foto: Byblomst.
Download
Foto: Byblomst.
Foto: Byblomst.
Download
Foto: Byblomst.
Foto: Byblomst.
Download
Foto: Byblomst.
Foto: Byblomst.
Download
Foto: Byblomst.
Foto: Byblomst.
Download
Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.
Download
Foto: Haveselskabet.
Foto: Haveselskabet.
Download
Foto: Malgorzata Kiedrzynska.
Foto: Malgorzata Kiedrzynska.
Download

Information om Haveselskabet

Haveselskabet
Haveselskabet
Tobaksvejen 23A
2860 Søborg

45 93 60 00https://haveselskabet.dk/

Om Haveselskabet

Haveselskabet er en almennyttig, non-profit forening, hvor over 30.000 entusiastiske og haveglade medlemmer inspirerer hinanden til at få endnu større glæde af haven. 

Haveselskabet udgiver magasinet "HAVEN og gennem Haveselskabets Rådgivning har medlemmerne gratis adgang til landets dygtigste haveeksperter. 

Læs mere på https://haveselskabet.dk

 

Følg pressemeddelelser fra Haveselskabet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haveselskabet

Årets (nye) gang i haven ”Tænk insekter og småfugle ind i haven” Haveselskabets 5 gode gøremål i haven i april2.4.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Klimaforandringerne har ændret årets gang i haven, og få ting er i dag, som da vi voksede op. Haveselskabet har derfor lavet en guide til, hvad du kan gøre måned for måned, nu hvor tommelfingerregler som at klippe hæk før Skt. Hans og beskære roser til dronningens fødselsdag ikke længere dur. Her får du april måneds gode gøremål i haven.

Årets (nye) gang i haven ”Tjek havens tilstand en ekstra gang” Haveselskabets 6 gode gøremål i haven i marts7.3.2024 12:52:29 CET | Pressemeddelelse

Klimaforandringerne har ændret årets gang i haven, og få ting er i dag, som da vi voksede op. Haveselskabet har derfor lavet en guide til, hvad du kan gøre måned for måned, nu hvor tommelfingerregler som at klippe hæk før Skt. Hans og beskære roser til dronningens fødselsdag ikke længere dur. Her får du marts måneds gode gøremål i haven.

Årets (nye) gang i haven ”Vi skal huske at bruge haven hele året”25.1.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Haveselskabets 5 gode gøremål i haven i februar Klimaforandringerne har ændret årets gang i haven, og få ting er i dag, som da vi voksede op. Haveselskabet har derfor lavet en guide til, hvad du kan gøre måned for måned, nu hvor tommelfingerregler som at klippe hæk før Skt. Hans og beskære roser til dronningens fødselsdag ikke længere dur. Her får du februars gode gøremål i haven

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye