Heartbeats

Podcastpremiere på ’True Cybercrime’: Husker du dj’en der hackede de kendtes computere?

Del
Hvis ikke du allerede har dækket det lille kamera foran dig, så får denne podcast dig nok til at gøre det. I premiereafsnittet på podcast-serien ’True Cybercrime’ tager vært Martin Hylander dig med tilbage til årene 2013 og 2014, da en dansk dj hackede sig ind på venner og bekendtes computere, herunder blogger Mascha Vang og model Nicoline Toft og fulgte med i alt, hvad de lavede bag deres private webcam.

Den danske dj erkender at have hacket sig ind på hele 47 menneskers computere, ofte ved brug af en såkaldt Trojansk hest - en mail med link til hans nye musik. Ofrene var hans egne venner og bekendte, som uden bagtanker klikkede på de links han sendte dem. Ét klik var nok. Han fik nu fri adgang til deres private computer og så alt, hvad de skrev, søgte på og gjorde foran skærmen.

Selvom det er ubehageligt nok at få blottet sit privatliv, så er der endnu værre sager at finde om f.eks. identitetstyveri, lækning af personfølsomme data og hacking af myndigheder. I podcastens 10 afsnit bliver lytteren taget igennem nogle af de mest omstridte og opsigtsvækkende sager om cyberkriminalitet. Nok er denne podcast ny, men stemmen bag er velbevandret i true crime-fortællinger. Den tilhører nemlig Martin Hylander, der også er vært på den populære podcastserie ’True Story’.

- Under mit arbejde med ’True Cybercrime’ er det virkelig gået op for mig, hvor skrøbelig vores digitaliserede samfundsstruktur er. Det er samtidig en verden, hvor de, der udfører de kriminelle handlinger, ikke behøver at forlade sofaen eller kontorstolen, hvilket gør sagerne endnu mere fascinerende og samtidig enormt skræmmende, siger vært Martin Hylander.

Podcasten er produceret af Heartbeats i samarbejde med it-leverandøren Atea. Undervejs i podcasten får lytteren desuden gode råd fra Ateas it-sikkerhedseksperter, så man undgår at ende som ofrene i serien.

- Som it-sikkerhedsleverandør mener vi, at vi har et samfundsmæssigt ansvar for at dele den viden, vi ligger inde med, og formidle den i øjenhøjde med danskerne. Med en podcast-serie i et velfortalt true crime-format håber vi at nå bredere ud og gøre det tydeligt for enhver, hvordan hackerne rammer os, og hvordan vores digitale adfærd som privatpersoner, medarbejdere, virksomheder og samfund kan gøre livet enten nemmere eller sværere for it-kriminelle, siger Vice President i Atea Security, Søren Haven.

Podcasten har premiere onsdag 18. november 2020 på Heartbeats.dk og ligger herefter tilgængelig i alle podcasttjenester. 

Related links

Nøgleord

Billeder

Information om Heartbeats

Heartbeats
Heartbeats
Prags Boulevard 49, B7 – 3. sal
2300 Copenhagen S

https://heartbeats.dk/

Følg pressemeddelelser fra Heartbeats

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Heartbeats

Alle ansatte på Heartbeats tager stilling til organdonation i ny, stor kampagne5.10.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Du har formentlig taget stilling til, hvor du vil drikke dine næste fredagsøl, hvor du gerne vil bo, hvor den næste ferie skal gå hen, og hvor dine børn skal gå i skole, men hvad hvis du slet ikke når dertil? Hvis det utænkelige sker, og du dør. Hvad skal der ske med din krop, dine organer og dit væv? Det er ikke en tanke, mange af os har lyst til at tænke til ende, men hvis vi gør det - og tager stilling - gør det en forskel. En forskel for de mennesker omkring dig, der dermed ikke skal træffe en så stor beslutning, mens alt andet ramler om ørerne på dem. På kulturmediet Heartbeats har samtlige cirka 40 ansatte taget stilling. Det sker i forbindelse med en ny, stor kampagne under navnet ‘Gi’ noget’, der bliver lanceret i dag, mandag 4. oktober. Ingen af de ansatte ved, hvad deres kolleger har svaret, for det er ikke vigtigt. Det vigtigste er, at alle har brugt et øjeblik på at overveje, hvad der skal ske med dem, når de ikke selv er her længere. Stifter og CEO Le Gammeltoft fortæller

Sofie fra Umbrellasagen fortæller sin historie i ny podcast om digitale krænkelser2.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hun var hovedperson i den såkaldte Operation Umbrella, hvor flere end 1100 unge blev retsforfulgt for at dele seksuelt krænkende videoer af hende, der blev optaget, da hun var 15 år gammel. Nu står Sofie frem i podcasten ’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ og fortæller for første gang i detaljer, hvordan hun har oplevet at være offer for danmarkshistoriens værste sag om digitale krænkelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye