Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes med FN’s generalsekretær i New York

Del
Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser den 24.-25. marts til New York, USA, for at drøfte krigen i Ukraine og det internationale samfunds reaktion på Ruslands uprovokerede aggression.

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser den 24.-25. marts til New York, USA, for at drøfte krigen i Ukraine og det internationale samfunds reaktion på Ruslands uprovokerede aggression.

Udenrigsministeren skal mødes med FN’s generalsekretær António Guterres og en række andre højtstående FN-repræsentanter.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Det internationale samfund har sagt tydeligt fra over for Ruslands helt uhørte invasion af Ukraine. Ikke bare i ord, men også i helt konkret handling. Her har FN spillet en central rolle. Jeg ser frem til mine samtaler med blandt andet generalsekretæren om, hvordan vi fra FN’s side kan gøre endnu mere for at støtte den ukrainske befolkning. Vi skal bruge alle de platforme, vi kan for at lægge maksimalt pres på Putin og hans håndlangere for at standse krigen i Ukraine.”

FN’s medlemslande har reageret kraftigt og klart på Ruslands invasion af Ukraine. Blandt andet vedtog FN’s Generalforsamling den 2. marts en historisk resolution, hvor 141 lande på tværs af verdens regioner fordømte Ruslands angreb og brud på FN-pagten. FN spiller desuden en helt central rolle i forhold til den humanitære indsats i Ukraine.

Danmark har givet markante bidrag til FN’s indsats i Ukraine siden den russiske invasion begyndte. Blandt andet har Danmark givet 105 mio. kr. i humanitær bistand via FN gennem henholdsvis UNHCR, FN’s humanitære landefond (OCHA) og UNICEF. Danmark har også givet 150 mio. kr. i makrofinansiel støtte til at holde hånden under Ukraines økonomi gennem Verdensbanken.

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye