Stor hundesag: 17 golden retrievere indleveret til Dyrenes Beskyttelse

Ikke mindre end 17 golden retrievere blev for nylig kørt til Brande Internat, som hører under Dyrenes Beskyttelse.
Det drejer sig om fire hvalpe og 13 voksne hunde. Hundene kommer fra et dødsbo, hvor de formentlig igennem længere tid har måttet klare sig selv, før det blev opdaget, at ejer var gået bort. Evakueringen af de 17 hunde er sket i et godt samarbejde mellem Dansk Kennel Klub og Dyrenes Beskyttelse.
Nogle af hundene var i dårligere stand end andre, og i mangel på mad har de derfor spist grus. Det var særligt to af hundene, som var meget tynde, da de ankom til internatet.
- Det er en trist sag, hvor hundene har gået lang tid for sig selv, før de blev fundet, hvilket også kunne ses på hundenes tilstand. Da hundene blev opdaget, blev de derfor straks bragt til Brande Internat, hvor vores dyrlæger og personale har taget sig godt af dem, og sørget for at de fik alt den hjælp, de havde brug for, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.
Spiste grus i desperation
Da hundene blev undersøgt af dyrlægen, havde et par af de tyndeste skader på tænderne. Det kan tyde på, at de har spist grus i et forsøg på at opnå en mæthedsfornemmelse ved at fylde maven, fordi de simpelthen ikke har kunne komme til anden mad.
- Der var heldigvis ingen af hundene, der havde særligt slemme bidskader og vi er meget imponerede over, hvor søde og gode de er. Det er helt klart nogle hunde, der, inden ejeren død, er blevet taget meget fin hånd om, fortæller Yvonne Johansen.
Hundene har alle sammen været ved dyrlæge og er blevet helbredsundersøgt. På nuværende tidspunkt ser det ikke ud til, at hundene havde taget varig skade af at gå uden mad og vand. De har heller ikke umiddelbart andre sygdomme.
Et stort arbejde
Det er et stort arbejde og kræver særlige kompetencer at tage så mange hunde ind på et internat. En del af dem har været igennem en lang proces, hvor deres maver skulle vænnes til at spise igen, så hundene kunne komme tilbage på normal vægt.
- Det er en langsommelig proces at hjælpe hunde tilbage i god foderstand. Et par af dem vejede kun lidt over 13 kg, hvilket er alt for lidt for en voksen Golden Retriever, så det har krævet tålmodighed og stort arbejde at få dem tilbage i god stand. Derudover var der et par stykker af de voksne, som var lidt skræmt over situationen, og vi har derfor lagt stor energi i at socialisere hundene med hverdagsting som at få snor på og gå tur, fortæller Yvonne Johansen.
Hvis du er interesseret i at adoptere en af hundene, skal du rette direkte henvendelse til Brande Internat på dbbrande@hundeogkattepension.dk
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Yvonne JohansenDyrlæge, dyreværnschef og projektleder (hest)
Tlf:28915390yj@dyrenesbeskyttelse.dkBilleder

Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Din nysgerrighed får sælunger til at sulte ihjel: Lad dem være i fred9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To sælunger er døde. Det er konsekvensen af, at mennesker er kommet for tæt på og har udvist manglende respekt for dyret. Derfor tør moderen ikke nærme sig, og sælungerne har sultet. Dyrenes Beskyttelse kommer med kraftig opfordring til at lade dem være i fred.
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum