Ny guide hjælper forældre til at give deres børn en sikker start på det digitale liv
Digitale medier er en fast del af hverdagen for de fleste børn i Danmark. I fem-seks års alderen, bruges de digitale medier især til at spille spil og se film (kilde: Børns Vilkår), og på et tidspunkt begynder børnene også at færdes på nettet. Forældrene spiller en vigtig rolle i at støtte og påvirke børnene til en god og sikker start på det digitale liv.
Men hvad er det, man som forælder skal være opmærksom på? Og hvilke begrænsninger og sikkerhedsindstillinger kan man egentlig sætte op, så man kan føle sig tryg ved at give sit barn en mobil eller tablet i hånden? Det kan være uoverskueligt og udfordrende, når der pludselig er mange nye ting at tage stilling til. Derfor har Digitaliseringsstyrelsen nu udviklet en ny guide, der kan hjælpe forældre med at få helt styr på deres børns digitale sikkerhed. Guiden finder man på sikkerdigital.dk.
”Det digitale liv kan give vores børn gode oplevelser og bidrage til vigtig læring. Det kan vi som forældre understøtte ved at klæde børnene ordentligt på fra starten i forhold til sikkerhed og gode digitale vaner. Her er forældreguiden et godt redskab til at komme omkring de væsentlige aspekter, man som forælder med fordel kan forholde sig til, når man slipper sine børn løs i den digitale verden.”
- Mette Lindstrøm Lage, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen
Forældreguiden er udviklet til den situation, når barnet får sin første mobiltelefon eller tablet. I basismodulet bliver forældrene trin-for-trin taget igennem relevante emner, lige fra sikkerhedsindstillinger til udvælgelse og indstilling af apps samt hjælp til at skabe de gode vaner fra start.
Foruden basismodulet indeholder guiden to ekstramoduler omkring sociale medier og online spil. Her handler det om sikkerheden, når barnet bevæger sig over i online spil, og når de sociale medier bliver interessante.
Der er forskel på, hvornår børn begynder at bruge digitale platforme og kommer på nettet. Derfor kan forældrene vælge at klikke sig igennem de emner, der er relevant for deres barn og vende tilbage til modulerne, efterhånden som det bliver aktuelt.
Guiden indeholder konkrete råd, og undervejs kan forældrene teste deres viden.
Find forældreguiden på sikkerdigital.dk/laer.
Om sikkerdigital.dk
På sikkerdigital findes viden, vejledning og konkrete værktøjer om digital sikkerhed. Bag sikkerdigital.dk står Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen samt en række samarbejdspartnere.
Nøgleord
Kontakter
Digitaliseringsstyrelsens pressevagt
Tlf:41786060presse@digst.dkInformation om Digitaliseringsstyrelsen
I Digitaliseringsstyrelsen står vi i spidsen for en ambitiøs digital udvikling af Danmark, der skaber værdi for borgere, virksomheder og offentlige organisationer og bidrager med løsninger på samfundets store udfordringer.
Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsstyrelsen
AI-forordningens første regler gælder nu3.2.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Virksomheder og myndigheder der udvikler, distribuerer eller benytter kunstig intelligens skal fra i dag leve op til de første regler i AI-forordningen
Betaling for apps sikrer ikke dine børns private data22.1.2025 15:23:33 CET | Pressemeddelelse
En ny analyse fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at du ikke kan vide dig sikker på, om der indsamles data fra tredjeparter, selvom du betaler for dine apps.
Forbrugere vil betale for at undgå sporing online7.10.2024 11:56:59 CEST | Pressemeddelelse
Ny undersøgelse viser, at danske forbrugere er opmærksomme på virksomheders brug af deres data. Forbrugerne både fravælger nogle tjenester og er parat til at betale for, at der indsamles mindre data om dem.
MitID får ekstra antisvindel-mekanisme13.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nu styrkes sikkerheden i MitID yderligere ved at indføre et såkaldt integritetstjek, der forhindrer, at brugere kan installere falske versioner af MitID appen og derved risikerer at blive udsat for svindel.
Pas på snyd med festivalbilletter31.5.2024 12:57:57 CEST | Pressemeddelelse
Svindlere udnytter enhver mulighed for at franarre borgere deres penge, og snyd med festivalbilletter er ingen undtagelse. Vær kritisk, når du handler billetter online og følg nogle enkle råd for at mindske risikoen for at blive snydt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum