Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Godt nyt for danske SMV’er: Ekstra 135 mio. kr. på vej til efterspurgt virksomhedsprogram

Del
Virksomhedsprogrammet, som allerede oplever stor søgning fra SMV’er over hele landet, får nu ekstra midler til at styrke de mest succesfulde indsatser. 135 mio. kr. fra REACT-EU tilføres programmet, der drives af de tværkommunale erhvervshuse.
Virksomhedsprogrammet får nu tilført ekstra midler til at hjælpe virksomhederne med grøn og digital omstilling samt internationalisering. Foto: Jesper Voldgaard
Virksomhedsprogrammet får nu tilført ekstra midler til at hjælpe virksomhederne med grøn og digital omstilling samt internationalisering. Foto: Jesper Voldgaard
 

Med de ekstra midler til Virksomhedsprogrammet forventer erhvervshusene sammenlagt at kunne hjælpe over 4.000 virksomheder med grøn og digital omstilling samt internationalisering.

Virksomhedsprogrammet, som udbydes af erhvervshusene i hele landet, har skabt stor interesse, og erhvervshusene har allerede givet tilsagn om støtte på over 110 mio. kr. til knap 1.000 små og mellemstore virksomheder.

Virksomhedsprogrammet består af i alt fire spor: SMV:Digital, SMV:Grøn, SMV:Vækstpilot og SMV:Eksport. De tre førstnævnte blev lanceret i efteråret 2021, mens SMV:Eksport åbner for ansøgninger 1. marts 2022. Alle sporene er søsat med det overordnede formål at hjælpe danske virksomheder godt igennem COVID-19-krisen og tiden derefter.

Der har været stor søgning til alle de åbne spor, og derfor tilfører Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu Virksomhedsprogrammet ekstra midler:

  • 70 mio. kr. til at styrke SMV:Digital, der hjælper SMV’er med digitalisering.
  • 50 mio. kr. til at styrke SMV:Grøn, der tilbyder SMV’er hjælp til grøn omstilling.
  • 15 mio. kr. til at styrke SMV:Vækstpilot, der tilbyder tilskud til ansættelse af en vidensmedarbejder.

Dorte Zacho Martinsen, medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og medejer af BM Silo:

"Med de ekstra midler giver vi mulighed for at hjælpe endnu flere virksomheder med især digital og grøn udvikling. Virksomhederne kan blandt andet få støtte til at ruste deres forretning med nye teknologier, udstyr og kompetenceudvikling. I alt forventes over 4.000 virksomheder at have deltaget i virksomhedsprogrammet inden næste sommer."

Hun tilføjer, at det er en stor fordel, at bestyrelsen kan udmønte på baggrund af konkrete erfaringer og til de indsatser, som er mest efterspurgte af virksomhederne:

"Det betyder, at vi kan målrette midlerne mod de indsatser, der i højeste grad kan udvikle, vækste og ruste virksomhedernes grønne og digitale omstilling,” siger Dorte Zacho Martinsen.

En af de virksomheder, der har fået afgørende hjælp fra Virksomhedsprogrammet, er virksomheden Washpower, som har base i Glyngøre. Washpower udvikler professionelle rengøringsløsninger til landbrug og industri og har siden opstarten i 2016 skabt adgang til 27 eksportmarkeder.

Virksomhedens størrelse og kompleksitet kræver et bedre ERP-system - et softwareprogram, der håndterer og integrerer størstedelen af en virksomheds funktionsområder som fx ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem.

Og her har rådgivningen fra SMV:Digital været afgørende, siger CEO Glenn Pedersen, Washpower:

"SMV:Digital har tidligere givet os adgang til kompetent rådgivning på området, som konkluderede, at det ikke er muligt at udbygge vores eksisterende ERP-system. Fremadrettet vil vi derfor bruge støtten til både rådgivning om og implementering af et nyt ERP-system, der skal optimere arbejdsgangene inden for både økonomi, tid og funktionalitet. Støtten er helt afgørende for, at vi både får hjælp til at vælge det rigtige system, men også for at vi får ressourcerne til at få det nye system implementeret rettidigt, så vi kan imødekomme og få fuldt udbytte af den udvikling, vores forretning er i.”

Virksomheder kan allerede nu søge om deltagelse i Virksomhedsprogrammet og læse mere om programmets ydelser og muligheder samt kommende ansøgningsrunder på www.virksomhedsprogrammet.dk.

FAKTA Om Virksomhedsprogrammet

Regeringen og et flertal af Folketingets partier har afsat 600 mio. kr. fra REACT-EU-programmet til det landsdækkende virksomhedsprogram, som skal bidrage til at afhjælpe konsekvenserne af COVID-19 og understøtte en grøn, digital omstilling af SMV’er i hele landet. Indsatsen er en del af en samlet REACT-EU-indsats på godt 1,5 mia. kr., som også blandt andet omfatter en iværksætterindsats og udvikling af lokale erhvervsfyrtårne.

Virksomhedsprogrammet finansierer tre virkemidler:

  • Rådgivning om grøn og digital omstilling samt internationalisering
  • Kompetenceudvikling
  • Tilskud til investeringer i konkret teknologi, fx certificeringer, produktionsudstyr, software mv.

Virksomhedsprogrammet udmøntes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i samarbejde med landets seks tværkommunale erhvervshuse. Programmet skal være afviklet senest 30. juni 2023.

Læs mere om virksomhedsprogrammet

Nøgleord

Kontakter

Hvis du vil vide mere om virksomhedsprogrammet, kan du kontakt:
Rikke Sofie Thøfner Angel, DE Kommunikation, +45 35 29 17 89 og RikAng@erst.dk

Billeder

Virksomhedsprogrammet får nu tilført ekstra midler til at hjælpe virksomhederne med grøn og digital omstilling samt internationalisering. Foto: Jesper Voldgaard
Virksomhedsprogrammet får nu tilført ekstra midler til at hjælpe virksomhederne med grøn og digital omstilling samt internationalisering. Foto: Jesper Voldgaard
Download

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum