1KOMMA5° Danmark

Salg af private solcelleanlæg eksploderer i Danmark

Del
I forsøg på at blive mere selvforsynende slår Danmark rekord i mængde af elproduktion fra sol – og det kommer til at ske igen i 2022
Solcellepaneler har i de seneste 10 år oplevet stor udvikling, med næsten en fordobling i ydeevne. Foto: Viasol
Solcellepaneler har i de seneste 10 år oplevet stor udvikling, med næsten en fordobling i ydeevne. Foto: Viasol

I 2019 estimerede Energistyrelsen at Danmarks samlede elforbrug ville fordobles fra 35 TWh til 71 TWh i 2030. Fra 2020 til 2021 var dette tydeligt at se med hele 5% ekstra elforbrug i Danmark. Et ekstra forbrug som falder sammen med den største energikrise i nyere tid. Størstedelen af danske husejere oplevede derfor elregninger som var flere tusinde kroner dyrere i 2021. Det leder nu til, at en større andel af danskere søger andre måder at dække deres elforbrug, heriblandt solceller.

I Danmark begyndte solcelleanlæg for alvor at blive populære i 2012, hvor de i udgangen af året stod for 0,3 procent af Danmarks elforbrug. I 2021 leverede danske solceller 3,6 procent af hele Danmarks elforbrug, en andel som er højere end nogensinde før. Det svarer rundt regnet til en stigning af elproduktion fra solceller på 1200% de seneste 10 år. 

”Vi har nu været i branchen i 10 år og har ikke oplevet så stor efterspørgsel som nu siden omkring 2012, hvor det var muligt at få del i meget lukrative tilskudsordninger. Til forskel fra dengang, så er produkterne blevet billigere og meget mere rentable. Men brugeradfærden er også meget anderledes, i det at kunderne i dag gerne vil gøre noget grønt, såvel som tage ejerskab over egen produktion” - Tobias Nielsen fra Viasol A/S, Danmarks største leverandør af private solcelleanlæg, omkring de forhold som fører til den øgede interesse for solceller i Danmark.

Inflation, lukkede atomkraftværker, højere tariffer, mindre produktion fra vindmøller og mindre vandkraftstrøm fra Norge – listen af årsager til den nuværende elpris er lang. Netop på grund af disse prisstigninger har mange danskere oplevet tæt på hvad der ligner en fordobling af deres elregning igennem 2021. Flere søger derfor måder at blive uafhængig af elnettet, ved at blive selvforsynende. 

Forbrugerens behov for selvforsyning kommer samtidigt med at der henover de seneste 10 år har været enorm udvikling i teknologien bag solcelleanlæg. Solceller har fået længere garantier og ydeevnen er tæt på fordoblet siden starten af 2010’erne. Dertil bliver de fleste solcelleanlæg nu solgt med batteribanke, som giver muligheden for at lagre egenproduceret strøm og at købe strøm om natten når den er billigst.

Forbedringen i kvalitet har også betydet meget for motivet bag køb af solcelleanlæg. Hvor det førhen langt hen af vejen var motiveret af den grønne omstilling, så betyder de bedre produkter at det for mange kan være en profitabel langtidsinvestering. ”Med de nye solcellepaneler som kommer til Danmark har vi mulighed for at tilbyde en højere selvforsyningsgrad – mange af vores anlæg når helt op på 70% ... ” siger Tobias Nielsen, og tilføjer at ”… hvis man når derop kan det hurtigt være en besparelse på 10.000 kr. om året”.

De nuværende elpris forhold, samt forbedrede solcelleanlæg, har givet anledning for mange danskere til at kaste et blik mod solceller. Den større interesse har også betydet at den danske solcelleindustri boomer, siger Tobias Nielsen, “...I januar 2020 solgte vi 20 solcelleanlæg, i 2021 hed det tal 60, indtil videre i 2022 har vi rundet godt over 150 anlæg. Så januar går lige pt. fra historisk set at være vores dårligste måned på året, til vi i januar 2022 slår rekord i antal salg på én måned… det siger lidt om den store interesse vi ser lige nu”

Med ingen ende på de stigende elpriser i sigte, samt teknologier som er evigt udviklende, er der altså dermed stor chance for at trenden gentager sig igen i 2022. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Solcellepaneler har i de seneste 10 år oplevet stor udvikling, med næsten en fordobling i ydeevne. Foto: Viasol
Solcellepaneler har i de seneste 10 år oplevet stor udvikling, med næsten en fordobling i ydeevne. Foto: Viasol
Download

Information om 1KOMMA5° Danmark

1KOMMA5° Danmark
1KOMMA5° Danmark
Hejrevej 39
2400 København NV

+45 7020 7474http://www.1komma5.dk

Viasol A/S har siden 2011 været leverandør af solcelleløsninger, her med to primære strategiske fokusområder. Det ene udgør salg af solcelleløsninger til private. Det andet fokusområde er koncentreret omkring rådgivning, og salg af større offentlige- og kommercielle solcelleanlæg og entrepriser - her hvor Viasol agerer som totalentreprenør. 

Viasol A/S er lagerførende via et central lager i Nordhavnen, og Kvistgaard i Helsingør hvor leverancer fra Tyskland, Kina, England og Danmark samles og pakkes til montering af solcelleløsninger. 

Med samarbejdspartnere såsom tyske Sonnen og amerikanske SunPower har Viasol slået sig fast som en af de førende virksomheder i solcellebranchen. I 2021 opnåede Viasol en markedsandel på over 25% af installerede private hybrid solcelleanlæg.

Følg pressemeddelelser fra 1KOMMA5° Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 1KOMMA5° Danmark

1KOMMA5° åbner nyt forsknings- og udviklingscenter i Berlin.10.5.2024 08:30:35 CEST | Pressemeddelelse

Den dansk-tyske virksomhed, 1KOMMA5°, der er Europas førende cleantech-startup inden for CO2-neutrale energiløsninger, har åbnet et nyt forsknings- og udviklingscenter i Berlin. Med det nye udviklingscenter, skaber 1KOMMA5° 200 jobs i den tyske hovedstad. Dertil meddeler 1KOMMA5° blandt andet, at man har en målsætning om at hæve antallet af medarbejdere fra 2000 ansatte til 3000 i 2025.

Tidligere Tesla-direktør har opkøbt dansk solcellevirksomhed: Viasol A/S er nu blevet til 1KOMMA5° Danmark.18.4.2024 08:07:06 CEST | Pressemeddelelse

Den førende cleantech-virksomhed 1KOMMA5°, der bl.a. fokuserer på solceller og CO2-neutrale energiløsninger, har, som led i deres mission om at gøre verden til et grønnere sted, nu opkøbt danske Viasol A/S. Viasol har siden 2011 været leverandør af solcelleløsninger til danskerne, og fusioneringen markerer, at Viasol nu tager del i noget større. Målet er at udvikle en markedsførende, europæisk hard- og software platform, der gør det muligt at konvertere +500.000 husstande om året til selvstændige, CO2-neutrale energi-kraftværker gennem solenergi. Dette inkluderer bl.a. solceller, intelligent energistyring, varmepumper, ladestandere og mange flere muligheder. Det er den tidligere Tesla-direktør i Tyskland og Østrig, Philipp Schröder, der blandt andet har været instrumental i udbredelsen af Tesla i Europa, der står i spidsen for 1KOMMA5°.

1KOMMA5° rejser op mod 745 millioner kroner i kapital fra tyske storbanker15.2.2024 07:55:00 CET | Pressemeddelelse

1KOMMA5° sikrer kapital fra banker til fremtidig vækst og ekspansion Bankerne er BNP Paribas, Deutsche Bank og LBBW, og de tilfører i alt 52,5 millioner euro i første omgang. 1KOMMA5° har som mål at øge finansieringen til over 100 millioner euro som en del af en syndikeret finansieringsstruktur. I tillæg hertil vil flere midler blive investeret i teknologisk udvikling for at fremme udviklingen og udbredelsen af 1KOMMA5°’s softwareplatform “Heartbeat”.

1KOMMA5° fordobler omsætning og overskud23.1.2024 08:25:00 CET | Pressemeddelelse

1KOMMA5° har mere end fordoblet sin omsætning til omkring 460 millioner euro i 2023 sammenlignet med 206 millioner euro i 2022 Yderst rentabel: overskuddet (EBIT) er også mere end fordoblet til knap 50 millioner euro i 2023 sammenlignet med 19 millioner i 2022 Rentabilitet er opnået på trods af at have investeret et dobbeltcifret millionbeløb (euro) i egne produkter og software Til dato har 1KOMMA5° monteret mere end 170.000 solcelleanlæg, varmepumper, husbatterier og ladebokse for kunder

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye