E.ON Danmark

E.ON er klar til at fordoble fjernvarmeområde i Frederikssund med grøn varme

Del
Fjernvarme-leverandøren E.ON har lige nu et projektforslag til vurdering hos Frederikssund Kommune, så den sydlige del af byen, og det nye område Vinge, også kan få glæde af billigere og grønnere varme. E.ON har siden 2005 leveret fjernvarme til Frederikssunds borgere fra varmeværket på adressen Løgismose 1. Det har dog kun været den nordlige del af byen, der har haft gavn af fjernvarmen, fordi den sydlige del af Frederikssund by har været udlagt til gas. Men det er E.ON klar til at lave om på nu.
E.ONs varmeværk i Frederikssund forsyner i dag den nordlige del af byen med fjernvarme
E.ONs varmeværk i Frederikssund forsyner i dag den nordlige del af byen med fjernvarme

Meget mere miljøvenlig varme

”Det er E.ONs ambition at gøre fjernvarmen helt fossilfri, og vi er allerede godt i gang,” fortæller Bjørk Paamand Olsen, der er ansvarlig for E.ON Varme og fortsætter: ”Siden 2010 har vi reduceret CO2-udledningen på den eksisterende fjernvarme med mere end 50 %, og i 2020 kom over 75 % af E.ONs fjernvarme fra grønne varmekilder.”

Men det stopper ikke her. Udvidelsen af fjernvarmenettet vil erstatte olie- og gasfyr i store områder og dermed medvirke til at reducere CO2-udledningen med yderligere 88.000 tons årligt. I dag er over halvdelen af varmen fra E.ON lokalt produceret overskudsvarme fra Haldor Topsøe, som E.ON har haft et stærkt samarbejde med i knap 10 år. Med udvidelsen af fjernvarmenettet i Frederikssund kan endnu mere overskudsvarme fra Haldor Topsøe blive sendt ud til endnu flere kunder.

E.ON er desuden i dialog med flere andre virksomheder i Frederikssund om udnyttelse af lokal overskudsvarme, blandt andet Novafos – det tidligere Frederikssund Rensningsanlæg. E.ON sammen med Novafos har søgt kommunen om tilladelse til at bygge en 2,5 MW varmepumpe med spildevand som varmekilde. Varmepumpen vil kunne gøre næsten hele fjernvarmeproduktionen i Frederikssund uafhængig af naturgas.

Sænker også prisen

Men det er ikke kun klimaet, der vil få gavn af E.ONs udvidelse, det vil også kunne mærkes på varmeregningen ude i de enkelte husstande.

”Udvidelsen af fjernvarmenettet vil være med til at sænke fjernvarmeprisen i Frederikssund, fordi der vil være flere kunder til at bære de faste omkostninger i fællesskabet. Vi har leveret fjernvarme i Frederikssund siden 2005, og vi er nu klar til at investere et trecifret millionbeløb i at udbygge grøn energi i en lang række nye områder i Frederikssund, bl.a. Græse Bakkeby og den nye bydel Vinge,” fortæller Bjørk Paamand Olsen, der lige nu venter spændt på behandlingen af sagen i Frederikssund Kommune.

Moderne løsninger, der følger med byen

E.ON har specialiseret sig i at levere moderne, grønne fjernvarmeløsninger til mindre byer, hvor løsningen skræddersys til det enkelte lokalsamfund. På den måde bliver den grønne omstilling lettilgængelig for alle.

Dette ses blandt andet i den nye bydel Vinge, som bliver en moderne, grøn og bæredygtig bydel. Det er med dét udgangspunkt, E.ON har foreslået en 100 % fossilfri løsning, som er modulopbygget, så den kan vokse i takt med den nye bydel, og som kan udnytte, at de nye bygninger er bedre isoleret og derfor ikke skal bruge lige så høje temperaturer som ældre bygninger.

Projektansøgningen skal behandles hos Frederikssund Kommune, og hvis den godkendes, vil E.ON kunne levere den første varme til de nye kunder i 2023.

Fakta: Fjernvarme i Frederikssund

  • E.ON leverer i dag varme til den nordlige del af Frederikssund
  • E.ON har søgt kommunen om tilladelse til at udvide fjernvarmenettet til den sydlige del af Frederikssund by.
  • Frederikssunds Kommune har også modtaget en ansøgning fra et andet varmeselskab.
  • Kommunen afgør snart hvilket selskab, der fremover skal stå for fjernvarmen i den sydlige del af Frederikssund by og Vinge.
  • E.ON fortsætter med at levere varme til den nordlige del af byen – uanset hvilken varmeforsyning, kommunen beslutter i de øvrige områder, som i dag er gasforsynede.
  • Jo flere kunder E.ON har på fjernvarmenettet, jo lavere varmeregning får de enkelte husstande, fordi de faste omkostninger deles af flere.

For yderligere info om projektet: 

Kontakt: varme@eon.dk 

Nøgleord

Billeder

E.ONs varmeværk i Frederikssund forsyner i dag den nordlige del af byen med fjernvarme
E.ONs varmeværk i Frederikssund forsyner i dag den nordlige del af byen med fjernvarme
Download
Download

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Om E.ON

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 50 millioner kunder og 78.000 medarbejdere (2020).Vi driver fem større fjernvarmeværk på Sjælland, og står også bag driften af 16 mindre, lokale fjernvarmeværk. Fra 2010 til 2019 nedbragte vi vores CO2-udslip med 53 %. Vi har gennem de senere år stillet store dele af vores fjernvarmeproduktion om til mere bæredygtige varmekilder som overskudsvarme, varmepumper og varmekedler med bedre ydeevne. Den udvikling fortsætter vi fremover.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye