
Rift om dansk teknologi til logistik: MiR vækstede med 42% i 2021

MiR afsluttede år 2021 i overlegen stil, da robotvirksomheden fik en rekordmåned i december, hvor der blev solgt næsten 300 robotter, hvilket er flere end nogensinde før. Samlet set øgede MiR omsætningen med 42% i forhold til 2020, hvilket primært bestod af salg til eksportmarkederne, og det bringer volumenmæssigt den relativt unge virksomheds forretning op på et niveau blandt Danmarks største virksomheder.
På trods af generel mangel på komponenter præsterede vi markant vækst i 2021. Derudover går vi ind i 2022 med meget i ordrebogen og høje forventninger om fortsat vækst. Vores kunder anerkender virkelig værdien af vores brugervenlige, driftssikre autonome mobile robotter (AMR), og det er en klar positiv tendens, at kunderne køber et stadigt større antal robotter til samme lokation, siger Søren E. Nielsen, CEO i MiR.
Flere brancher opdager mobile robotter
Lige siden MiR lancerede sin første robot i 2015 har produkterne har stor appel især til bilindustrien og elektronikindustrien samt store multinationale kunder. Her fylder kunderne fortsat meget. Den af MiRs kunder, der købte allerflest mest logistik-teknologi i 2021, var Toyota. Men MiR mærker desuden et voksende marked for optimering og automatisering af intern transport inden for både logistiksektoren og i branchen for forbrugsvarer. Det skyldes ikke mindst producentens nye robotmodeller.
Vi lancerede i 2021 vores nye generation af endnu stærkere AMR’er MiR600 og MiR1350, og de har helt klart udvidet vores marked, fordi de blandt andet kan køre i flere miljøer og transportere tungere emner. Det samme kan siges om den nye MiR250 Hook som især er et produkt, som logistiksektoren har ventet på til effektiv transport af deres mange transportvogne, lyder det fra MiRs topchef.
Effektiv flådestyring er afgørende
Autonom transport er en stærk trend globalt. Det betyder også, at indkøbere af teknologi har fået øget fokus på et smidigt samspil mellem forskellige selvkørende teknologier.
Hvis vi kigger på projekterne i vores ordrebog, så relaterer de sig rigtig meget til hele vores løsning; herunder vores flådestyringssoftwaren MiRFleet, Vores kunder er optagede af, at de effektivt kan bruge mange mobile robotter samtidig. De stiller høje krav til brugervenlighed, navigation, skalerbarhed og sikkerhed. Vi oplever, at kunderne værdsætter den store erfaring, vi og vores partnere har med at integrere komplette driftssikre løsninger, der integrerede med kundernes egne it-systemer, siger Søren E. Nielsen.
Han vil i løbet af 2022 kunne se frem til at få cirka 50 flere kolleger i ind- og udland, og sideløbende vil MiR udvide med flere lokaler i Odense for at kunne rumme de mange nye medarbejdere. Virksomhedens hovedkontor vil på sigt blive samlet i den kommende Cobot Hub, som opføres i løbet af de kommende år i samarbejde med en af robotindustriens andre sværvægtere, Universal Robots.
For at se denne video fra www.youtube.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.Video med tre eksempler på, hvordan mobile robotter skaber værdi i en produktion.Videokanal
Nøgleord
Kontakter
Virksomhedskontaktpersoner:
Mobile Industrial Robots A/S:
Denise Innocenti Guldbrandsen, Global Marketing, din@mir-robots.com, +45 2030 7447
Birthe Koldby Veje, PA for hhv. President Søren E. Nielsen og CCO Thomas Knudsen: bkv@mir-robots.com, +45 20 20 44 03
Pressekontaktperson:
Malene Grouleff, CEO, Grouleff Communications, malene@grouleff.it, +45 28915809
Billeder





Links
Information om Mobile Industrial Robots

Emil Neckelmanns Vej 15F
5220 Odense SØ
+45 20 377 577http://www.mobile-industrial-robots.com
Om Mobile Industrial Robots MiR udvikler og markedsfører branchens mest avancerede sortiment af kollaborative og sikre mobile autonome robotter (AMR'er), der hurtigt, nemt og omkostningseffektivt kan styre intern logistik, så medarbejdere frigøres og kan udføre aktiviteter med en højere værdi. Hundredvis af mellemstore og store multinationale virksomheder og logistikcentre, foruden flere hospitaler verden over, har installeret MiR’s innovative robotter. Som globalt markedsførende har MiR et globalt distributionsnetværk i over 60 lande og har regionskontorer i New York, San Diego, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo, Seoul og Shanghai. MiR er vokset hurtigt siden starten i 2013, og omsætningen vokser betydeligt hvert år. MiR er grundlagt af erfarne fagfolk fra den danske robotindustri og har hovedkvarter i Odense. I 2018 blev MiR opkøbt af Teradyne, der er førende inden for levering af automatiseret testudstyr. Der er flere oplysninger på www.mobile-industrial-robots.com
Følg pressemeddelelser fra Mobile Industrial Robots
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Mobile Industrial Robots
Mobile roboter er en viktig ingrediens i møbelfabrikkens vekstoppskrift19.12.2022 06:33:00 CET | Pressemeddelelse
En skandinavisk møbelprodusent kunne ikke lenger bare fortsette som de hadde gjort. Konkurransen på det internasjonale markedet ble bare hardere og hardere. Med store investeringer i digitalisering og automatisering mangedobler Haugstad Møbler nå omsetningen.
Mobile robotter er en vigtig ingrediens i møbelfabrikkens vækstopskrift19.12.2022 06:32:00 CET | Pressemeddelelse
En skandinavisk møbelproducent kunne ikke længere bare gøre, som de plejede. Konkurrencen på det internationale marked blev hårdere og hårdere. Med store investeringer i digitalisering og automatisering mangedobler Haugstad Møbel nu sin omsætning.
Seks danske MiR-robotter har nu gennemført 500.000 missioner i Texas14.12.2022 07:07:00 CET | Pressemeddelelse
Før brugte seks medarbejdere 60 % af deres arbejdsdag på at transportere vogne rundt manuelt, og de tilbagelagde op mod 20 km hver. Nu aflaster dansk robotteknologi fra MiR de ansatte, som har fået et sundere job med større variation. Deres arbejdsgiver er den multinationale producent af bildele DENSO, der nu bruger MiR-robotter på i alt otte af sine fabrikker i Europa og USA.
Turen går til robotland: En rejseguide for lager- og logistikansvarlige25.10.2022 05:03:00 CEST | Pressemeddelelse
At bevæge sig rundt og flytte ting fra sted til sted. At lede efter ting og papirer. Det er dyrt og besværligt. For tid er penge. I Danmark er tid endda rigtig mange penge på grund af vores relativt høje lønniveau. Derfor er det de mest digitaliserede og automatiserede, der placerer sig i overhalingsbanen. Der hvor man kan give konkurrenterne baghjul.
Danske MiR og amerikanske AutoGuide fusionerer for at udvikle verdens stærkeste AMR-flåde5.10.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det globale marked for intern logistik kalder på komplette løsninger, der kan automatisere transport af både små og store emner gennem hele værdikæden. Derfor bliver Mobile Industrial Robots og AutoGuide Mobile Robots nu samlet til én unik leverandør af autonome mobile robotter (AMR) som skal kunne styres af samme software. Selskaberne, der i dag begge er en del af koncernen Teradyne, får navnet Mobile Industrial Robots (MiR), og hovedkontoret placeres i Odense.