Erhvervsministeriet

Regeringen ophæver de sidste corona-restriktioner for dansk erhvervsliv

Del
Regeringen har valgt at følge Epidemikommissionens indstilling om, at corona ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at alle nuværende restriktioner ophører den 1. februar, og samfundsaktiviteten kan vende tilbage uden restriktioner. Der vil dog stadig være hjælp at hente for virksomheder, der oplever nedgang i omsætningen.

Dele af dansk erhvervsliv har igen haft en vinter, som har budt på nedlukninger og restriktioner på grund af en ny variant af corona. Men nu ophæves de sidste restriktioner for virksomheder landet over.

Det er blevet besluttet, at kategorisering af covid-19 som samfundskritisk sygdom ikke videreføres efter den 31. januar 2022. Det betyder, at hele dansk erhvervsliv nu igen kan åbne dørene op for kunder og gæster fra den 1. februar. 

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Det er en stor dag for danskerne og ikke mindst for dansk erhvervsliv. Igen har fællesskabet vist sit værd, og vi kan smide restriktionerne over bord og holde gang i det opsving, som dansk økonomi står midt i. Jeg ved, at mange danske erhvervsdrivende har set frem til denne dag, hvor de igen kan åbne dørene for kunder og gæster. Men det er også vigtigt, at vi nu får alle godt med ud på den anden side. Derfor er der selvfølgelig hjælp at hente for de virksomheder, som lige skal have smurt motoren efter nedlukningerne.”  

Dette gælder fra den 1. februar:

  • Serveringssteder mv. kan holde åbent uden restriktioner ift. lukketider, arealkrav og salgstider for alkohol
  • Nattelivet kan åbne igen
  • Mulighed for salg af alkohol i detailhandlen efter kl. 22.00
  • Spillehaller, kasinoer, lege- og badelande kan åbne igen
  • Forsamlingshuse og selskabslokaler kan åbne for private fester
  • Der kan afholdes messer, foredrag og konferencer uden deltagerloft
  • Ingen krav om mundbind og coronapas for kunder og medarbejdere i butikker, restauranter og det øvrige erhvervsliv.

Fortsat hjælp til udsatte virksomheder og selvstændige

Selvom alle restriktioner nu bliver ophævet, er der stadig mulighed for at søge kompensationsordningerne for faste omkostninger og selvstændige mv. frem til og med den 28. februar. Det vil sige, at hvis en virksomhed på trods af genåbningen fortsat oplever en nedgang i omsætningen på mere end 30 pct., så er det muligt at søge om kompensation. Samtidig vil regeringen under arrangørordningen give mulighed for en omstillingsperiode på 14 dage, under forudsætning af at dette kan statsstøttegodkendes.

Den generelle lønkompensationsordning er desuden gældende frem til den 15. februar 2022.

Med ophævelsen af restriktionerne vil der ikke længere være mulighed for at lukke sin virksomhed frivilligt ned for at opnå kompensation, da der nu ikke længere er begrænsninger, som afholder virksomheder fra at drive forretning.

Yderligere informationer og retningslinjer findes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Kontakter

For mere information kontakt:
Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Nyt organ skal sikre hurtigere adgang til fremtidens behandling for danske patienter6.4.2024 10:34:17 CEST | Pressemeddelelse

Virksomheden TÜV SÜD Denmark MHS skal være såkaldt bemyndiget organ for certificering af medicinsk udstyr i Danmark. Det har Lægemiddelstyrelsen og EU-Kommissionen netop besluttet efter et udbud fra Erhvervsministeriet. Organet kan nu begynde arbejdet, så innovativt medicinsk udstyr hurtigst muligt kan komme på markedet til gavn for patienter, sundhedsvæsenet og life science-industrien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye