Erhvervsministeriet

Regeringen og SF: Virksomheder skal have ret til erhvervskonto i banken

Del
Gode og sunde virksomheder skal have ret til at få oprettet en erhvervskonto, mener erhvervsminister Simon Kollerup og erhvervsordfører for SF, Lisbeth Bech-Nielsen.

En bankkonto er helt nødvendig for at drive virksomhed i dagens Danmark, hvor der bl.a. er krav om at have en Nemkonto.

Men danske iværksættere og mindre virksomheder har i flere tilfælde oplevet at få nej i banken, når de spørger om en erhvervskonto til at få gang i drømmevirksomheden.

For at styrke virksomhederne foreslår regeringen nu sammen med SF at ændre reglerne, så virksomheder får ret til at få en erhvervskonto. Det betyder, at bankerne fremover har pligt til at oprette en konto til gode og sunde virksomheder, der ønsker det.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:
”Det skal ikke være bøvl i banken, der forhindrer gode virksomheder i at få succes. Når vores små, nystartede virksomheder skal kæmpe med at få en konto til at få gang i deres forretning, går det ud over vores fællesskab. Derfor stiller jeg sammen med SF nu det her forslag, så vi én gang for alle kan få sikret, at vores iværksættere og mindre virksomheder får de bedste forudsætninger for at komme godt fra start.”

Erhvervsordfører for SF Lisbeth Bech-Nielsen siger:
“Det skal være en ret for en selvstændig eller en mindre virksomhedsejer at få en erhvervskonto i en bank - den ret de ikke har i dag. Det er afgørende for muligheden for at starte virksomhed - noget som vi jo ønsker at flere gør. Det er bankerne, der sidder på infrastrukturen, og derfor har vi i SF foreslået, at de skal levere en erhvervskonto, medmindre der er åbenlyse ting, der taler imod. Og de må heller ikke bruge prisen som barriere. I SF er vi glade for at erhvervsministeren ser det på samme måde, og jeg er glad for, vi i dag derfor kan præsentere et fælles forslag. Jeg håber, at Folketingets partier vil bakke op om det, som de også tidligere har givet udtryk for.”

Forslaget går konkret ud på, at virksomheder får ret til en såkaldt basal erhvervsbetalingskonto. Kontoformen minder om den basale betalingskonto, som forbrugere også har ret til.

Med en basal erhvervsbetalingskonto vil erhvervsdrivende bl.a. kunne bruge kontoen som Nemkonto, lave overførsler samt få adgang til netbank og betalingskort.

Det skal dog stadig være muligt for pengeinstitutterne at afvise at oprette en basal erhvervsbetalingskonto, hvis der bl.a. er mistanke om, at den erhvervsdrivende foretager hvidvask eller terrorfinansiering.

Problemstillingen med virksomheders adgang til erhvervskonti er ikke ny. I 2017 udarbejdede Finans Danmark en henstilling til deres medlemmer om adgangen til erhvervskonto. På erhvervsministeren Simon Kollerups opfordring blev denne henstilling indskærpet i sommeren 2020.

Forslaget om en ret til en basal erhvervsbetalingskonto forventes fremsat i Folketinget i efteråret 2022.

Kontakter

For yderligere oplysninger, kontakt Erhvervsministeriets pressetelefon på tlf. 91337007.

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye