COVID-19: Den digitale smitteopsporing er nu i luften – undgå telefonkø som smittet
Smitteopsporingen har i dag fået en digital selvbetjeningsløsning, der gør det muligt for smittede danskere at oplyse om deres smittesituation direkte på sundhed.dk eller meget snart via appen MinSundhed, når de får et positivt testsvar. Mange smittede kan på den måde fremover helt undgå at skulle i telefonisk kontakt med smitteopsporingen.
”Den nye digitale selvbetjeningsløsning gør smitteopsporingen nemmere for den enkelte smittede, der hurtigt kan give os de mest relevante informationer. Vi håber, at mange smittede vælger at gøre brug af den”, siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.
Smitteopsporingen står fortsat til rådighed for smittede, der foretrækker dialogen over telefonen. Smittede, der ikke benytter sig af den digitale løsning, vil også fortsat blive ringet op af smitteopsporingen ved positivt testsvar.
Den digitale løsning sikrer samtidig, at smitteopsporingen fortsat får de oplysninger, der er behov for til epidemiovervågning.
Smitteopsporingen ringer fortsat ved behov for flere oplysninger
Hvis man som smittet har brug for rådgivning, kan man også gøre opmærksom på det i den digitale løsning. Smitteopsporingen vil herefter kontakte den smittede med henblik på konkret rådgivning. Smitteopsporingen vil også stadig ringe ud, hvis der er brug for supplerede oplysninger.
Det er muligt at tilgå den digitale smitteopsporing så snart, at det positive testsvar er synligt på sundhed.dk eller i appen MinSundhed, så snart den nye version ligger i app-store. Det gælder både, hvis der er tale om et positivt testsvar fra en PCR- og antigentest (hurtigtest).
Den digitale smitteopsporing gælder foreløbig ikke for smittede børn
Den digitale smitteopsporing gælder i første omgang kun borgere med NemID/MitID, der kan svare på egne vegne. Børn under 15 år og personer under værgemål kan desværre ikke benytte løsningen aktuelt. I disse tilfælde vil smitteopsporingen ringe ud til de smittedes forældre eller værger. Smitteopsporingen ringer altid fra telefonnummeret 32 32 05 11.
Nøgleord
Kontakter
Presse
Tlf:72228688presse@stps.dkBilleder




Information om Styrelsen for Patientsikkerhed
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Samarbejde mellem læger og plejepersonale kan nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin til patienter med demens5.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Erfaringer fra tilsyn med brug af antipsykotisk medicin til patienter med demens på plejehjem viser, at et tæt samarbejde mellem læger og plejepersonale kan være med til at bringe forbruget ned.
Erfaringsopsamling om tilsyn med behandling med insulin3.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
I 2023 og 2024 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed i alt 245 sundhedsfaglige tilsyn med behandlingssteder i plejesektoren og på bosteder, hvor personalet håndterer insulin for borgere med diabetes. Resultater og observationer fra tilsynene er nu samlet i en erfaringsopsamling.
Bliv klædt på til fravalg af genoplivningsforsøg for borgere over 60 år15.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra i dag kan alle habile borgere over 60 år fravælge genoplivningsforsøg ved hjertestop på sundhed.dk. Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor lanceret en kampagne med information til sundhedspersoner om det nye fravalg.
Tilsyn stiller skarpt på psykiatrisk behandling af børn og unge27.11.2024 07:52:57 CET | Pressemeddelelse
I 2025 vil Styrelsen for Patientsikkerhed føre organisatorisk tilsyn med offentlige og private sygehusafdelinger og speciallægepraksis, der udfører ambulant psykiatrisk behandling af børn og unge.
Ny kampagne til sundhedspersoner: Om fravalg af genoplivningsforsøg14.11.2024 07:56:15 CET | Pressemeddelelse
Styrelsen for Patientsikkerhed lancerer i dag en kampagne målrettet sundhedspersoner. Kampagnen skal forberede sundhedspersoner på at håndtere de nye regler for fravalg af genoplivningsforsøg, der træder i kraft d. 15. januar 2025. Kampagnen indledes med en række gratis og offentligt tilgængelige webinarer, der er målrettet det præhospitale personale, praktiserende læger, personalet i plejesektoren og personalet på hospitaler.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum