TDC NET

TDC NET lancerer ambitiøs klimaplan: Vil være 100% CO2-neutral i 2030

Del
Dataforbruget stiger år for år, og det fører til et højere energiforbrug hos den danske tele og IT-sektor. Derfor lancerer TDC NET nu en ambitiøs klimaplan, der skal bidrage til, at kurven knækkes. Selskabets eget klimaaftryk skal reduceres til nul, der skal investeres endnu mere i vedvarende energi og skubbes på den grønne omstilling via nye teknologier.
Investeringer i nye vedvarende energikilder indgår i TDC NET's klimaplan
Investeringer i nye vedvarende energikilder indgår i TDC NET's klimaplan

Gennem de seneste år er der investeret massivt i den digitale infrastruktur og ifølge en ny rapport er Danmark det mest digitalt modne land i Europa. Det ses blandt andet i dataforbruget, der hvert år stiger med cirka 40 procent.

I takt med, at teleselskaberne skal transportere flere megabytes igennem de danske mobil- og bredbåndsnet, stiger energiforbruget. En udvikling, der dog kan vendes, hvis branchen samlet tager ansvar for at operere så energieffektivt som muligt. TDC NET har derfor udarbejdet en ambitiøs klimaplan, der blandt andet skal reducere virksomhedens eget klimaaftryk til nul. Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC NET siger:

”Når vi forbinder flere boliger og virksomheder med højhastighedsbredbånd og mobilnet, så stiger brugen af f.eks. streaming og internetopkoblede produkter og maskiner - hvilket igen fører til et højere energiforbrug. Det har vi et ansvar for at adressere ved at blive så energieffektive som muligt. Vi er allerede godt i gang på tværs af branchen, og i TDC NET vil vi gerne tage et ansvar for at skubbe endnu mere på udviklingen. Derfor går vi nu ud med en klimaplan, hvor vi forpligter os til at være CO2-neutrale i 2030”.

TDC NET’s klimamål er er validerede af Science Based Tagets initiativet. Helt konkret vil TDC NET nedbringe CO2-udledningen fra egen forretning med 50% allerede i 2023 og 100% i 2028 (scope 1 og 2), mens udledningen fra leverandører og kunders nedbringes med 100% i 2030 (scope 3).

Solcelleparker og nye teknologier skal bane vejen frem

Som led i at indfri målsætningerne investerer TDC NET blandt andet i vedvarende, grøn energi. På et stort område svarende til 53 fodboldbaner i Svendborg er over 71.000 solcellemoduller ved at blive opsat. Det skal blive til den første af i alt fire solcelleparker, der tilsammen skal dække 60 procent af TDC NET’s energiforbrug. Det er ifølge Andreas Pfisterer en central del af TDC NET’s klimaplan:

”I stedet for at købe certifikater har vi valgt at investere i opførelsen af nye vedvarende energikilder. Det gør vi for at fremme den grønne omstilling i Danmark og sikre, at den samlede mængde af grøn, vedvarende energi øges”.

TDC NET vil desuden finde en væsentlig del af CO2-besparelserne ved at udskifte ældre, energikrævende teknologier med fremtidssikrede, energieffektive løsninger. Blandt andet skal selskabets 3G-net udfases, mens det nationale 5G-net skal udbygges yderligere.

Ifølge estimater fra blandt andet netværksvirksomheden Ericsson, er 5G betydeligt mere energieffektivt end både 3G og 4G. Samtidig kan teknologien på sigt bidrage til den grønne omstilling også i andre brancher, eksempelvis via intelligent trafikstyring og ’smart city løsninger’, en udvikling der dog kræver både tid og fokus:

”Digitale løsninger baseret på blandt andet mobilteknologi forventes at kunne reducere CO2 udledninger på tværs af brancher med 15 procent. Men udviklingen sker ikke fra den ene dag til den anden, og heller ikke uden samarbejde på tværs af industrier. Med vores klimaplan håber vi derfor at kunne motivere endnu flere virksomheder til at se mulighederne i digitaliseringerne, så vi sammen kan bidrage til at løse klimaudfordringen”, afslutter Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC NET.

Fakta: TDC NET’s klimaplan:

  • CO2e udledningen fra TDC NET’s egen forretning skal være nedbragt med 50% allerede i 2023 og 100% i 2028 (scope 1 & 2), mens CO2e udledninger fra leverandører og kunder skal nedbringes med 100% i 2030 (scope 3).
  • Scope 1 og 2 målsætningen indfries blandt andet ved at investere i energieffektive teknologier som 5G og udfase ældre, mere energikrævende teknologier som 3G. TDC NET har desuden indgået en elkøbsaftale på fire solcelleparker og planlægger samtidig en grøn omstilling af selskabets bilflåde.
  • Scope 3 reduktionerne skal især findes i dialog med TDC NET’s leverandører. I dag udgør TDC NET’s 100 største leverandører omkring 85 procent af TDC NET’s scope 3 udledning.
  • TDC NET’s klimamål er valideret af Science Based Targets Initiative og lever dermed op til de klimavidenskabelige standarder, Paris Aftalen og målet om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader.
  • TDC NET blev i 2021 på baggrund af selskabets klimamål og arbejde tildelt den højeste bæredygtighedsrating fra EcoVadis, hvilket betyder at TDC NET er blandt de 1 % mest bæredygtige virksomheder.
  • Du kan læse mere om TDC NET’s klimaplan på: https://tdcnet.dk/om-os/ansvarlighed/

Kontakter

Billeder

Investeringer i nye vedvarende energikilder indgår i TDC NET's klimaplan
Investeringer i nye vedvarende energikilder indgår i TDC NET's klimaplan
Download
Energieffektive teknologier som 5G skal bidrage til at reducere TDC NET's udledning
Energieffektive teknologier som 5G skal bidrage til at reducere TDC NET's udledning
Download

Information om TDC NET

TDC NET
TDC NET
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcnet.dk/

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. Gennem mere end et århundrede har TDC NET været med til at binde Danmark tættere sammen. Siden den visionære C.F. Tietgen i 1882 etablerede Kjøbenhavns Telefon-Selskab - og foretog sine første opkald. Til i dag, hvor vi døgnet rundt sikrer, at hele landet er forbundet. Med sikre og lynhurtige netværk binder vi virksomheder, hospitaler, skoler - du og jeg - endnu bedre sammen. Med hinanden. Og med resten af verden.

Følg pressemeddelelser fra TDC NET

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC NET

TDC NET ansætter ny CFO fra Vestas12.12.2022 14:59:28 CET | Pressemeddelelse

Med virkning fra 1. januar 2023 tiltræder Henrik Brandt som ny CFO i TDC NET. Han kommer senest fra en stilling som Senior Vice President og regional CFO i Vestas. Henrik Brandt medbringer mere end 15 års erfaring fra finansfunktioner og arbejde med transformation. Gennem karrieren har han, fra et finansielt perspektiv, haft et skarpt fokus på processer og optimering af organisationer på tværs af værdikæder. Han har en Master i Management Accounting and Information Technology. ”Jeg ser frem til at byde Henrik velkommen ombord til den næste vigtige fase af vores strategi,” siger CEO i TDC NET, Michel Jumeau. Henrik Brandt afløser Ulrik Laudrup Bølling, som de seneste godt tre år som CFO, og før det tre år som CFO i TDC Operations, har drevet finansfunktionen gennem den vigtige overgangsfase, hvor TDC NET er blevet etableret som et selvstændigt selskab. ”Jeg vil gerne takke Ulrik for hans store og loyale indsats for at bringe TDC NET sikkert gennem en svær overgangsfase. Ulrik bliver hos

Michel Jumeau udnævnt til ny administrerende direktør for TDC NET8.9.2022 13:30:09 CEST | Pressemeddelelse

Den 1. november tager Michel Jumeau over efter Andreas Pfisterer som administrerende direktør for TDC NET. Michel kommer fra en stilling som viceadministrerende direktør og chef for Consumer Division i det franske teleselskab Orange. Michel har tilbragt mere end to årtier i telebranchen og har haft flere operationelle og ledende stillinger i både Frankrig, Storbritannien og Sverige. "Jeg glæder mig til at vende tilbage til Skandinavien og starte i denne spændende rolle," siger Michel og fortsætter: "TDC NET er det første 'fuldt udbyggede' netværksselskab i Europa med et omfattende udvalg af fastnetprodukter og mobile teknologier – fra kobber, coax og fiber til 5G, og som yderligere omfatter hele spektret af netværkstjenester. Det er virkelig unikt, og samtidig rummer TDC NET fortsat et stort potentiale." Bestyrelsesformand for TDC NET Henrik Clausen glæder sig til at byde Michel velkommen i november. "Michel er en meget erfaren telco-direktør med et globalt mindset, som i øjeblikket ha

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye