DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

FDF’er er ny forkvinde for Dansk Ungdoms Fællesråd

Del
Christine Ravn Lund fra FDF er lørdag blevet valgt som ny forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, der samler mere end 600.000 danske børn og unge i 80 organisationer. Frederik Enevoldsen fra Fagbevægelsens Ungdom er ny næstformand.

Lørdag var cirka 300 delegerede fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråds 80 medlemsorganisationer samlet i Vejen Idrætscenter til det årlige delegeretmøde for at sætte den politiske retning for paraplyorganisationens arbejde med demokrati, unge og foreningsliv.

Forsamlingen valgte 26-årige Christine Ravn Lund fra Frivilligt Drenge- og Pige-forbund (FDF) som ny forkvinde for paraplyorganisationen. Christine Ravn Lund har siddet som DUFs næstforkvinde de seneste to år, og afløser nu tidligere formand, Chris Borup Preuss fra Venstre Ungdom, der ikke genopstillede. Det er første gang i 43 år, at en repræsentant fra FDF står i spidsen for DUF.

Ny forkvinde vil styrke hverdagsdemokratiet for børn og unge

Christine Ravn Lund kommer med en lang årrække af foreningsengagement i bagagen, da hun har været frivilligt engageret i både FDF, Røde Kors, KFUM og KFUK og lokalforeningen YMCA Amager.

”Da jeg var syv år gammel, startede jeg til FDF, og siden har jeg engageret mig i det frivillige foreningsliv. Det har dannet mig som menneske og samfundsborger. I foreningslivet får vi hverdagsdemokratiet helt ind på kroppen og lærer at deltage og tage ansvar for det fælles. Det har i alt sin mangfoldighed gjort en enorm forskel for mig. Derfor er jeg glad for at kunne arbejde for at styrke foreningsfællesskaberne. For alle børn og unge har ret til at være en del af et fællesskab ” siger den nyvalgte forkvinde Christine Ravn Lund.

Foreningsfællesskaberne og ungdommen skal have en stærk stemme

De delegerede valgte 25-årige Frederik Enevoldsen fra Fagbevægelsens Ungdom som næstformand for DUF. Frederik Enevoldsen er folketingskandidat for Socialdemokratiet og kunne i sommers føje vinder af DM i Debat til CV’et.

”Det gode børne- og ungdomsliv handler om at føle sig set og hørt, om at være en del af noget større end sig selv. Det kan være i skolen, til spejder, blandt vennerne eller i familien, når man er noget, eller snarer nogen, sammen med andre. Det handler ikke bare om at bruge sin stemme, det handler om, at den bliver lyttet til. Desværre føler alt for mange unge sig ensomme, desværre står alt for mange unge uden for fællesskabet. Derfor skal vi kæmpe for at styrke foreningsfællesskaberne og sikre ungdommen en stærk stemme” udtaler den nyvalgte næstformand Frederik Enevoldsen.

Ny styrelse

Udover nyt formandskab blev der også valgt tre øvrige medlemmer til DUFs forretningsudvalg og 14 medlemmer til styrelsen. Dermed skal følgende valgte sætte den politiske retning for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd de kommende to år:

Christine Ravn Lund, FDF, forkvinde for DUF
Frederik Enevoldsen, Fagbevægelsens Ungdom, næstformand for DUF
Lucas Skræddergaard, Ung Mosaik, medlem af DUFs forretningsudvalg
Johan Hedegaard Jørgensen, Danske Studerendes Fællesråd, medlem af DUFs forretningsudvalg
Kristian Lausten, Venstres Ungdom, medlem af DUFs forretningsudvalg


Caroline Erup Friis, De grønne pigespejdere
Emilie Vindfeldt-Bottke, Det Danske Spejderkorps
Frederik Vad Nielsen, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
Frederikke Nørring Levison, KFUM-Spejderne i Danmark
Katrine Seier, Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
Kristine Svinning Valeur, The International Medical Cooperation Committee
Martin Flindt Nielsen, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever
Mathias Green, Danske Skoleelever
Michala Lykke Nielsen, Ventilen
Oskar Kloppenborg Vellev, Ungdomsringen
Pernille Bruun Madsen, Red Barnet Ungdom
Rebekka Kongsgaard Andersen, Apostolsk Kirkes Børn og Unge
Sofie Marlene Johanna Kuhn, Radikal Ungdom
Nikolaj Oksen, Bifrost

 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Birgitte L. SøePolitisk konsulent for interessevaretagelse og presse

Tlf:60201418bs@duf.dk

DUFs pressetelefon

Henvendelser pr. SMS læses ikke. Send en mail til presse@duf.dk

Tlf:22109005presse@duf.dk

Billeder

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF er en paraplyorganisation for ca. 80 demokratiske, samfundsengagerende og landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, rollespillere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne. 

 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye