Fonden for Entreprenørskab

Unge iværksættertalenter vinder legater for bæredygtige ideer ved stor iværksætterfestival

Del
Med ideer til at løse nogle af de store udfordringer verden står overfor, har tre unge iværksætterteams fra hovedstadsområdet netop vundet et Mikrolegat, som gives til unge startups, hvis ide bidrager til at nå verdensmålene, ved Danish Entrepreneurship Festival 2021.
Tempty foods
Tempty foods

Tusindvis af elever og studerende har i uge 47 dystet på gode iværksætterideer og -opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival. Fredag den 26. november blev hele 11 vindere fundet ved et stort og festligt awardshow, og her løb tre startups, Tempty Food, Safetrade og HØST med et Mikrolegat hver. 

Alternativ til kød 

Tempty Foods vandt for deres projekt, hvor de laver sunde, velsmagende og bæredygtige alternativer til tofu og kød fra mycelium, som er en proteinrig ingrediens produceret gennem svampegæring. Temty Foods er allerede langt i deres udvikling og klar til produktion og markedsføring. 

”Vi færdiggør vores uddannelse her i starten af 2022, og så vil vi gå i gang med produktion allerede i januar. Vi har allerede en del ordre fra en crowdfundingkampagne, men vi forventer at kunne gå i gang med salg i første kvartal af 2022”, siger Ana Pejic, Cecilie Engvang Lund og Martina Lokajova fra Tempty Foods.  

Sikker handel med brugt gamingudstyr 

Safeetrade.ApS tilbyder en markedsplads for brugt gaming udstyr med dertilhørende formidlingsservice, der letter online genbrugshandel med mellem private. 

”Vi er helt overvældende og meget glade over at modtage et stort beløb. Vi har slet ikke tid til at fejre, fordi vi skal direkte ud og reklamere herefter. Men vi har lært virkelig meget af at arbejde med projektet. Man skal være klar til at ændre sig og sin vision – måske er målet det samme i sidste ende, men vejen til målet ændres mange gange. Man skal være fleksibel, når man er entreprenør. Man skal ikke være bange for at begå fejl, og jo hurtigere man lærer af dem, jo billigere og hurtigere kommer man videre”, siger Daniel Sepehri og Mathilde Kirstine Gram fra Safeetrade. 

Længere levetid på frugt og grønt og mindre madspild 

HØST vil mindske madspild ved at forlænge levetiden på frugt og grønt. De vil implementere en UVC-løsning i plantagerne, som desinficerer for svampe og andre mikroorganismer på overfladen med 99% 

“Vi er glade og godt på vej til at arbejde videre med produktet. Vi skal i gang med at teste og lave prototypeudvikling nu. Men vi har lært ved at arbejde med ideen længe, at når det ser sort ud, så skal man tælle til ti og sove på det, og så er problemet nogle gange løst ved at gøre noget andet. Så som iværksætter skal man se udfordringer som muligheder for at gøre produktet bedre”, siger Julie Degnbol Hansen og Cecilie Degnbøl Hansen fra HØST. 

De tre startups har vundet et Mikroleget på op til 50.000 kr. fra Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet. 

Del af festival fyldt med entreprenørskab og iværksætteri 

I hele uge 47 har Fonden for Entreprenørskab holdt Danish Entrepreneurship Festival 2021, hvor tusindvis af elever og studerende har dystet online i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype. Den allerstørste konkurrence er Idékonkurrencen, hvor flere end 1300 elever og studerende deltog. Derudover har de bedste hold fra hele landet dystet i opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse, ligesom der blev kåret en vinder af Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne. Erhvervsskoleeleverne dystede i Kickstart Programme, mens studerende, der reelt er i gang med at starte virksomheder, dystede om at få et Mikrolegat. 

Ud over konkurrencerne har festivalen også budt på et undervisningsforløb, hvor lærere og elever har kunnet afprøve entreprenørskabsundervisning, hundredvis af erfarne erhvervsfolk har givet sparring på unge iværksætteres ideer og et stærkt felt af iværksættere, investorer og andre dygtige mennesker har holdt oplæg og delt ud af deres erfaring og viden. Camilla Ottesen og Brian Lykke har været ugens værter, og alle interesserede har kunne følge med live.  

Danish Entrepreneurship Festival 2021 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra William Demant Fonden, Dansk Industri, Facebook, Nordea, Odense Kommune, Otto Bruuns Fond, Taurus ejendomsadministration og Colliers international.  

Kontakter

Tempty Foods: Ana Pejic, 71385455, Cecilie Engvang Lund og Martina Lokajova


Safeetrade: Daniel Sepehri og Mathilde Kirstine Gram, 42346996


HØST: Julie Degnbol Hansen, 51201495, Cecilie Degnbøl Hansen


Sigurd Schou Madsen, presse- og kommunikationschef, sigurd@ffefonden.dk, 91 37 31 10

Billeder

Tempty foods
Tempty foods
Download
Safeetrade
Safeetrade
Download
HØST
HØST
Download

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum