DI - Dansk Industri

DI: Black Friday ventes at slå alle rekorder

Del
Årets store tilbudsdag, Black Friday, ventes at slå alle rekorder. Danskerne forventer at bruge 2.578 kr. i løbet af dagen – en stigning på godt 35 % sammenlignet med forventningerne sidste år, viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri (DI)

Selvom mange virksomheder allerede har været i gang med Black November/Week, så er fredag den 26. november 2021 den officielle dato, hvor Black Friday igen rammer de danske forbrugere, hvor det igen i år forventes at blive en toneangivende handelsdag for den danske detailhandel.

Ifølge DI Handels forbrugerundersøgelse forventer danskerne gennemsnitligt at bruge 2.578 kr. under Black Friday 2021. Beløbet svarer til en stigning på godt 35 % i forhold til forventningerne til sidste år (2020), hvor danskernes gennemsnitligt forventede at bruge 1.912 kr. I år er det især mænd, forbrugere mellem 30-39 år og forbrugere fra Region Sjælland, der forventer at bruge flest penge under Black Friday.

Problemer med vareleverancer rammer også Black Friday

Danske virksomheder har i hele 2021 kæmpet med vareforsyningen, og denne globale udfordring rammer også årets Black Friday. En stikprøve blandt DI Handels medlemmer viser nemlig at 38 % af virksomheder, der holder Black Friday i år, siger, at tilbud/udvalg bliver dårligere, mens 48 % af virksomhederne siger, at tilbuddene bliver ringere i år.

Dette har de danske forbrugere heldigvis forståelse for. De danske forbrugere har nemlig været opmærksomme på udfordringen. 55 % af de adspurgte forbrugere forventer, at vareforsyningsproblematikken vil give dårligere tilbud/udvalg, mens 60 % af forbrugerne endvidere mener, at det vil resultere i dårligere tilbud (højere priser). Hele 66 % af forbrugerne tror på, at denne ugunstige situation vil påvirke udvalget af varer og priser til jul.     

Køb af julegaver fylder mere i Black Friday 2021

Netop fordi danskerne forventer, at forsyningsproblematikken går ind i julehandlen, viser årets Black Friday undersøgelse også, at en større andel af Black Friday-budgettet i år går til julegaver. Således forventer danskerne, at 52 % af årets Black Friday bruges på gaver til andre. Dette svarer til en stigning på 7 procentpoint i forhold til 2020. 

Danskernes favoritter over indkøb på Black Friday 2021 er ifølge undersøgelsen fortsat tøj og sko, elektronik og el-udstyr samt personlig pleje.

Det er virkelig positivt, at forbrugerne har store forventninger til Black Friday, og at begivenheden er blevet startskuddet på julehandlen. Samtidig er det flot, at handelsvirksomhederne kan være klar på trods af, at de har været ramt af den perfekte storm, hvor de bl.a. har haft store logistiske udfordringer med at få varerne frem.

- Jacob Kjeldsen, Branchedirektør DI Handel

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ben Ron på benr@di.dk eller tlf. 2830 5452

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI Energis årsdag 2024: Nye grønne forbindelser for Danmarks energi i fremtiden19.4.2024 10:00:27 CEST | Presseinvitation

Vi kan ikke skabe en grøn omstilling i Danmark, hvis vi ikke kan transportere den grønne energi billigt, sikkert og effektivt. I takt med etableringen af mere vedvarende energi, er der også brug for en mere udbygget, robust og moderne energiinfrastruktur, som vil blive belyst og diskuteret i et dansk og internationalt perspektiv ved DI Energis årsdag den 25. april. Pressen er inviteret til at dække det hele.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye