Dyrenes Beskyttelse

Iværksætterparret bag Hanegal og Organic Plant Protein kåret som Årets Dyreven

Del
Hvert år uddeler Dyrenes Beskyttelse prisen Årets Dyreven til en person eller virksomhed, som har ydet en ekstraordinær indsats i den gode dyrevelfærds navn. I år blev det iværksætterparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard der løb med sejren, for deres mangeårige arbejde for en grønnere og mere dyrevenlig madkultur.
Hos Organic Plant Protein produceres der plantekød som er næsten identisk med animalsk kød. Her ses køkkenet med gryderne fyldt med plantekød. Personalet er også meget glade for prisen. Foto til fri afbenyttelse.
Hos Organic Plant Protein produceres der plantekød som er næsten identisk med animalsk kød. Her ses køkkenet med gryderne fyldt med plantekød. Personalet er også meget glade for prisen. Foto til fri afbenyttelse.

Iværksætterparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard hævede i 1990 deres pensionsopsparing, og investerede den i 10 frilandsgrise som senere blev til den økologiske succeshistorie Hanegal. I dag er Hanegalaktierne solgt, og Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard har investeret pengene i det næste skridt for bæredygtige fødevarer: Plantekødet.

Det sker med virksomheden Organic Plant Protein, der producerer plantekød af proteinrige afgrøder, som erstatter kød fra animalsk fødevareproduktion, hvor dyrene oftest behandles som produkter. Visionen for Organic Plant Protein er at være med til at fremskynde den grønne omstilling.

-Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard får dette års pris for hele tiden at insistere på at gøre fødevareproduktionen mere bæredygtig og bedst mulig for både dyr og mennesker. De fleste mennesker kender Hanegal, og vi tror – ligesom Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard - på, at plantekødet i fremtiden kommer til at fylde mere og mere, både i Danmark men også i resten af verden, fortæller Britta Riis, direktør ved Dyrenes Beskyttelse.

En mission med et firma

Da Hanegal blev lanceret for næsten 30 år siden, var firmaets fokus meget lokalt forankret. Ønsket var at skabe bedre forhold for lokalmiljø, grundvand, dyrevelfærd, rene produkter og biodiversitet, og samtidig have respekt for alle levende organismer. I dag er fokus rykket videre ud over Danmarks grænser, og ønsket er nu at være med til at reducere CO2 og sikre nok mad til verdens befolkning.

- Vi har altid været drevet af vores målsætning og ideologier, frem for pengene. Hvis vi havde været drevet af penge, så havde vores beslutninger været anderledes. Derfor ser vi også Organic Plant Protein som en mission med et firma, frem for et firma med en mission, fortæller Ulrich Kern-Hansen.

Denne tilgang til fødevare, har også sat høje krav til kvaliteten af plantekødet. I researchen gik det op for iværksætterparret, at mange af de produkter der allerede var på markedet, var konventionelt produceret. Det betød også at de indeholdt tilsætningsstoffer og allergener, og denne produktionsform ønskede de ikke at bidrage til. De måtte derfor tænker i andre baner.

- Plantekødet skal have bid, tekstur og proteinindhold, som svarer én til én til kød fra dyr. Produktet er desuden fremstillet i en ren, næsten lyd- og lugtfri proces, der meget kort fortalt består af ærtemel, hestebønnemel, vand og en avanceret ekstruder, som er kernen i Organic Plant Proteins teknologiske forspring på det boomende marked af plantekød. Derudover er alle vores produkter økologiske, soyafri, glutenfri og uden tilsætningsstoffer. Indtil videre har vi kapacitet til at producere så meget proteinrigt plantekød, at det kan erstatte 320.000 slagtegrise årligt, fortæller Fie Graugaard.

Årets Dyreven er en stor anerkendelse

Selv er iværksætterparret meget glade for anerkendelsen fra Dyrenes Beskyttelse. Vejen ind i plantekødets verden virkede dog som et oplagt valg:

- I 2015 får vi FNs verdensmål og Paris aftalen, og pludselig bliver klima og bæredygtighed noget folk i almindelighed forstår og taler om. Den almene dansker forstår nu, at vi skal have reduceret vores kødforbrug, hvis planeten skal være et godt sted at være. Det var her vi besluttede os for at accelerere Hanegals produktion af plantebaserede produkter, så vi kunne støtte den grønne udvikling yderligere. I 2018 kom vi kontakt med teknologisk Institut, som havde den know how vi skulle bruge og herfra tog produktionen af plantekødet fart, fortæller Ulrich Kern-Hansen.

Prisen som Årets Dyreven er derfor en stor anerkendelse og Ulrich og Fie er meget glade:

- Det er jo helt fantastisk og vi blev meget overraskede og rørte. Vi var også glade for at vide, at selvom vi ikke direkte arbejder med dyr, så bliver det alligevel anerkendt at det hele hænger sammen. Både miljø, klima og dyrevelfærd, afslutter en meget glad Fie Graugaard.

Faktaboks: Årets Dyreven

  • Dyrenes Beskyttelse har siden 1960 uddelt priser til de mennesker, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene.
  • Hvert år uddeler Dyrenes Beskyttelse prisen Årets Dyreven til en person eller virksomhed, som har ydet en ekstraordinær indsats i den gode dyrevelfærds navn.
  • En række personer eller virksomheder indstilles til prisen, og Dyrenes Beskyttelses bestyrelse vælger blandt disse dyrevenner Årets Dyreven.
  • I år blev det iværksætterparret Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen der løb med prisen, der blev overrakt af Formanden for bestyrelsen, Per Jensen.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Billeder

Hos Organic Plant Protein produceres der plantekød som er næsten identisk med animalsk kød. Her ses køkkenet med gryderne fyldt med plantekød. Personalet er også meget glade for prisen. Foto til fri afbenyttelse.
Hos Organic Plant Protein produceres der plantekød som er næsten identisk med animalsk kød. Her ses køkkenet med gryderne fyldt med plantekød. Personalet er også meget glade for prisen. Foto til fri afbenyttelse.
Download
Hvert år uddeler Dyrenes Beskyttelse prisen Årets Dyreven til en person eller virksomhed, som har ydet en ekstraordinær indsats i den gode dyrevelfærds navn. I år blev det iværksætterparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard der løb med sejren, for deres mangeårige arbejde for en grønnere og mere dyrevenlig madkultur.  Her ses vinderne med Dyrenes Beskyttelses formand Per Jensen til overrækkelsen. Foto: Til fri afbenyttelse.
Hvert år uddeler Dyrenes Beskyttelse prisen Årets Dyreven til en person eller virksomhed, som har ydet en ekstraordinær indsats i den gode dyrevelfærds navn. I år blev det iværksætterparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard der løb med sejren, for deres mangeårige arbejde for en grønnere og mere dyrevenlig madkultur. Her ses vinderne med Dyrenes Beskyttelses formand Per Jensen til overrækkelsen. Foto: Til fri afbenyttelse.
Download
Hvert år uddeler Dyrenes Beskyttelse prisen Årets Dyreven til en person eller virksomhed, som har ydet en ekstraordinær indsats i den gode dyrevelfærds navn. I år blev det iværksætterparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard der løb med sejren, for deres mangeårige arbejde for en grønnere og mere dyrevenlig madkultur.  Her ses vinderne til overrækkelsen. Foto: Til fri afbenyttelse.
Hvert år uddeler Dyrenes Beskyttelse prisen Årets Dyreven til en person eller virksomhed, som har ydet en ekstraordinær indsats i den gode dyrevelfærds navn. I år blev det iværksætterparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard der løb med sejren, for deres mangeårige arbejde for en grønnere og mere dyrevenlig madkultur. Her ses vinderne til overrækkelsen. Foto: Til fri afbenyttelse.
Download
En klassisk burger kan sagtens laves uden animalsk kød. Her er et bud på Organic Plant Proteins burger. Foto til fri afbenyttelse.
En klassisk burger kan sagtens laves uden animalsk kød. Her er et bud på Organic Plant Proteins burger. Foto til fri afbenyttelse.
Download

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye